Презентація "Лепбук як інноваційна технологія в освітньому процесі"

Про матеріал
В презентації дається огляд процесу створення Lapbook як в паперовому, так і в електронному варіанті, можливості використання лепбука в навчальному процесі. Є фото та орієнтовний план лепбуків з математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лепбук як інноваційна технологія в освітньому процесіПідготувала викладач ВСП «Львівський фаховий коледж індустрії моди» КНУТДЮристовська Л. В.

Номер слайду 2

Всім, хто займається саморозвитком. Всім, хто хоче підвищити ефективність навчання. Всім, хто любить структурувати інформацію. Всім, хто хоче показати, що вчитися- це цікаво.

Номер слайду 3

Що таке ЛЕПБУК?"Лепбук" (lapbook) - в дослівному перекладі з англійської означає "книга на колінах" (lap - коліна, book - книга). Лепбук -це яскравий візуальний органайзер у вигляді книжки, який дозволяє систематизувати інформацію з будь-якої навчальної дисципліни. Лепбук може містити текстову інформацію, малюнки, графіки, діаграми тощо. Лепбук інформативний, багатофункціональний, сприяє розвитку уяви, творчості, естетичних смаків

Номер слайду 4

Різноманіття лепбуків

Номер слайду 5

Лепбуки закордонних школярів

Номер слайду 6

Лепбуки наших студентів. Місяйло А ,Оприск Т.

Номер слайду 7

Lapbooking – процес виготовлення лепбуку є різновидом методу проектів. Lapbooking розвиває дослідницькі здібності та відіграє важливу роль у формуванні активних та готових до пізнання особистостей. Lapbooking забезпечує дослідницьку, пізнавальну,творчу,ігрову активність здобувачів освіти. Lapbooking

Номер слайду 8

Методика використання технології «лепбук»розвиває увагу, пам’ять, творчу уяву; забезпечує вироблення вміння порівнювати,виділяти характерні властивості предметів, узагальнювати їх за певною ознакою;сприяє розвитку креативності, формуванню вмінь добирати, аналізувати та систематизувати інформацію, критично мислити;дозволяє краще сприймати та ефективніше засвоювати навчальний матеріал;навчає самостійності.

Номер слайду 9

Електронні лепбуки. Для створення лепбука можна використати такі хмарні та програмні засоби:- Microsoft Office Power. Point;- Canva;- растрові редактори (Paint, Adobe Photoshop, та інші. Компонентами онлайнових лепбуків крім текстової, графічної інформації, зображень, можуть виступати й відео та гіперпосилання. Студентам коледжу доцільним буде запропонувати виготовити лепбук за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій. Можна використати: фотостоки, ресурси з інфографікою, You. Tube тощо, дотримуючисьпри цьому академічної доброчесності.

Номер слайду 10

Створення лепбука. Під створенням лепбуку розуміють процес пошуку, опрацювання,збереження та представлення (візуалізація різними способами) цікавої інформації з певної теми. Робота над створенням лепбука не обмежується певними часовимирамками. Цей процес може тривати як один день, так і тиждень, або кілька тижнів. Створення лепбуку може виконуватись колективно, в парах або індивідуально

Номер слайду 11

З чого складається лепбук?Лепбук - це папка А4 в складеному вигляді і А3 у відкритому вигляді, в яку вклеюються кишеньки, книжки-розкладачки, віконця і інші деталі з наочною інформацією.

Номер слайду 12

З чого розпочати. Вибір теми. План. Створення макета. Збір матеріалів. Оформлення

Номер слайду 13

Орієнтовний план1. Перпендикулярність прямих у просторі2. Перпендикулярність прямої і площини3. Перпендикуляр і похила. Теорема про три перпендикуляри4. Двогранний кут. Перпендикулярність площин5. Відстані у просторі6. Кути у просторі7. Ребуси. Кросворди8. Перпендикулярність навколо нас. Лепбук «Перпендикулярність у просторі»

Номер слайду 14

Вміст лепбука: стандартні кишеньки;звичайні і фігурні конверти;кишеньки-гармошки;кишеньки-книжки;віконця та дверцята;обертові деталі;картки;теги;стрілки;пазли;чисті аркуші для заміток і т. д.

Номер слайду 15

Готові шаблони кишеньок для лепбуків можна пошукати в інтернеті. Багато матеріалів є на сайті Всеосвіти безкоштовно. Однак, можна спробувати зробити і щось своє, оригінальне. Трафарети, кишеньки, книжки-розкладачки

Номер слайду 16

Хмара слів. Ресурс: Word. Art.com, онлайн-генератор хмар слів https://wordart.com/

Номер слайду 17

Ребуси. Ресурс: "Ребуси українською" http://rebus1.com/ua/index.php?item=rebus_generator

Номер слайду 18

«Година роботи навчить більшого, ніж день пояснень, бо, якщо я займаю дитину в майстерні, його руки працюють на користь його розуму» Жан-Жак Руссо «Ще не всі колеса винайдені: світ дуже дивний, щоб сидіти склавши руки». Річард Бренсон.

pptx
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
5 листопада 2023
Переглядів
763
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку