Презентація "Листівка в техніці квілінг"

Про матеріал
Презентація "Виготовлення листівки в техніці "квілінг" - це послідовне виконання проекту від аналізу виробів-аналогів до реклами готового виробу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект по виготовленню вітальної листівки «ВІТАЮ» у техніці квілінг.

Номер слайду 2

Мета проекту: Пізнавальна – дає змогу учням отримувати нові знання, отримувати нові практичні вміння та навички. Виховна – сприяє формуванню вміння раціонально використовувати час та матеріали для виконання робіт. Розвивальна – формує творче мислення, вміння міркувати, робити розрахунки, ескізи, викликає інтерес і потребу в інших знаннях та вміннях. Евристична – дає змогу самостійно творити, використовувати нові техніки та способи виготовлення виробів, оволодівати новими прийомами діяльності.

Номер слайду 3

Завдання проекту:розвивати моторику рук;розвивати сприйняття, почуття;розвивати естетичний смак;розвивати спостережливість, увагу, уяву;сприяти розвитку всіх розумових процесів;ініціювати творче мислення, фантазію;підвищувати рівень художньо-естетичного сприймання;збагачувати життєвий та художній досвід, емоційну сферу;сприяти ознайомленню з довкіллям, новими матеріалами, інструментами;сприяти опануванню різних типів практичної роботи;розвивати здатність правильно складати план виконання робіт, особливо при виготовленні великих форм;стимулювати пошукову діяльність, здатність виконувати завдання різними способами.

Номер слайду 4

З чого все почалося…Появу листівки багато в чому було викликано суто практичними потреби, так і сьогодні вона, не втративши своєї первісної функції, є одним з видів поштового зв'язку, хоча і мало поширеним через наявність більш швидкісних варіантів передачі інформації. Нині функції листівки дещо змінилися, і ми сприймаємо її головним чином як атрибут свята і привітання.

Номер слайду 5

Малюнки безпосередньо на самих поштових картках вперше з'явилися в Англії, де на початку XIX століття широко поширився звичай розсилати вітальні різдвяні картки, перша з яких була створена в 1794 році художником Добсон і являла собою малюнок із зображенням зимового пейзажу і роди, що розташувався біля ялинки. Художник послав цю саморобну картка свого друга, і тому вона дуже сподобалася. Треба сказати, що традиція створення авторських листівок, призначених для друзів і близьких, в мистецьких колах продовжує існувати і сьогодні, хоча вона видозмінилися, і тепер в подарунок можна отримати, наприклад, комп'ютерний варіант листівки.

Номер слайду 6

Квілінг (Quilling) -вид творчості , що представляє собою старовинну техніку обробки паперу – паперову філігрань або папероскручування.

Номер слайду 7

Чому було обрано саме роботу з папером?Універсальність паперу важко переоцінити. Папір знаходить примінення майже у всіх галузях діяльності людини. Творчість – не виключення. Папір – дуже виразний та піддатливий матеріал. З нього можна створити цілий світ. Існує багато видів паперової творчості. В нашій країні найбільш відома паперова творчість орігамі, проте це лише один з напрямків серед народних паперових мистецтв. Дуже цікавим видом роботи з папером виявився квілінг.

Номер слайду 8

Ця техніка базується на закручуванні і моделюванні за допомогою спеціального інструменту (намоточна котушка) паперових смужок шириною від 3мм до 20мм.

Номер слайду 9

Аналіз моделей – аналогів. Модель№1. Перед нами зразок весільної листівки. За основу взято картон білого кольору. Дана листівка прикрашена вишивкою хрестиком у поєднанні з вишивкою стрічками. Бежеві, коричневі та різні відтінки зеленого кольорів роблять даний виріб вишуканим та ексклюзивним.

Номер слайду 10

Модель№2. Перед нами зразок вітальної листівки. За основу взято білий двохсторонній картон, який плавно переходить у світло – голубий. Основа прикрашена квітами синього кольору, а також паєтками голубого та світло – рожевого кольорів. Листівка містить вишивку хрестиком. На ній зображений метелик, який сидить на квітці. Вишивка має різні відтінки фіолетового, жовтого, зеленого, а також коричневий кольори.

Номер слайду 11

Модель№3. Це також зразок вітальної листівки. Основа – білий картон. Виріб прикрашений штучними квітами голубого та білого кольорів. Цікава серветка, бісер та бантик роблять даний виріб ексклюзивним та неповторним. Чудове привітання в день весілля.

Номер слайду 12

{F5 AB1 C69-6 EDB-4 FF4-983 F-18 BD219 EF322}№з/п. Показник якостіМодель№1 Модель№2 Модель№31. Оригінальність та естетичність 4 5 52. Функціональність 5 5  53. Простота виготовлення 3 4 24. Корисність 5 5  55. Технічна досконалість, якість 4 5 36. Ергономічність 3 5  47. Економічність 4 4  48. Екологічна безпечність виробу 5 5 5 Разом балів: 34 38 33 Характеристика моделей – аналогів{F5 AB1 C69-6 EDB-4 FF4-983 F-18 BD219 EF322}№з/п. Показник якостіМодель№1 Модель№2 Модель№31. Оригінальність та естетичність 4 5 52. Функціональність 5 5  53. Простота виготовлення 3 4 24. Корисність 5 5  55. Технічна досконалість, якість 4 5 36. Ергономічність 3 5  47. Економічність 4 4  48. Екологічна безпечність виробу 5 5 5 Разом балів: 34 38 33

Номер слайду 13

{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Назва виробу. Листівка. Призначення. Для привітання зі святом близьких людей. Обрані конструкційні матеріали й вимоги до них. Основа – двобічний картон блакитного кольору середньої товщини, канва білого кольору полотняного переплетення, атласні стрічки бежевого та салатового кольорів,бісер середньої величини та паєтки фіолетового кольору,гелеві ручки блакитного та фіолетового кольорів. Кількість деталей у виробі, їх форма й розміри. Основна деталь у розгорнутому вигляді прямокутної форми має розміри 21х29,5 см. У готовому вигляді це також буде деталь прямокутної форми, розміром 10х21. Види з’єднань деталей Склеювання деталей виробу буде виконано за допомогою клею ПВА. Види оздоблень. Виріб буде оздоблено різноманітними елементами у техніці квілінг у та кружевним контуром. Розміри виробу20х2см. Опис майбутнього виробу

Номер слайду 14

Технологія виготовлення. Для роботи потрібні наступні матеріали та інструменти:- Кольоровий двосторонній картон;- Кольоровий папір;- Смуги для квілінгу шириною 5мм, довжиною 54см;- Олівець, лінійка;- Ножиці;- Клей ПВА;-Косинець із круглими отворами;Намоточна котушка

Номер слайду 15

Крок 1 Підготуємо картон – основу нашої листівки та оздобимо його кружевом. Нанесемо легенький малюнок нашої квітки на лицеву сторону відкритки.

Номер слайду 16

За допомогою намоточної котушки скручуємо наші смужки паперу, за допомогою отворів косинця формуємо потрібну величину та скріплюємо кінці клеєм. Крок 2

Номер слайду 17

Таким чином у нас мали вийти деталі салатового, червоного та зеленого кольорів, що служитимуть пелюстками нашої квітки. Крок 3

Номер слайду 18

Із зроблених деталей формуємо нашу квітку та закріпляємо елементи на клей. Крок 4

Номер слайду 19

Із тих деталей, які залишаться формуємо на відкритці слово «Вітаю». Крок 5

Номер слайду 20

ЛИСТІВКА ГОТОВА

Номер слайду 21

СОБІВАРТІСТЬ{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}№Матеріали. Ціна1 Клей5 грн.2 Набір для квілінгу18 грн.3 Картон 1 шт.44 Кружево15 грн. Усього42 грн

Номер слайду 22

РЕКЛАМАХочеш привітати маму,Хочеш задобрити жінку -Не плати за шоколадки,А купи у нас листівку!!!

Номер слайду 23

Використані джерелаhttp://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 A%D0%B2%D1%96%D0%BB%D1%96%D0%BD%D0%B3http://ped-kopilka.ru/blogs/fanzilja-rashitovna-valieva/otkrytka-k-dnyu-rozhdenija-kviling-master-klas-s-poshagovym-foto.htmlhttp://art-shopping.com.ua/cards/history2/http://bukovynaonline.com/lystivky/http://bukvar.su/izdatelskoe-delo-i-poligrafija/180338-Otkrytka-Istoriya-otkrytki.html

pptx
Додано
24 лютого 2021
Переглядів
2555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку