Презентація"Легка атлетика"

Про матеріал

Дана презентація може бути використана для дистанційного навчання з фізичної культури. На основі презентації створено тест "На урок"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛЕГКА АТЛЕТИКАЛОЗА ІВАН ОЛЕКСІЙОВИЧ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ЛЕГКА АТЛЕТИКА –КОРОЛЕВА СПОРТУ

Номер слайду 4

ВИДИ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИБІГСТРИБКИМЕТАННЯСПОРТИВНА ХОДЬБАБАГАТОБОРСТВО

Номер слайду 5

Передстартова розминка. Перед виконанням бігу в розминку обов‘язково включаючи виконання спеціальних бігових вправ: Біг із високим піднімання стегна,«Дріботливий біг»,Біг із закиданням гомілки назад,Стрибкоподібний біг. Спортсмен відразу після старту повинен розвивати максимальну швидкість і тримати її до фінішу. Спортсмен біжить тільки по своїй доріжці.

Номер слайду 6

БІГСпринт (короткі дистанції)— вважається дистанції до 400 м. Біг на короткі дистанції виконується з НИЗЬКОГО старту. Він виконується зі стартових колодок. За командою « На старт!», « Увага! »,« Руш! .»У програму Олімпійських ігор включений гладкий біг на 100 м, 200м та 400м. У чоловіків і жінок. Біг на середні дистанції —500 до 2000м. Біг на 3000м з перешкодами. БІГУН на довгі дистанції —«СТЕЄР»

Номер слайду 7

Довгі та середні дистанції бігу. Біг ра середні та довгі дистанції починають з ВИСОКОГО старту на Дві команди. За командою « На старт !» бігуни швидко підходять до лінії старту, вишикуються перед нею в одну або кілька шеренг і займають найвигідніше положення для початку бігу. »За командою « Руш ! »Бігун, що закінчив дистанцію, не повинен різко зупинятися. Йому слід продовжувати бігти по інерції з поступовим переходом на ходьбу . СПУРТ—різке збільшення швидкості руху під час бігу , плавання і т. ін., РИВОК

Номер слайду 8

ФАЗИ БІГУ

Номер слайду 9

БАР’ЄРНИЙ БІГБар’єрний біг виконується по окремим доріжках, на дистанціях від 60- 400 метрів. Відстань і висота бар'єрного встановлюється згідно правил змагань для конкретної групи та статі. Дистанції 110м. з/б біжать чоловіки. Жінки 100 м. з/б. Усі вони долають бар’єри у три кроки

Номер слайду 10

Біг з перешкодами. Біг з перешкодами називають «СТИПЛЬ-ЧЕЗОМ». Крім класичного бігу з перешкодами 3 000 метрів, проходять аналогічні перегони на інші дистанції: 2000м, дві милі, милю тощо.

Номер слайду 11

ЕСТАФЕТРИЙ БІГСпринтери змагаються в естафетах 4х100м. 4-х200 м, і 4х 400м. Бігуни на середні дистанції -4-х800м,10х 1000м. 4х 1500м.

Номер слайду 12

МАРАФОНСЬКИЙ БІГДИСТАНЦІЯ 42 км. 195 см.

Номер слайду 13

Кросовий біг (пересічній) місцевості

Номер слайду 14

ВИДИ СТРИБКІВ

Номер слайду 15

СТРИБКИ У ДОВЖИНУ

Номер слайду 16

Стрибки у довжину Стрибки у довжину — вид легкої атлетики, в якому спортсмени змагаються, хто далі стрибне, відштовхнувшись з-за певної лінії. В програму спортивних змагань здебільшого входять стрибки в довжину з розбігу, хоча існує різновид стрибків у довжину з місця. Стрибки з розбігу виконуються в спеціально підготовану яму з піском. Результат фіксується за віддаллю від лінії відштовхування до найближчого до неї відбитку тіла спортсмена в піску. Існує чотири взаємопов'язані фази стрибка: розбіг відштовхування, Політ приземлення.

Номер слайду 17

СТРИБКИ У ВИСОТУ

Номер слайду 18

Стрибки у висоту. Стрибки у висоту — вид легкої атлетики, в якому спортсмени змагаються в тому, щоб перестрибнути через поперечину, встановлену на певній висоті над землею, не збивши її. Кожному стрибуну дається право на три спроби Існує п'ять способів стрибків у висоту: „переступання”, „хвиля”, „перекат”, „перекидний” і „фосбюрі-флоп”. Найбільш ефективним з точки зору досягнення результатів, є „фосбюрі-флоп” і „перекидний”.

Номер слайду 19

ФАЗИ СТРИБКА У ВИСОТУСтрибки у висоту з розбігу характеризується короткочасними м'язовими зусиллями вибухового характеру. Стрибки у висоту складаються з чотирьох фаз: розбігу, відштовхування, переходу через планку приземлення.

Номер слайду 20

СТРИБОК З ЖЕРДИНОЮ

Номер слайду 21

ПОТРІЙНИЙ СТРИБОК У ДОВЖИНУ

Номер слайду 22

МЕТАННЯ

Номер слайду 23

МЕТАННЯ МАЛОГО М’ЯЧА НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИЗ РОЗБІГУУ З МІСЦЯ Метання малого м'яча розподіляється на фази: розбіг, кидок, гальмування .

Номер слайду 24

Метання диска. Метання диска з повороту можна умовно поділити на 4 фази: Тримання снаряду; Підготовка до повороту; Поворот; Фінальне зусилля.

Номер слайду 25

Метання списа. Метання списа – швидкісна -силова легкоатлетична вправа, яка виконується на дальність згідно правил змагань  однією рукою із-за спини через плече, у спеціальний сектор поля Вага списа у жінок 600г, а у чоловіків 800г. У метанні списа мінімальна довжина доріжки для розбігу – 30 м.

Номер слайду 26

ШТОВХАННЯ ЯДРА

Номер слайду 27

ФАЗИ ШТОВХАННЯ ЯДРАОсновні фази штовхання ядра: утримання снаряда, вихідне положення, підготовка до скачка, розгін-скачок, фінальне зусилля.

Номер слайду 28

СПОРТИВНА ХОДЬБАРізновид ходьби, який характеризується чергуванням кроків, що виконуються так, щоб спортсмен постійно здійснював контакт із землею і при цьому не відбувалося видимої для людського ока втрати контакту з доріжкою

Номер слайду 29

БАГАТОБОРСТВОДесятиборство (чоловіків )легкоатлетичне багатоборство включає 10 видів вправ. Змагання відбуваються упродовж двох днів. Семиборство-(жінки)легкоатлетична дисципліна, комбіноване змагання, яке складається із семи вправ. До програми входять: Біг на 100м.з бар'єрами; стрибки у висоту; штовхання ядра; біг на 200 м; стрибки у довжину; метання списа; біг на 800 м. Жіноче семиборство входить до програми Олімпійських ігор.

pptx
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку