Презентація "Магнітне поле. Добро чи зло?"

Про матеріал

Дослідити і презентувати вплив магітного поля на живі організми.З поглибленням знань про природу магнетизму з'ясовується вплив магнітного поля на живі

організми. Сучасна техніка заповнює навколишнє середовище потужними магнітами, інтенсивність яких у тисячі й мільйони разів перевищує інтенсивність магнітного поля Землі. Як діють ці магнітні поля на живі істоти, на людину? Позитивна ця дія чи негативна, корисна чи шкідлива?

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Наша планета являє собою величезний магніт. І все живе на ній народжується і розвивається в постійному магнітному полі. З поглибленням знань про природу магнетизму з'ясовується вплив магнітного поля на живі організми. Сучасна техніка заповнює навколишнє середовище потужними магнітами, інтенсивність яких у тисячі й мільйони разів перевищує інтенсивність магнітного поля Землі. Як діють ці магнітні поля на живі істоти, на людину? Позитивна ця дія чи негативна, корисна чи шкідлива?

Номер слайду 3

Люди помітили прояв магнетизму за 10 ст. до нової ери. За переказами у пастухів на горі біля міста Магнесія цвяхи взуття прилипали до землі. Під покровом ґрунту знаходився “магнітний камінь”. У Китаї в ті ж часи було створено прообраз сучасного компаса. У 1920 р. Ерстедові вперше вдалося виявити та вивчити взаємодію провідника зі струмом і магнітної стрілки.

Номер слайду 4

Вектор магнітної індукції - це характеристика магнітного поля, створеного електричними струмами чи постійними магнітами. Магнітна індукція – векторна величина, яка показує, з якою силою магнітне поле діє на рухомий заряд. Виступає основною характеристикою магнітного поля. Одиниці вимірювання в системі СІ Тесла, в системі СГС - Гаус. Вектор магнітної індукції зазвичай позначають латинською літерою В   . Вектор магнітної індукції визначає величину й напрямок дії магнітного поля в кожній точці простору.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Історія магнетизму “Особливий камінь” “Люблячий камінь” “Камінь Геркулеса” “Мудре залізо” “Царствений камінь”

Номер слайду 7

Вільям Гільберт: “природа магніту двоїста і, більше того, шкідлива і згубна” “Найкраще залізо перетворюється за допомогою пилки на дрібний порошок, цей порошок обливають оцтом і сушать, а після цього обливають джерельною водою. Сушать. Лікує захворювання печінки і селезінки. Галей магнітний залізняк рекомендував, як проносне. Царствений камінь лікує смертельні хвороби.

Номер слайду 8

Магнітне поле Землі Магнітному полю ми зобов'язані зміною дня і ночі, зміною пір року і навіть життям Магнітне поле Землі кожних півмільйона років змінюється За десять тисяч років південний і північний магнітні полюса міняються місцями

Номер слайду 9

Кардіологія Терапія Косметологія

Номер слайду 10

Смертність людей в період сонячної активності Вплив магнітного поля на рослинний і тваринний світ Погіршення самопочуття під час магнітних бур Головний біль, сонливість, пригальмованість, запаморочення в тісних приміщеннях з великою кількістю електроприладів Виникнення епідемій у циклі активності Сонця

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
18 серпня 2018
Переглядів
2566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку