Презентація " Марк Твен. Віртуальна екскурсія у Гартфорд, столицю штату Коннектикут США.

Про матеріал
Презентація містить цікаві факти та світлини із життя американського письменника Марка Твена. Віртуальна екскурсія в будинок -музей у Гартфорді, столиці штату Коннектикут США . Тут Марк Твен написав свої найвідоміші твори.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртульна екскурсія. Пам’ятні місця Америки, присвячені Марку Твену. Тільки про дві речі ми шкодуватимемо на смертному одрі – що мало любили і мало подорожували…Марк Твен (1835-1910 )

Номер слайду 2

Музеї Америки, присвячені письменнику Марку Твену. Будинок – музей Марка Твена у Гартфорді, столиці штату Коннектикут , за адресою: Гартфорд, 351 Фармінгтон авеню.

Номер слайду 3

У 1870 році Марк Твен одружився з Олівією Ленгдон ( донькою багатого вугільного бізнесмена ) . У цьому шлюбі народилося четверо дітей. Старший син Ленгдон помер від дифтерії у віці 19 місяців, після цього Марк Твен мав трьох дочок: Сьюзі, Клару та Джин.

Номер слайду 4

Триповерховий особняк у готичному стилі з 19 кімнатами був збудований у 1874 році, родина Клеменсів жила в ньому з 1874 по 1891 рік. Тут Твен написав свої найвідоміші твори.

Номер слайду 5

План будівництва будинку Твен замовив нью-йоркському архітектору Едуарду Такерману Поттеру, але багато деталей вигадав сам. Загальна площа будинку — 14 тисяч футів, форма асиметрична, стиль — готичний, з баштами, стіни з червоної та чорної цегли, викладеної мозаїкою, покрівля ще строкатіша, кутові кімнати зі шпилями та відкритими верандами, на огорожі — орнамент із метеликів та квітів.

Номер слайду 6

Призахідне сонце на будинку. Фото 2014 р.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Сходи у будинку

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Приміщення - анфіладою: як входиш (не з вулиці, а під прямим кутом до неї) - величезна закрита веранда, потім такий же гігантський зал, за ним дві вітальні, бібліотека, їдальня, круглий музичний салон, спроектований сусідкою Гаррієт Бічер-Стоу; вона ж через багато років допомогла влаштувати оранжерею. Внизу одна спальня, решта нагорі, там же ванні, дитячі, кабінет, більярдна.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Через кілька років у цьому будинку відкрили школу для хлопчиків, після цього будинок перейшов до рук приватних власників, які здавали квартири в оренду. Наприкінці 1920 року спекулянти з бізнесу нерухомості, що купили будинок, стали загрожувати, що знесуть цю будівлю, яка не окупає витрати, витрачені на його покупку. Група громадян Хартфорда, котрі усвідомили історичну цінність цієї будівлі, вирішила врятувати будинок Марка Твена від руйнування. У 1929 р. товариство пам'яті Марка Твена штату Коннектикут і Бібліотечна Комісія штату купили цей будинок. У 1962 році будинок був визнаний національною історичною пам'яткою США. На пожертвування місцевих жителів було проведено масштабні ремонтно-реставраційні роботи, завдяки яким вдалося майже повністю відновити у будинку обстановку часів життя сім'ї Клеменсів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Кабінет Марка. Твена

Номер слайду 21

Більярдна кімната

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Більярдний стіл, за яким Марк Твен полюбляв грати у вільний від роботи час.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Їдальня вбудинку. Тут збереженавелика колекція посуду, виготовле-ного компанією «Тіффані».

Номер слайду 26

Інтер’єрїдальні

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Сімейний кошик для пікніка

Номер слайду 30

Марк Твензаписьмовимстолом. Ще за життя Твен став для всього світу найвідомішим із американців. Туристи приїздили в Америку дивитися Ніагарський водоспад і письменника Марка Твена... Одна з газет назвала його "другою пам'яткою Америки". Після цього Твен став так підписувати свої листи. Листи йшли до нього з усіх куточків землі. Майже завжди на них була одна і та ж адреса: «Америка, Марку Твену». І вони легко знаходили свого адресата.

Номер слайду 31

Письменник обожнював кішок, у їхньому будинку завжди було кілька цих граціозних тварин з найнеймовірнішими прізвиськами.

Номер слайду 32

1891 року через фінансові проблеми Клеменси переїхали до Європи, а будинок здавали в оренду. У 1896 році, після смерті коханої дочки Сьюзі ( померла у віці 24 р. від лихоманки, що переросла у меннінгіт ), величезний будинок став обтяжувати рідних. Сімейство Твена більше не захотіло залишатися в цьому будинку і в 1903 продало його.

Номер слайду 33

Сьюзі Клеменс була натхненням для персонажа Жанни д'Арк у романі Марка Твена «Особисті спогади про Жанну д’Арк» 

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

У 1929 році «Mark Twain Memorial» і Бібліотечна комісія штату Коннектикут купили цей будинок, а 1962 року дім визнали національною історичною пам'яткою США. 

Номер слайду 38

Бюст Марка Твена у ГартфордіБудинок-музей Марка Твена був офіційно відкритий у 1980—1981 роках, реставрація та поповнення експонатів музею триває й донині. В колекції музею налічується майже 10 тисяч експонатів, більша частина з них колись належала Клеменсам, серед них і тритонна машина під назвою «Paige typesetter», яка свого часу збанкрутувала компанію Твена. Не менш приваблює інтерес відвідувачів і красиве дерев'яне ліжко, яке розташовувалося у спальні письменника. Але, звичайно, найцікавішою частиною музею є бібліотека Марка Твена, де можна побачити його рукописи, особисті фотографії, а також рідкісні книги, які належали письменникові.

Номер слайду 39

На сайті музею Марка Твена є дуже цікавий та докладний віртуальний тур, тому ви можете прогулятися садибою неймовірної краси. https://starylev.com.ua/blogs/mandrivky-miscyamy-pysmennykiv-budynok-muzey-marka-tvena-v-gartfordi

Номер слайду 40

ДРУЗІОдним із близьких друзів письменника був Нікола Тесла , і їхнім стосункам не заважала навіть різниця у віці два десятки років. Вони разом ставили експерименти, Твен часто жартував над своїм молодим приятелем. Нікола довго терпів, але одного разу йому випала нагода пожартувати над Марком. Він розповів письменнику, що винайшов новий засіб, який здатний омолодити людину прямо на очах, і запропонував Твену випробувати на собі. Марк Твен та Нікола Тесла в лабораторіі винахідника 1894 рік. Твен цінував винахід Тесли – електричний двигун, працюючий на змінному струмі.

Номер слайду 41

Зустрічався Марк Твен і з Томасом Едісоном. Томас Едісон був не тільки великим винахідником, а й великим охоронцем минулого. За допомогою його фонографа можна почути голоси позаминулого століття, і виявляється саме завдяки Едісону ми можемо побачити великого американського письменника Марка Твена на кіноплівці. Кадри єдиної кіноплівки із зображенням письменника, зроблені Едісоном у 1909 роціЦя плівка була знята в 1909 році, за рік до смерті письменника, і вважається, що це єдина кіноплівка, на якій був зображений Марк Твен. Письменник прогулюється по алеї поряд зі своїм будинком в Коннектикуті і обідає зі своїми дочками Кларою і Джин.

Номер слайду 42

В 1893 році Твен був представлений нафтовому магнатові Генрі Роджерсу. Роджерс допоміг Твену вигідно реорганізувати фінансові справи, і вони стали близькими друзями. Твен часто гостював у Роджерса, вони випивали і грали в покер. Можна сказати, що Твен навіть став для Роджерсів членом сім'ї. Раптова смерть Роджерса в 1909 році глибоко вразила Твена.Їх дружба мала взаємовигідний характер. Твен значно вплинув на пом'якшення крутої вдачі нафтового магната, що мав прізвисько "цербер Роджерс". Після смерті Роджерса його папери показали, що дружба зі знаменитим письменником зробила з безжального скнари справжнього благодійника і мецената. Під час дружби з Твеном Роджерс почав організовувати освітні програми, особливо для вихідців з Африки і талановитих людей з обмеженими фізичними можливостями.

Номер слайду 43

Марк Твен заснував власну видавничу фірму, яка давала чималі доходи.«Я зляканий розмірами свого успіху. Усе, до чого я доторкаюся. перетворюється на золото». Наприкінці ХІХ століття в одному зі шкільних творів на тему «Ким би ти хотів бути?» якийсь американський хлопчик написав: «Я хотів би бути Марком Твеном… по-перше, тому, що він такий веселун, я думаю – він справжній клоун… По-друге, тому що він такий багатий… у нього мільйони… По-третє, у нього чудова дружина і чудові діти».  Твен, не шкодуючи, вкладав мільйони у всілякі чудеса техніки. Його майже хлоп’яча віра в кожен новий винахід зіграла з ним злий жарт. У 1894 році видавництво Твена збанкрутувало, а сам  письменник майже до кінця життя потрапив у справжню кабалу, виплачуючи незліченні борги. І він виплатив усе – до останнього цента!Винахід Джеймса Пейджа

Номер слайду 44

Відомо, що Марк Твен був серед піонерів машинопису. Виробництво друкарських машинок стало доступним завдяки винаходу американця Крістофера Шоулза. У 1868 році він отримав патент на пристрій у вигляді квадратного ящика із клавіатурою з літер, схожою на клавіатуру роялю. Перший тираж друкарських машинок вийшов у світ в 1874 році. Літератори зацікавилися винаходом Шоулза майже відразу. Серед покупців диво-машини був і Марк Твен. Він придбав ще напівекспериментальний зразок під маркою Sholes & Glidden до початку масового випуску на фабриках Remington. Пізніше, у своїй біографії Твен хвалькувато помічав «Я був першою людиною, що використала друкарську машинку в літературі». QWERTY-розкладка клавіш друкарської машинки, зображена в патенті США № 207 559, виданому 27 серпня 1878 р. Кристоферу Шоулзу.

Номер слайду 45

Марк Твен серйозно захоплювався скрапбукінгом - зберігав газетні вирізки з описом всіх своїх поїздок і подорожей, доповнював їх рукописними нотатками, примітками і фотографіями. Він власними руками створював цікаві і захоплюючі альбоми. Скрапбукінг - спосіб зберігання особистої та сімейної історії у вигляді фотографій, газетних вирізок, малюнків, записів та інших пам'ятних дрібниць...

Номер слайду 46

На цьому цвинтарі похований Семюель Клеменс (Марк Твен), його дружина Олівія та дочки Сьюзі, Джин та Клара, а також зять Твена – Осип Габрилович, чоловік Клари. Щороку могилу відомого письменника відвідують тисячі шанувальників його таланту. Кладовище Вудлон (Woodlawn) в Ельмірі

Номер слайду 47

Семюель Клеменс помер 21 квітня 1910, на 75-му році життя, від грудної жаби (стенокардії). За рік до смерті він сказав: «Я прийшов у 1835 році з Кометою Галлея, через рік вона знову прилітає, і я розраховую піти разом з нею». Так воно і сталося. Кладовище Вудлон (Woodlawn) в Ельмірі

Номер слайду 48

Багато відвідувачів залишають на його могилі підношення у вигляді сигар. А у день народження письменника біля надгробка прийнято залишати пенні на знак поваги.

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Будинок Клеменсів у Хартфорді (Hartford) у КоннектикутіДжерела: https://mark-twain.ru/po-sledam-marka-tvena/dom-klemensov-v-hartforde-v-konnektikute | Марк Твен

pptx
Додано
18 лютого
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку