Презентація. Кулінарний квест

Про матеріал
Квест-кімната (Real-life room escape) – це інтелектуальна гра, в якій гравців замикають в приміщенні, з якого вони повинні вибратися за певний проміжок часу, шукаючи предмети і вирішуючи головоломки. Деякі представники жанру також включають в себе детективний чи інший сюжет, щоб занурити гравців в унікальну атмосферу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правда Кривда або. Закріплення знаь учнів з теми:“Теплова кулінарна обробка продуктів”. Дидактична гра:“Вірю - не вірю”Вірю Не вірю. Презентацію контролю знань “Кулінарного квесту” склала –викладач-методист – Малига А. О.3 двері по 3 питання-пастки. Державний навчальний заклад“Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства”

Номер слайду 2

Кулінарний квест. Мандрівка до замку. Т

Номер слайду 3

Замок Т – це старинна споруда, котра має багато кімнат – пасток. Група поділена на два варіанти. Перший варіант відкриває 1,2,3 двері . Другий варіант відкриває 4,5,6 двері . За кожними дверима – три кімнати, в яких заховані питання-пастки. надає відповідь. Надайте правильну відповідь на кожне питання: «ВІРЮ» чи «НЕ ВІРЮ» і отримайте необхідні Вам бали.

Номер слайду 4

Критерії оцінювання: Викладач по черзі відкриває двері, зачитує питання, а учні письмово надають відповідь на питання-пастки. Правильна відповідь на 9 питань оцінюється у “9” балів.

Номер слайду 5

Бажаю успіху!

Номер слайду 6

Обери двері та відчини кімнату123456rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 7

Кімната №1 Чи вірите Ви в те, що варіння на парі – процес нагрівання продуктів до температури 100 градусів у рідкому середовищі або в атмосферінасиченої водяної пари?Вірю. Не вірю1

Номер слайду 8

Кімната №2 Чи вірите Ви в те, що приготування перших, других страв, гарнірів, соусів, випікання виробів з борошна до перших страв здійснюють у гарячому цеху. Вірю. Не вірю1

Номер слайду 9

Кімната №3 Вірю. Не вірю. Чи вірите Ви в те, що основний спосіб варіння – нагрівання продукту в середовищі насиченої водяної пари, коли продукти не стискаються зкиплячою водою1

Номер слайду 10

Кімната №12 Чи вірите Ви в те, що обсмалювання здійснюють, використовуючи газові пальники для спалювання шерсті, волосків на поверхні продуктів, які обробляють (голови, копита великої рогатої худоби, тушки птиці)Вірю. Не вірю

Номер слайду 11

Кімната №22 Чи вірите Ви в те, що смаження без жиру полягає в тому, що продукт кладуть на сковороду і поміщають у жарову шафу, де смажать при температурі 150 – 270 градусів. Вірю. Не вірю

Номер слайду 12

Кімната №32 Чи вірите Ви в те, що пасерування – це короткочасне обсмажування продукту з жиром або без нього перед наступною тепловою обробкою. Вірю. Не вірю

Номер слайду 13

Кімната №1 Чи вірите Ви в те, що запікання – теплова обробка продуктів у жаровій шафі з метою доведення до кулінарної готовності й утворення добре підсмаженої кірочки. Вірю. Не вірю3

Номер слайду 14

Кімната №2 Чи вірите Ви в те, що теплову кулінарну обробку продуктів, яка позитивно впливає на якість їжі – знезаражує і підвищує її засвоюваність, здійснюють для приготування страв і кулінарних виробів. Вірю. Не вірю3

Номер слайду 15

Кімната №3 Чи вірите Ви в те, що під час теплової обробки продуктів виникають небажані зміни барвників продуктів, руйнування вітамінів та ароматичних речовин, втрати цінних розчинних речовин і пониження соковитостіВірю. Не вірю3

Номер слайду 16

Кімната №14 Чи вірите Ви в те, що за походженням і видом сировинижири поділяють на:-- тваринні;-- рослинні;-- комбінованіВірю. Не вірю

Номер слайду 17

Кімната №24 Чи вірите Ви в те, що масло коров'яче виробляють з жиру-сирцю або кістоктварин. Вірю. Не вірю

Номер слайду 18

Кімната №34 Чи вірите Ви в те, що для надання продуктам особливого смаку, аромату, соковитості, а такождля їх розм'якшення використовуютькомбіновані способи теплової обробки –бланшування, обшпарювання, пасерування,обсмалювання. Вірю. Не вірю

Номер слайду 19

Кімната №15 Вірю. Не вірю. Чи вірите Ви в те, що термостатування застосовують тоді, коли продукт ніжний і його не можна смажити або, навпаки, жорсткий і не доходить до готовності при смаженні

Номер слайду 20

Кімната №25 Вірю. Не вірю. Чи вірите Ви в те, що маргарин – високоякісний жир, основною складовою частиною якого є саломас (гідрогенізований жир)

Номер слайду 21

Кімната №35 Вірю. Не вірю. Чи вірите Ви в те, що до комбінованих жиріввідносять:-- вершкове масло;-- олію рафіновану;-- олію гідровану;-- олію нерафіновану

Номер слайду 22

Кімната №1 Вірю. Не вірю Чи вірите Ви в те, що теплову обробку продуктів для приготування холодних і солодких страв, здійснюють у гарячому цеху6

Номер слайду 23

Кімната №2 Вірю. Не вірю Чи вірите Ви в те, що у кулінарії вершкове масло використовують для приготування бутербродів, заправляння каш, гарнірів, соусів, молочних юшок, смаження сирників, омлетів, яєчні, інколи птиці6

Номер слайду 24

Кімната №3 Вірю. Не вірю Чи вірите Ви в те, що смаження у фритюрі – теплова обробка продукту в невеликій кількості жиру при температурі 150 градусів до утворення на поверхні продукту добре підсмаженої кірочки6

Номер слайду 25

Перевір себеІ двері:2 двері:3 двері:1 – “Не вірю”.2 – “Вірю”.3 – “Не вірю”.1 – “Вірю”.2 – “Не вірю”.3 – “Вірю”.1 – “Вірю”.2 – “Вірю”.3 – “Вірю”.4 двері:1 – “Вірю”.2 – “Не вірю”.3 – “Не вірю”.5 двері:1 – “Не вірю”.2 – “Вірю”.3 – “Не вірю”.6 двері:1 – “Вірю”.2 – “Вірю”.3 – “Не вірю”.

Номер слайду 26

Д Я К У Ю!style.font. Sizestyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 27

Любіть технологію!

pptx
Додано
28 липня 2020
Переглядів
1031
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку