Презентація. "Мандрівка Царською дорогою із Сард в Сузи".

Про матеріал

Матеріал для практичного заняття при вивченні історії Перського царства. Дана презентація сприяє вихованню інтересу до минулого, розширенню знань здобувачів освіти про крилаті вислови та фразеологіізми, що прийшли в нашу мову.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мандрівка Царською дорогою із Сард в Сузи

Номер слайду 2

Царською дорогою. У Персії було організовано регулярну пошту. Вона діяла за принципом естафети. Через кожні 15-20 кілометрів стояв напоготові вершник з конем. Отримавши пакет, він мчав до іншого поста, щоб передати його далі за призначенням. Перський цар міг їсти в Сузах свіжу рибу, виловлену в Егейському морі. Цю рибу доставляли поштою естафетним способом.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Царська дорога — важливий давній облаштований шлях в Стародавній Персії, що проходив від Сард до Суз. Створено було за наказом царя Дарія I з династії Ахеменідів.

Номер слайду 5

Місто Сарди

Номер слайду 6

.. це стрімке підвищення, називається воно - Велике Золото. І всьому виною була маленька річка Пактол, що протікає поруч з міськими стінами Сард.

Номер слайду 7

Походження безпосередньо міста Сарди не менше загадкове. Свого розквіту столиця Лідії досягла під час правління династії Мермнадов в VII-VI ст.

Номер слайду 8

Сарди були взяті військами персів. Як відомо від Геродота, цар лідійців Крез виклопотав у Дельфійського оракула відповідь на своє питання - воювати чи ні йому з персами…Цар Крез. Був взятий в полон та за Геродотом був засуджений до спалення, але помилуваний Кіром.

Номер слайду 9

Царська дорога перської держави

Номер слайду 10

Номер слайду 11

У стародавніх греків вона отримала назву отримала назву «Царська дорога». Вперше про неї розповів історик Геродот, захоплюючись устрієм поштової служби (ангарейон) у персів і швидкістю, з якою пересувалися по цій дорозі царські гінці.

Номер слайду 12

На шляхах через кожні 15-20 кілометрів стояли готелі (Караван-сараї), де приїжджий міг переночувати та відпочити. Там же він міг нагодувати коней і залишити свої речі. Цими шляхами можна було пересуватися без страху, адже вони ретельно охоронялися. Винних у розбої на шляхах суворо карали. За словами Геродота, на узбіччях шляхів можна було побачити людей з відрубаними руками й ногами. Це – покарані розбійники, які грабували перехожих.

Номер слайду 13

Караван-сарай - заїжджий двір для караванів на торгових шляхах.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вулканічний пейзаж Каппадокії

Номер слайду 16

Ніневія

Номер слайду 17

Власне місто Мосул було засноване близько 700 року до н. е. на іншому березі річки Тигр навпроти Ніневії столиці Ассирії.

Номер слайду 18

Гірський хребет Загрос починається на північному заході Ірану. Світлини з космосу.

Номер слайду 19

Вавилон

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Висячі Сади Семіраміди — одне з семи чудес світу, що було розташоване у легендарному Вавилоні.

Номер слайду 23

Перський палац

Номер слайду 24

Безсмертні солдати в палаці Дарія в Сузі

Номер слайду 25

Місто Сузи

pptx
Додано
3 січня 2019
Переглядів
1910
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку