Презентація "ЛІКУВАННЯ ХІМІЧНИМИ РЕЧОВИНАМИ"

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема "ЛІКУВАННЯ ХІМІЧНИМИ РЕЧОВИНАМИ"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛІКУВАННЯ ХІМІЧНИМИ РЕЧОВИНАМИ

Номер слайду 2

ФАРМАКОЛОГІЯ — НАУКА ПРО ЛІКИ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ОРГАНІЗМИ. Фармакологи в основному займаються дослідженнями та розробкою хімічних сполук і речовин, які використовуються як нові ліки, також відомі як ліки. Фармацевт — це професіонал у сфері охорони здоров’я, який спеціалізується на наданні та настанові людей щодо правильного використання ліків

Номер слайду 3

Національний фармацевтичний університет, розташований у Харкові

Номер слайду 4

Існує багато лікарських засобів, які можна вільно купити в аптеках, але є й такі, що продаються лише за рецептом. Лікарські препарати класифікують за різними ознаками.

Номер слайду 5

АНАЛЬГЕТИКИ АБО ЗНЕБОЛЮВАЛЬНІ — це препарати, що мають специфічну здатність усувати відчуття болю або послаблювати його. ПРОТИЗАПАЛЬНІ ЗАСОБИ — лікарські препарати, що пригнічують запальну реакцію та процеси запалення слизових оболонках органів, шкіри тощо.

Номер слайду 6

Алергія — підвищена чутливість організму до будь-якого алергену. Проявами алергії можуть бути: висип, свербіж, нежить тощо. ПРОТИАЛЕРГІЙНІ (АНТИГІСТАМІННІ) лікарські засоби, що перешкоджають дії алергену та дозволяють організму вивести його назовні. ПРОТИІНФЕКЦІЙНІ лікарські засоби — це препарати, які використовують для знищення різних хвороботворних організмів, таких як гельмінти (антигельмінтні засоби), бактерій (антибактеріальні), грибів (протигрибкові), вірусів (противірусні) тощо

Номер слайду 7

Поширеними препаратами є антибактеріальні лікарські засоби, або антибіотики. Для кожного штаму бактерій є свій, специфічний антибіотик, тому їх має призначати виключно лікар / лікарка. АНТИБІОТИКИ – це сильнодійні препарати, що використовуються для боротьби з бактеріальними інфекціями. 

Номер слайду 8

ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ Не вживайте ліки без потреби та призначення лікаря /лікарки. Прочитайте інструкцію до ліків, у якій зазначені протипоказання та можливі побічні ефекти. Дотримуйтесь правил зберігання, що обов’язково зазначені в інструкції. Тримайте медикаменти подалі від маленьких дітей та окремо від харчових продуктів і засобів побутової хімії. Уважно слідкуйте за термінами придатності ліків. Не використовуйте лікувальні засоби, термін придатності яких вийшов. Під час прийому ліків дотримуйтесь дозування, що призначив лікар /лікарка. Ліки у більших кількостях можуть стати отрутою та заподіяти шкоди замість користі! Зберігайте ліки в пакуванні виробника, де зазначені важлива інформація.

pptx
Додано
18 січня
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку