Презентація "Лист. Адреса"

Про матеріал
Презентація до уроку допоможе ознайомити учнів з основними правилами листування, побудовою листа, його мовним оформленням, вимогами до оформлення адреси на поштовому конверті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку. Розвиток зв’язного мовлення. Лист рідним, друзям. Адреса

Номер слайду 2

Завдання уроку. Дізнатися про побудову листа, основні правила спілкування. Аналізувати лист з точки зору мовного оформлення. Підписувати конверт.

Номер слайду 3

Як там мій друг?

Номер слайду 4

Види листів. Листиособисті(приватні)ділові(службові)

Номер слайду 5

Запам’ятай!Адресат – той, кому кому призначено лист. Адресант – той, хто надсилає лист.

Номер слайду 6

Будова листа{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Вступ. Звертання, привітання. Дорога сестричко! Доброго дня, Оленко!Зацікавленість справами адресата. Як ти живеш?Як твої справи?Що в тебе нового?Причина листування. Давно не було від тебе листа. Дуже сумую за тобою. Основна частинаІнформація про себе, рідних, знайомих. Я хочу розповісти тобі про новини, яких дуже багато. Кінцівка. Побажання. Бажаю успіхів. Будьте здорові. Прощання. До побачення. Бувайте. З любов’ю й повагою,ваш син. Дата і підпис14. 11.2014 р. Сергій

Номер слайду 7

Лист від МашіХелоу друже! Як діла? Як себе чуствуєш? Як пасіка? Я дуже за тобою скучила, того пишу тобі пісьмо. Учора я ходила в цирк. Там так весило! А які там клоуни смішні! А фокуси! Я вже вивчила парочку. Коли приїду, покажу. Напиши, як ти отдихаєш? Чи приїжав Борсук у гості до тебе? Я буду з нетерпінням ждать отвєт. Бажаю гарно провести канікули! На все добре! Бувай! 2014 р. З любов’ю, Машуля

Номер слайду 8

Правила листування1. Вчасно відповідайте на листи. Не залишайте листів без відповіді.2. Пишіть на якісному папері.3. Дбайте про почерк, охайність в оформленні листа.4. Звертаючись до старших на Ви, пишіть це слово з великої букви. 5. Дотримуйтеся композиції листа (початок, основна частина, кінцівка)6. Слідкуйте за мовленнєвим оформленням і грамотністю. Пам’ятайте:по тому, як ви пишете (говорите), судять про ваш рівень освіти.7. У кінці листа ставте розбірливий підпис, дату.

Номер слайду 9

Запам’ятай!Адреса – позначення місця проживання особи чи перебування установи. Індекс – це цифрове позначення кожного населеного пункту.

Номер слайду 10

Цікаво! Пошто́ва ма́рка — цінний папір, що є свідоцтвом оплати поштового відправлення.

Номер слайду 11

Будь уважним!

Номер слайду 12

Дякую за урок!

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Опрацювати правила на с. 108, 110, 111. Написати лист до рідної або просто дорогої вам людини (бабусі, дідуся, братика, сестрички, друга). * Скласти лист у поетичній формі.

pptx
Додано
16 липня 2019
Переглядів
3544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку