Презентація "Леся Українка "На крилах пісень".

Про матеріал
Презентація дає можливість ознайомити учнів із збіркою Лесі Українки "На крилах пісень".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Жанр: поезія. Написана 1890-ті роки. Надихнула Лесю Українку на створення цієї книги зустріч з письменником під час її подорожі до Відня. Дивлячись на арт малюнок назвіть цю видатну постать. Вийшла друком у Львові на початку 1893 р. У виданні збірки брав безпосередню участь І. Франко (йому надсилала Леся Українка частинами рукопис збірки).

Номер слайду 3

69 поезій і три поеми. Будова Більшість творів цієї книги об’єднані в окремі 6 циклів -"Сім струн","Зоряне небо", "Сльози-перли", "Подорож до моря", "Кримські спогади", "В дитячому крузі", які умовно можна розділити на дві частини: перша — об’єднані у вірші окремі поезії, друга — ліричні поеми і окремі цикли. 30 поезій поза циклами.

Номер слайду 4

Збірка «На крилах пісень» починається циклом «Сім струн», який Леся Українка присвятила своєму гарному другові — публіцисту і письменнику М. Драгоманову.

Номер слайду 5

Збірка «На крилах пісень» максимально насичена відчуттям національного, українського. Нагадує великий музичний твір, який втілив в собі гармонійне поєднання поезії і музики. Саме це притаманне усій подальшій творчості Лесі Українки. Стихія музики, яку талановита письменниця поєднала з поезією, збагатила українську літературу, адже це насправді неповторна гама звуків і кольорів навколишнього світу.

Номер слайду 6

Рецензія на книгу Осипа Маковея, який правильно визначив провідні мотиви творчості поетеси: «…Перший – то сумовитий погляд авторки на своє життя і долю; другий - то культ природи; а третій – то культ України і світове горе».

pptx
До підручника
Українська література 10 клас (Міщенко О.І.)
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
837
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку