Формування предметних компетентностей:
Сприяти збагаченню знань другокласників про культуру харчування, поведінку за столом; навчити їх правил сервірування столу та користування столовими приборами; виробляти в дітей уміння самостійно розв'язувати предметно – практичні та побутові проблеми; розвивати естетичний смак.
Формування ключових компетентностей:
Уміння вчитися: розвивати логічне мислення учнів, навички роботи з підручником; учити продуктивно сприймати та аналізувати інформацію; тренувати пам'ять та увагу дітей.
Комунікативної: розвивати вміння виступати з міні – повідомленнями; висловлювати власні думки, коректно аналізувати роботи товаришів.
Соціальної: виробляти у другокласників навички співпраці в групі, володіння різними соціальними ролями.
Загальнокультурної: виховувати культуру поведінки та харчування; прищеплювати дбайливе ставлення до речей, прагнення створювати красу довкола себе; учити дбати про власне здоров'я.