Презентація "М.Павленко. "Русалонька із 7-В" Добро і зло в повісті, у сучасному світі та в людині. Образи дітей і дорослих, аналіз їхніх вчинків"

Про матеріал
Презентація до уроку укоаїнської літератури з теми "М.Павленко. "Русалонька із 7-В, або прокляття роду Кулаківських" Добро і зло в повісті, у сучасному світі та в людині. Образи дітей і дорослих, аналіз їхніх вчинків".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добро і зло в повісті, у сучасному світі та в людині. Образи дітей і дорослих, аналіз їхніх вчинків.

Номер слайду 2

Епіграф: Історія природи починається з добра, бо вона – творіння Боже; історія свободи – зі зла, бо вона є справою рук людських. І. Кант

Номер слайду 3

Бесіда за питаннями1.     Назвіть особливості казок. 2.     Пригадайте фантастичні елементи із вивчених казок. 3.     Чому дітям, на вашу думку, подобаються твори, у яких є фантастика?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Перевірка домашнього завдання. У чому трагедія роду Кулаківських? - Який гріх став поштовхом для сімейного прокляття?- Чи справді можливе таке прокляття, чи можна пояснити такі події чимось іншим?- Як, на вашу думку, впливає характер людини на майбутнє нащадків?- Як ви можете пояснити слово «людина»? - Якими характерними якостями повинна бути наділена справжня Людина?- До якого головного героя можна звернутися із закликом: «Ти знаєш, що ти людина?» Доведіть свою думку, опираючись на зміст твору. Що, на ваш погляд, є найціннішим надбанням для людини – матеріальне чи духовне?- Яке призначення людини на землі?Проект «Прокляття роду Кулаківських» (відтворити на дошці генеологічне дерево)

Номер слайду 6

Проект «Прокляття роду Кулаківських»

Номер слайду 7

Заповніть таблицю «Добро і зло в творі» Добро. Зло. Софійка рятує покоління Кулаківських від загибелі. Гордій Кулаківський - це прапрадід Вадима Кулаківського. Він перший , хто порушив присягу «не вкради». ??????

Номер слайду 8

Бесіда: («Мікрофон») - Який гріх став поштовхом для сімейного прокляття? - Чи справді можливе таке прокляття, чи можна пояснити такі події чимось іншим? - Яку роль відіграли коралі в цій історії? - Як, на вашу думку, впливає характер людини на майбутнє нащадків? - Як ви можете пояснити слово «людина»? - Якими характерними якостями повинна бути наділена справжня Людина?

Номер слайду 9

1. Написати твір – мініатюру «Якби я міг змінити хід історії…» 2. Прочитати 60 і 61 розділ (в інтернеті знайти) і сказати, чим закінчиться ця історія. Домашнє завдання

Номер слайду 10

Підготувала учитель української мови та літератури. Шутко Сніжана Леонідівна

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Романова Вікторія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Меринец Катя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Каракоц Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Tetjana Matvijiwyn
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
27 серпня 2022
Переглядів
5827
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку