Презентація "Купуючи товари - дбай про довкілля"

Про матеріал
Презентація є результатом дослідницької роботи вихованця гуртка "Пізнаємо рідний край" Голоколосова Віталія щодо проблем, які виникають при взаємодії людини - природа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Купуючи товари, дбай про довкілля учень 5Б класу КЗШ №123 гурток «Пізнаємо рідний край» Голоколосов Віталій керівник гуртка Субач Оксана Ігорівна

Номер слайду 2

Тисячоліттями людина була частиною природи. Не протиставляючи себе їй, вона брала необхідне для виживання: їжу, матеріал для житла, паливо. Однак чим далі заходив людський рід у технічних винаходах, чим більше споживав ресурсів, тим більш серйозної шкоди навколишньому середовищу він наносив.

Номер слайду 3

Сьогодні питання екології постало перед жителями нашої планети впритул. Цілий комплекс проблем загрожує змінити землю до невпізнання, завдати непоправної шкоди безпосередньо людини, її здоров’ю та благополуччю.

Номер слайду 4

Перший крок до вирішення проблеми – це її усвідомлення. Суспільству необхідно оцінити весь жах стану природи, роль і вплив людини на навколишнє середовище. Тільки в цьому випадку є можливість врятувати те, що залишилося.

Номер слайду 5

Купуючи товари, дбай про довкілля Мета роботи: з’ясувати, як купуючи товари, подбати про довкілля. Об’єкт дослідження: товари, які ми купуємо. Предмет дослідження: вплив на довкілля діяльності людини при виробництві та споживанні продовольчих і промислових товарів.

Номер слайду 6

Дбай про довкілля На сьогоднішній день в Україні утворилось більше 26 мільярдів тон промислових та побутових відходів. Перетворення земель у величезне звалище різко погіршує умови життя, шкодить здоров'ю людей, отруює ґрунти, водні джерела і повітря. Ця проблема вже набула масштабів національної катастрофи.

Номер слайду 7

Відходи харчової і нехарчової упаковки вносять все більш вагомий внесок у 600 млн. т відходів, які щорічно накопичуються в Україні.

Номер слайду 8

Мета пакування — привернути увагу людини і водночас примусити її довіряти тому, що знаходиться всередині. Пакуванням є все те, що не є товаром.

Номер слайду 9

Наслідки пакування Коли пакувальний матеріал виконав свої функції, вже у вигляді відходів він нагадує про себе, утворюючи сміттєзвалища, які сьогодні є значною проблемою для людства.

Номер слайду 10

Обираючи товар слід пам'ятати, терміни розкладання сміття

Номер слайду 11

Поради щодо зменшення негативного впливу товарів на екологію Для зменшення шкідливого впливу промислових товарів на наше здоров’я та екологію слід дотримуватись таких простих правил: Намагайтеся купувати речі, які можуть бути перероблені Купуючи одяг не обирайте одяг із синтетичних матеріалів

Номер слайду 12

Поради щодо зменшення негативного впливу товарів на екологію Не купуйте виробів з хутра, коралів, слонової кістки, черепахових панцерів та інших виробів тварин; Купуйте одяг у благодійних магазинах і на блошиних ринках. Віддавайте речі, з яких виросли або які вам не подобаються, в магазини секонд-хенд. Виробництво нових речей веде до серйозного забруднення навколишнього середовища;

Номер слайду 13

Поради щодо зменшення негативного впливу товарів на екологію Для електроприладів, якими ви часто користуєтеся, купуйте акумуляторні батареї; Уникайте використання одноразових продуктів: тарілок, склянок, серветок і столових приладів Використовуйте рушники і ганчірки для миття посуду, що призначаються для багаторазового використання, замість одноразових губок для посуду

Номер слайду 14

Поради щодо зменшення негативного впливу товарів на екологію Обирайте мило та миючі засоби, що не містять фосфатів Не залишайте телевізор у фоновому режимі. Навіть якщо ви дивитеся, але не особливо зацікавлені в програмі - постарайтеся знайти заняття, яке вам буде приємніше, і не буде витрачати так багато електрики.

Номер слайду 15

Поради щодо зменшення негативного впливу товарів на екологію При оплаті будь-яких послуг користуйтеся інтернет-банкінгом, платіть за рахунки онлайн, користуйтеся електронними квитками тощо. Таким чином ви відмовляєтеся від паперової бюрократіі (квитанцій, чеків, квитків), а саме це дозволить зберегти кілька десятків мільйонів дерев на рік, та електоренергію.

Номер слайду 16

Висновок Тож багато що залежить особисто від нас самих, кожен з нас в силі мінімізувати негативний вплив від товарів на наше здоров’я та екологію, виконавши хоча б декілька із запропонованих порад. А головна порада та завданням – це бути заощадливими, і цим самим ми збережемо власне здоров’я та екологію.

Номер слайду 17

ppt
Додано
22 лютого 2020
Переглядів
1184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку