Презентація "Літературні цікавинки про письменників, героїв та бібліотеки"

Про матеріал

Літературні цікавинки про письменників, героїв та бібліотеки. Для учнів, котрі полюбляють читати, шанують поетичне слово, переживають разом з письменниками і бажають дізнатись чогось новенького...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературні цікавинки про письменників, героїв та бібліотеки

Номер слайду 2

Чи знаєте ВИ? Нацією, що найбільше часу проводить за книгою, безперечно, вважається Індія. Здивовані? Але саме середньостатистичний індієць проводить по 10,7 годин на тиждень, просто читаючи книгу

Номер слайду 3

Поговорюють, що першою написаною книгою на друкарській машинці були «Пригоди Тома Сойєра» Марка Твена. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 4

Англійська письменниця Вірджинія Вульф написала більшість своїх книжок навстоячки. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 5

Бібліотеки давніх єгиптян були призначені тільки для царів і жреців. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 6

Будинок головної бібліотеки університету штату Індіана щорічно просідає на один дюйм, тому що при його проектуванні та будівництві інженери не врахували вагу книг, які містяться в цій бібліотеціЧи знаєте ВИ?

Номер слайду 7

“Бібліосмією” називають неконтрольоване бажання постійно нюхати старі книги, і отримувати від цього задоволення. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 8

Найдовше речення у світі було написане Віктором Гюго у романі «Знедолені» і складалось з 823 слів. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 9

Єдина домашня тварина, яка не згадується в Біблії — це кішка. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 10

Літературний відпочинок

Номер слайду 11

Записні книжки П'єра і Марі Кюрі були продані на аукціоні 1984 року після того, як була виміряна їх радіоактивність. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 12

Звичайну книгу стандартного формату в 500 сторінок не можна роздавити, навіть якщо поставити на неї 15 вагонів, навантажених вугіллям. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 13

Найдовше в світі ім'я складається з 1478 літер. Щоб його прочитати, потрібно не менше десяти хвилин. У ньому — низка назв історичних місць, що злиті воєдино, імена відомих дипломатів, теологів, учених і ще Бог знає чого. Це ім'я поки ніхто не береться прочитати. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 14

Перед тим, як сідати за написання музики, Бетховен виливав на свою голову відро холодної води. Він вірив, що ця процедура надзвичайно стимулює роботу мозку. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 15

Найперша у світі публічна бібліотека — загальнодоступ-на установа, що утримується за рахунок податків,— була відкрита в американському місті Бостон 1854 року Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 16

Перші бібліотеки були складами Буквальному значенні цього слова. Найдавнішу, вік якої 5000 років, археологи знайшли на території колишньої Месопотамії (сучасний Ірак). Вона являла собою склад з 30000 глиняних табличок, що містили в основному укази і закони. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 17

Саме римляни придумали публічну бібліотеку, хоча й у трохи дивній формі. Будь-хто міг почитати книгу в... лазні — там була спеціальна кімната, де книги не піддавалися впливу води і пари. Лазні в Давньому Римі будувалися скрізь, отже, і з бібліотеками не було проблем. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 18

Літературний відпочинок

Номер слайду 19

Серед авторів, твори яких були екранізовані (тобто на їхній основі були зроблені фільми), відомий англійський-драматург Вільям Шекспір (більше 300 екранізацій його творів)Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 20

Дж. Р. Р. Толкін друкував всю трилогію «Володаря перснів» двома пальцями. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 21

Найчастіше з усіх вигаданих героїв на екрані з'являвся Шерлок Холмс (більше 200 разів). З реальних історичних персонажів найчастіше з'являвся на екрані Наполеон. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 22

В оригіналі ім'я Пеппі Довгапанчоха звучить як РірріЧи знаєте ВИ?

Номер слайду 23

Найдорожчою книгою у світі є Массачусетська книга псалмів. Надрукована у 1640 році, вона була продана на аукціоні у 2013 році за 14,2 мільйона доларів. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 24

Читання при тьмяному світлі може викликати втому очей, але шкоди це не заподіюєЧи знаєте ВИ?

Номер слайду 25

Якщо записати все те, що ми говоримо, то вийде рівно тисяча томів по 40 сторінок у кожному. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 26

Найвідоміший книжковий злодій, американець Стівен Блумберг, викрав 23 000 книг з 268 бібліотек, загальну вартість яких оцінили в 5 мільйонів доларів. А книга, яку в світі викрадали рекордну кількість разів - це книга рекордів Гіннеса. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 27

Станом на 2002 р. найменшою у світі вважалася книга "Хамелеон" А. П. Чехова розміром 0,9 х 0,9 мм. Вона містить 30 сторінок по 11 рядків тексту на кожній, 3 кольорові ілюстрації. Книга була видрукувана і переплетена у 1996 р. у м. КиєвіЧи знаєте ВИ?

Номер слайду 28

Літературний відпочинок

Номер слайду 29

  Раніше найбільшою книгою у світі вважалася "Суперкнига", розміри якої становили 2,74 х 3,07 метра. Вага цієї книги - 252,6 кг і налічуває вона 300 сторінок. "Суперкнига" була видана в Денвері (штат Колорадо, США) у 1976 р. Проте в 2004 р. в Росії видали книгу під назвою "Найбільша в світі книга для малят". І хоча в ній всього 4 сторінки і 12 віршів для дітей, ця книга має воістину значні розміри. Висота книги становить 6 метрів, ширина - 3 метри, а вага цієї книги-гіганта - 492 кг. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 30

Пізніше, завдяки бурхливому розвитку нанотехнологій, вчені-фізики з Канади створили книжку розміром 0,07 х0, 1 мм. Називається вона - "Teeny Ted from Turnip Town". Книга складається з 30 керамічних мікротаблічок, що використовуються замість паперу, а сфокусований пучок променів іонів гелію (діаметром 7 нанометрів) використовувається замість чорнила. І щоб прочитати її, потрібен електронний мікроскоп, здатний збільшувати у 8000 разів. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 31

Найтовстішою друкованою книгою у світі є WIKIPEDIA. Вона являє собою збірник статей з мережі Інтернет, що її любитель книг Роб Метьюс вирішив надрукувати у вигляді одного тому. Таким чином, паперова версія цієї книжечки склала 5000 сторінок. Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 32

Нейропсихологи сходяться на думці, що читання знижує рівень стресу на 68%Чи знаєте ВИ?

Номер слайду 33

Дванадцять найменших книг світу вміщаються в одній столовій ложці. Серед них є мініатюрне видання Корану, словник англійської мови на 12 000 слів і Конституція ФранціїЧи знаєте ВИ?

Номер слайду 34

Літературний відпочинок

Номер слайду 35

До зустрічі!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Беляева Ольга Петрівна
    Коротко и ясно. Спасибо.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 грудня 2018
Переглядів
2382
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку