Презентація "Лепбук у роботі з учнями початкових класів"

Про матеріал
Презентація включає досвід роботи з лепбуками у початкових класах, а саме: особливості застосування і переваги використання. Розглядаються усі етапи створення лепбуків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лепбук у роботі з учнями початкових класів(З досвіду роботи)

Номер слайду 2

Лепбук. Термін «лепбук» запозичено з англійської мови. У дослівному перекладі «lapbook» означає «наколінна книга». Найточніший переклад — «складена книга».

Номер слайду 3

Лепбук. Лепбук використовується для гри, творчості, пізнання і дослідження нового, повторення і закріплення вивченого, систематизації і узагальнення знань, і просто як цікава форма спільної діяльності школярів і вчителя.

Номер слайду 4

Особливості застосування Лепбук складається і займає мінімум місця для зберігання. Розкладається в об'ємну папку, яка містить різноманітні дидактичні матеріали. Для їх розміщення слугують кишені, конверти, книжечки тощо.

Номер слайду 5

Переваги використання

Номер слайду 6

Завдання всебічного розвитку Розвиток допитливості, пізнавальної мотивації та навчальної активності. Розвиток умінь узагальнювати та систематизувати інформацію. Розвиток уяви, творчої ініціативи, у тому числі мовленнєвої. Розвиток партнерських взаємин . Розвиток дитячої самостійності та ініціативності. Розвиток пам'яті, уваги, мислення, уяви. Розвиток вміння користуватися матеріалами та інструментами для виготовлення власних лепбуків.

Номер слайду 7

Лепбук – вид проєкту. Це підсумкова форма подання матеріалу по реалізації проєкту. Містить усі етапи проєкту: Проблема – визначення мети, формулювання проблеми. Планування – розробка лепбука. Пошук інформації – створення макету. Виконання основи та окремих дрібних деталей. Продукт. Збираємо інформацію та матеріал, оформлення лепбука. Презентація результатів проєкту.

Номер слайду 8

Класифікація лепбуків. За призначенням. НавчальніІгровіВітальніСвятковіАвтобіографічніУ залежності від форми. Стандартна книжка з 2 розворотами. Папка з 3 – 5 розворотів. Книжка-гармошка. Фігурна папка

Номер слайду 9

Етапи створення лепбука

Номер слайду 10

Вибір теми. Темою лепбука може бути будь-яке явище, предмет чи істота. Тема повинна бути цікавою дитині і доступною за віком. Тему можна вибирати вузьку і поширену.

Номер слайду 11

Складання плану і малювання макету. Макет лепбука «Моя Україна»

Номер слайду 12

Створення лепбука. Щоб зробити лепбук потрібно: Кольоровий принтер Офісний папір різного кольору Кольоровий картон. Ножиці, клей-олівець. Степлер, двосторонній скотч, кольорові ізоляційні стрічки або самоклейка. Брадси, скрепки. Кольорові ручки, олівці, фломастери, маркери. Декоративні елементи. Найголовніше – фантазія!

Номер слайду 13

Елементи лепбука. Міні-книжки. Конверти. КишеніЧисті аркуші для заміток. Книжка-сходинка. Книжка з вкладками. Книжка-віяло

Номер слайду 14

Елементи лепбука. Книжка-дверцята. Книжка-гармошка. Конверт-квіточка. Конверт-зірочка. Книжка-сердечко. Рухливі блоки

Номер слайду 15

Шаблони елементів

Номер слайду 16

Вимоги до лепбука

Номер слайду 17

Презентація лепбуків

Номер слайду 18

Основний закон дитячої творчості полягає в тому, що цінність її не в продуктах творчості, а в самому процесі. Важливо не те, що створять діти, важливо, що вони творять. Лев Виготський

pptx
Додано
9 січня 2022
Переглядів
589
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку