Презентація "Малюємо зиму"

Про матеріал
Малюємо зиму олівцями поетапно. Розміщення на листку а4 дуба,ялинок,сніговика,пташок. Поетапне зафарбовування всіх елементів картини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як намалювати зиму поетапно олівцем для дітей

Номер слайду 2

Намалювати зиму поетапно можна як фарбами: гуашшю, аквареллю, так і фломастерами. Але недосвідченому художнику все ж краще починати з олівця. Отже, для зимового шедевра нам знадобиться наступний набір: простий олівець; кольорові олівці; гумка; аркуш паперу А4.

Номер слайду 3

Розгорнувши аркуш по вертикалі, спочатку легкими рухами простого олівця слід зробити видимість рельєфу – кучугури далеко. Приблизно на середині вийшла «полянки» малюємо проекцію могутнього дуба, неодмінно з дуплом. Навіть той, хто ніколи не малював реалістичного дерева, впорається з цим без особливих зусиль.

Номер слайду 4

Тепер прийшла черга малювати сніговика. Це слід теж робити поетапно, спочатку зобразивши лише схематично. Як годиться, нижній коло буде найбільшим, потім йде середній, а вже після найменший. Зайві лінії легко стираються гумкою.

Номер слайду 5

Тепер додаємо сніговичку деталі – відро на голові, ніс-морквину, рот і гудзики з жаринок, а руки з гілочок. Не забудьте у вигляді маленьких овалів домалювати визирають валянки.

Номер слайду 6

Який же зимовий ліс без пташок – снігурів і синиць? Можна намалювати будь-яких, адже формою вони схожі, відрізняється лише колір. Малюємо одну птаху на дереві поруч з годівницею, в якій вже обідають двоє інших.

Номер слайду 7

Дуб дубом, але зимової картинці буде чогось бракувати, якщо не додати в неї зелену красуню-ялинку. Зобразимо їх схематично у вигляді трикутника, розділеного навпіл.

Номер слайду 8

Тепер завдання ускладнюється і, можливо, дорослому доведеться трохи допомогти дитині. З схематичного трикутника пора робити ялинку, промальовуючи на ній починаючи з верхівки гілочки. На самій маківці можна посадити ще одну пташку.

Номер слайду 9

На задньому плані під нижніми гілками дуба розташуйте композицію з невисоких дерев.

Номер слайду 10

Тепер беремо темно-зелений і світло-зелений олівці і розфарбовуємо ялинку, поєднуючи ці два кольори для більшої натуралістичності. Не забуваємо ретельно промальовувати голочки. Блакитним кольором розфарбовуємо сніг.

Номер слайду 11

Використовуючи синій і блакитний олівці, розфарбовуємо снігові замети. А за допомогою коричневого виділяємо контур великого дерева. Не забувайте і про пташок, нехай це будуть синиці і снігурі.

Номер слайду 12

Задній план, що складається з засніжених дерев, розфарбуйте синьо-зеленими кольорами. А використовуючи декілька відтінків коричневого, додайте кольору дерева. Не забудьте і гілки дуба «всипати» сніжком.

Номер слайду 13

Щоб визначити структуру кори нанесіть більш темні лінії на стовбур коричневим олівцем.

Номер слайду 14

За допомогою синього, бузкового і фіолетового олівця додайте глибини заметах і розфарбуйте небо.

ppt
Додано
15 січня 2020
Переглядів
2348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку