Презентація "Квіти - землі окраса. Народна легенда “ Легенда про сон-траву”

Про матеріал
Урок літературного читання для учнів 3 класу під час дистанційного навчання за підручником М.Вашуленко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легенди рідного краю Квіти - землі окраса Народна легенда “ Легенда про сон-траву” Урок 58(с.92-94).

Номер слайду 2

Організація класу У цей ранковий, добрий час. Я рада, діти, бачить вас. Треба всім нам привітатись. Вліво-вправо поверніться,Один одному всміхніться. Чи готові до уроку? Молодці!То ж сідайте. Працювати почали.

Номер слайду 3

Читацька розминка. Робота над чистомовкою. Ди-ди –ди – ми всі любимо легенди. Лі- лі- лі – і дорослі і малі. Ай – ай – ай - нумо легенди ти читай!Жи- жи – жи – все цікаве розкажи.

Номер слайду 4

Читацька розминка. Робота над скоромовкою. На лужок ішов сніжок, Вбрав лужок у кожушок. По лужку стрибав Дружок,І пошкодив кожушок.

Номер слайду 5

Слово про слово

Номер слайду 6

Перевірка домашнього завдання. План1. Втеча дівчат.2. Вороги оточили дівчат у полі.3. Допомога землі-матінки.4. Квіти-дівчата наслали на ворогів сон-дрімоту.5. Воїни перемогли печенігів.6. Маки згадка про бій.«Легенда про мак»

Номер слайду 7

Мотивація Як ви гадаєте , а навіщо український народ складав легенди?- Про які квіти ви знаєте легенди?А чи замислювалися ви над тим , навіщо все це вам знати?

Номер слайду 8

Повідомлення теми та завдань уроку. Ми будемо вчитися визначати послідовність подій у творі, складати план.[3 МОВ 2.2], [3 МОВ 2.4], [3 МОВ 2.6].

Номер слайду 9

Прочитай правильно. Велетенськими , урвище, перетворившись, відступу, підстрибнув, перекидаючись , підвладне, потворний.´´´´´´´´

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Слово про слово. Сон-трава – рідкісна рослина , занесена в Червону книгу. Її треба берегти й охороняти.

Номер слайду 14

- Де і коли відбулися події , описані в легенді?- Яким ви уявляєте місце події?- Опишіть яким був лісовик?- Як у легенді розповідається про те, чому квітку сон-трави так назвали?- Що сказано в тексті про листя квітки?- Чим легенда схожа на чарівну казку?- Що народ хотів сказати цією легендою?Дайте відповіді на питання

Номер слайду 15

Складання плану. Переказ прочитаного. План1. Пішла дівчина до лісу.2. Завів чародій її на глуху галявину.3. Зустріч з молодим красенем.4. Бридкий кощавий дід.5. Дівчина перетворилася на квітку.

Номер слайду 16

Назви головних героїв легенди. Чому чародій заманив дівчину?Поясни ти справді думаєш ,що лісовик міг перетворитися на молодого красеня . Придумай як змінити події в легенді, щоб дівчина залишилася живою. Запропонуй як можна покарати лісового чародія. Поділися , що ти відчуваєш, коли дізнався про загибель дівчини. Куб «Блума» Закріплення

Номер слайду 17

Домашнє завдання1. Читати с.92-94.2. Переказувати за планом. Завдання для допитливих

Номер слайду 18

15.12.2022 Рефлексія У мене все вийшло. Зрозумів , але не все. Нічого не зрозумів

Номер слайду 19

Список використаних джерел. Література:1.Інтернет-ресурси

pptx
Додано
18 грудня 2022
Переглядів
5378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку