Презентація «М'ясо та субпродукти»

Про матеріал
Презентація «М'ясо та субпродукти» з теми «М’ясо та м’ясні гастрономічні товари» навчальної дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів» для підготовки продавців продовольчих товарів, кухарів, офіціантів, барменів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

М’ясо та субпродуктияк основна частина жирів, білків та вуглеводів

Номер слайду 2

Номер слайду 3

М’ясо -це скелетна попереково-смугаста м’язова тканина тварини з прилеглими до неї жировою та сполучною тканинами, а також з прилеглою кістковою тканиною (м'ясо на кістках) або без неї (м'ясо без кісток).

Номер слайду 4

Субпродукти: Це супутні продукти забою тварин – внутрішні органи, кінцівки, голови:язик, печінка, нирки, мозок, серце, легені, вим’я, діафрагма, рубець, м'ясо голів і стравоходу, рулька, хвости та ін. М'ясо використовується переважно як харчовий продукт.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

М'ясо є джерелом:білка (вміст - 15-20%), мінеральних речовин (вміст коливається від 0,8 до 1,6%) - в основному це фосфати калію, кальцію, магнію, цинк і мідь, а також залізо. Мінерали в основному містяться в печінці та інших органах, а також у крові. Печінка є джерелом вітамінів групи B, вітамінів D і A, а також основним джерелом вітаміну B12.

Номер слайду 7

Види м'яса. Власне м'ясо - це м'ясо домашніх тварин: великої та дрібної рогатої худоби, свиней, коней, верблюдів, кролів  тощо. М'ясо птиці  - це м'ясо домашніх птахів: курей, качок, гусей тощо. Дичина - м'ясо диких звірів чи птахів.

Номер слайду 8

Конкретні види м'яса відрізняються:за видом тварин — яловичина, свинина, баранина  тощо;за частиною туші —ошийок, стегно, лопатка тощо.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Види кулінарної обробки м'яса. Варіння і брезирування. Смаження великих шматків. Обсмажування порційних і дрібніших шматків. Тушкування великих шматків. Тушкування порційних і дрібніших шматків. Запікання.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

М'ясо та вино - ідеальне поєднання. М'ясо корисно запивати червоним вином. Компоненти червоного вина допомагають запобігти утворенню в шлунку шкідливих для живих клітин продуктів перетравлювання жирів та інших речовин, що входять до складу м'яса.

Номер слайду 13

Смачного!

pptx
Додано
21 березня 2020
Переглядів
1630
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку