Презентація до проведення заняття на тему «Деталювання складального креслення»

Про матеріал

Презентація до проведення заняття на тему «Деталювання складального креслення» для студентів денної форми навчання з дисципліни «Інженерна графіка»

Розроблена презентація на допомогу викладачам для узагальнення і систематизування знань з дисципліни “Інженерна графіка “ у нестандартній формі та перевірки глибини, міцності засвоєних знань і вміння застосовувати їх на практиці студентами освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», 136 «Металургія (Доменне виробництво. Виробництво сталі і феросплавів)», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 015 «Професійна освіта. Енергетика» .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕТАЛЮВАННЯ СКЛАДАЛЬНОГО КРЕСЛЕННЯ Викладач: Коч Ольга Дмитрівна. Криворізький коледж. Національної металургійної академії України

Номер слайду 2

Складальне креслення – це документ, який містить зображення складальної одиниці та інші дані, необхідні для її складання (виготовлення) і контролю. Складальне креслення має давати повне уявлення про будову виробу та його роботу. Складальне креслення містить: Зображення складальної одиниці, яке дає повне уявлення про розміщення та взаємозв’язок складових частин виробу і забезпечує можливість його складання та контролю. Дозволяється подавати схему з’єднань і розміщення складових частин виробу;Розміри, граничні відхилення та інші параметри, які мають бути виконані і проконтрольовані під час складання;Вказівки про характер нероз’ємних з’єднань, спряження поверхонь і методи його додержання в процесі складання;Номери позицій складових частин;Технічні характеристики виробу;Технічні вимоги;Специфікацію.

Номер слайду 3

Деталювання – це процес виконання робочих креслень деталей по кресленням загального виду . Деталювання складального креслення полягає в побудові робочих креслень оригінальних деталей. Специфікація – це текстовий конструкторський документ, який визначає зміст складальної одиниці, комплексу або комплекту. Перед початком деталювання потрібно прочитати складальне креслення. Це дає змогу визначити будову виробу, взаємодію його складових частин і їх призначення. Сам процес деталювання передбачає умовне розчленування виробу на окремі деталі і виконання креслення кожної з них. За цими кресленнями виготовляють деталі і потім з них складають вироби. Рекомендується починати деталювання з креслення простих деталей.

Номер слайду 4

Послідовність процесу деталювання наступна:1) вивчення зображень деталі, її внутрішньої та зовнішньої форми;2) вибір головного зображення;3) вибір та розміщення інших зображень (вигляди, розрізи, перерізи, виносні елементи) деталі;4) вибір формату аркуша залежно від масштабу зображень;5) виконання зображень;6) нанесення виносних і розмірних ліній, розмірних чисел;7) позначення шорсткості деталі, виходячи з умов її роботи, функціонального призначення, технології виготовлення;8) виконання рамки креслення, основного напису;9) виконання текстової частини робочого креслення. Робочі креслення на стандартні деталі не виконують.

Номер слайду 5

ПРИКЛАД ДЕТАЛЮВАПННЯзбірної одиниці“СТРУБЦИНА”

Номер слайду 6

СТРУБЦИНА Струбцина – це пристрій для підтримання деталей при обробці їх та з’єднанні. Представляє собою скобу (1), в отвір якої запресована втулка (3) з різьбою. Через втулку проходить підтискний гвинт (2). На нижню частину гвинта надягається кільце (5). Через верхню частину гвинта проходить стрижень (4).

Номер слайду 7

Поз.1 Скоба

Номер слайду 8

Поз. 2 Гвинт

Номер слайду 9

Поз.3 Втулка

Номер слайду 10

Поз. 4 Стрижень

Номер слайду 11

Поз. 5 Кільце

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Запитання для самоперевірки: Де можна отримати відомості про основні розміри стандартних виробів, зображених на складальному креслені? Які відомості про складальну одиницю можна визначити за допомогою основного напису креслення?Що дає змогу визначити, скільки однакових деталей зображено на складальному кресленні?У чому полягає процес деталювання складальних креслень?Які деталі креслення не підлягають деталюванню?Чи завжди кількість зображень деталі на складальному кресленні має відповідати кількості зображень на кресленні цієї деталі?

Номер слайду 15

Відповіді: 1. Розміри стандартних деталей та конструктивних елементів визначають не за складальним кресленням, а за відповідними стандартами на ці елементи.. 2. За назвою деталі можна визначити призначення виробу, та масштаб виробу, в якому його викреслено. 3. Зі специфікації видно з яких деталей складається виріб ( скільки оригінальних, та скільки стандартних). 4. Процес деталювання складального креслення полягає у: - вивченні складальної одиниці, - визначенні деталі, креслення яких треба виконати - знайдення і аналізу зображення призначеної для деталювання деталі, яка міститься на кресленні. Треба визначити її головне зображення , кількість і склад потрібних зображень - обрати масштаб зображення - обрати потрібний формат аркуша паперу для виконання креслення - виконати зображення деталі - нанести на кресленні розміри 5. Деталюванню не підлягають стандартні деталі. 6. Кількість і склад зображень деталі на робочому кресленні можуть і невідповідати зображенням на кресленні складальної одиниці.

Номер слайду 16

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кобцева Наталя Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гаврилюк Любов Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 березня 2020
Переглядів
5989
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку