Презентація "Культура Стародавнього Єгипту. Продовження"

Про матеріал
Презентація до уроку "Культура Стародавнього Єгипту. Продовження" 6 клас. Мета:розглянути культурну спадщину Стародавнього Єгипту, умови та особливості розвитку єгипетської культури,особливості релігійних вірувань єгиптян, розвивати вміння роботи з історичними джерелами, виховувати, повагу до культурної спадщини різних народів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міфологія, писемність та мистецтво Давнього Єгипту. КУЛЬТУРА СТАРОДАВНЬОГО ЄГИПТУ

Номер слайду 2

ПРИГАДАЙМО: Що таке культура?Якою була писемність єгиптян?Що таке релігія?Що таке міф?Як навчали дітей у Давньому Єгипті?

Номер слайду 3

Архітектура

Номер слайду 4

ПІРАМІДИ

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

146m 230m230m. Використано2,300,000 блоків. Кожен блок 2.5 т.

Номер слайду 8

Піраміда Джосера2670 р. до н.е.

Номер слайду 9

Скульптура

Номер слайду 10

Релігія стародавніх єгиптян

Номер слайду 11

Пантеон – сукупність богів однієї релігії. Зооморфізм — представлення богів в образах тварин, а священних тварин — як втілення сутності богів

Номер слайду 12

РА – бог Сонця. Осіріс – бог природи, що помирає та воскресає, бог мертвих

Номер слайду 13

Суд Осіріса

Номер слайду 14

Опрацюйте текст. Особливий інтерес для дослідників представляє 125-й розділ Книги Мертвих, в якій описується посмертний суд Осіріса над померлим. До глави є ілюстрація: Осіріс (цар і суддя загробного світу) сидить на троні зі знаками царської влади (з короною, з жезлом і батогом). Нагорі зображені 42 боги (очевидно, боги номів). У центрі залу стоять ваги, на яких боги Тот і Анубіс зважують серце покійного (символ душі у стародавніх єгиптян). На одній чашці терезів лежить серце, тобто совість покійного, легка або обтяжена гріхами, а на іншій Правда у вигляді пера богині Маат або фігурки Маат. Якщо людина вела на землі праведний спосіб життя, то його серце і перо важили однаково, якщо грішив, то серце важило більше. Виправданого покійного відправляли в загробний рай, грішника поїдало чудовисько Амат (лев з головою крокодила).

Номер слайду 15

Релігія — це віра в надприродні сили. Одним із головних богів у єгиптян був бог Сонця Ра.Єгиптяни вшановували також Озіріса — бога природи, що вми­рає та воскресає, і бога мертвих. Давні єгиптяни заперечували існування загробного життя. Для вшанування жерців будували піраміди. Релігійні обряди проходили в храмах.

Номер слайду 16

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Опрацювати. Параграф 14;Робота з контурною картою.

pptx
Додано
23 жовтня 2021
Переглядів
2392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку