Презентація " М. Павленко " Хатка для Нехайка"( скорочено)

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання вміщує інтерактивні вправи, знайомить учнів з автором та його твором.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра « Додай риму»

Номер слайду 2

Гра « Добери кінцівку»1. Без труда 2.нема плода.2. Без охоти 1.нема роботи.3. Хочеш їсти калачі — 4.не сиди на печі.4. Губами говори, 3. а руками роби!

Номер слайду 3

Прочитай за стрілками. Дівчинкакрасиватадороботилінива.

Номер слайду 4

Дівчина красива, та до роботи лінива. М. Павленко «Хатка для Нехайка» (скорочено)

Номер слайду 5

Марина Павленко «Хатка для Нехайка» (скорочено) Письменниця, художниця і викладачка. Народилася 1973 року на Львівщині в родині вчителів-словесників і теж письменників Ольги й Степана Павленків. Освіту здобула в Уманському ДПІ ім. П. Тичини. Спочатку працювала вчителькою початкових класів Уманської міської гімназії. Від 2000 року викладає на кафедрі української літератури і українознавства того ж Уманського педуніверситету. Друкує вірші і прозу від 1990 року. Відтоді вийшли друком окремі дитячі книжки: «Домовичок з палітрою», «Домовичок повертається», «Домовичок і купа проблем»; «Півтора бажання», «Миколчині історії», «Моя класнюча дівчинка». А також – серія книжок про Русалоньку із 7-В, перша частина якої ввійшла до Всеукраїнської шкільної програми для 7 класів. Бібліографія авторки – в каталозі «#ЖивіПисьменники. Хто вони?»Співпрацює з багатьма українськими видавництвами, зокрема вінницькою «Тезою», харківським «Ранком», тернопільським «Богданом». Була переможницею і лауреаткою низки літературних конкурсів, серед яких «Гранослов», «Смолоскип», «Коронація слова» та інші. Живе і працює в Умані.

Номер слайду 6

Слухання казки

Номер слайду 7

1. Хто головний герой твору? а) Софійка  Б) Братик  В) Мама2. Хто співав пісню під шафою? А) Сміттячко  Б) Софійка  В)Нехайко

Номер слайду 8

Доведіть, що цей твір – казкою?

Номер слайду 9

Домашнє завдання: с. 49-51творче завдання – намалювати малюнки до казки

pptx
Пов’язані теми
Літературне читання, 3 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
15 серпня 2023
Переглядів
1319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку