Презентація "Маркус Френк Зузак «Крадійка книжок»"

Про матеріал
Презентація "Маркус Френк Зузак «Крадійка книжок»". Біографія автора. Істрія написання книги, аналіз, характеристика героїв, сюжетний ланцюжок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Маркус Френк Зузак «Крадійка книжок»

Номер слайду 2

Маркус Франк Зузак народився 23 червня 1975 року в Сіднеї (Австралія). Його батьки були біженцями з післявоєнної Європи. Він був найменшим із чотирьох дітей. Рано виявив здібності до літературної творчості: у 16 років написав свій перший роман, але публікації довелося чекати майже 7 років. Зузак закінчив Старшу школу Енгандіна, вищу освіту здобув в Сіднейському університеті. Після закінчення університету юнак деякий час працював учителем англійської мови у школі, де колись навчався сам. Дебютний роман Маркуса Зузака побачив світ у 1999 році. Однак тріумфом Зузака став роман «Книжкова злодюжка», який вийшов друком у 2005 році. Він загорівся бажанням написати свою власну книгу після прочитання романів Ернеста Хемінгуея «Старий і море» і Пітера Хеджеса «Що гризе Гілберта Грейпа». Зараз Маркус Зузак разом з родиною (дружиною і 2 дітьми) живе у Сіднеї.

Номер слайду 3

В основі твору – спогади батьків письменника про своє воєнне дитинство: бомбардування Мюнхена, потоки євреїв, що прямували у Дахау, голод і загибель рідних. Цей роман перебував у списку «The New York Times Best Seller list» понад 230 тижнів. У 2013 році на основі роману був знятий фільм. Твір побудований незвичайним чином – розповідь ведеться від імені Смерті, яка у автора є чоловіком. Смерть є досить розпливчастий образ, проте її присутність в романі відіграє важливу роль. Смерть розповідає про свою нелегку роботу і часто дає свої власні коментарі з приводу того, що відбувається в книзі. Роман розділений на десять частин, кожна з яких має власну назву. Заключна, десята частина, називається так само, як і сама книга – «Книжковий злодій».

Номер слайду 4

Жанр – роман. Тема твору – зображення подій Другої світової війни; знедоленого воєнного дитинства, фізичних і духовних страждань. Художній час і простір твору: Події роману розгортаються у нацистській Німеччині, починаючи з січня 1939 року, коли Лізель Мемінгер виповнюється 9 років, і закінчуються смертю головної героїні в глибокій старості в Австралії. Проблематика твору “Крадійка книжок”: книга і слово в житті людини, суспільства; ідеологія фашизму і нацизму, що нівечить душу; Голокост, дегероїзація війни, загальнолюдська солідарність; духовне зростання особистості і сенс життя.

Номер слайду 5

«Крадійка книжок» головні героїСмерть. Смерть, колекціонер душ. Саме смерть розповідає історію молодої дівчини, яка жила в жахливі часи нацистської Німеччини та Другої світової війни. Лізель Мемінгер. Головна героїння книги дев’ятирічна дівчинка ─ це “книжкова злодюжка”, саме про неї йдеться у назві. Ганс Хуберманн. Це прийомний батько Лізель. Ганс – колишній німецький солдат під час Першої світової війни, акордеоніст та художник. Роза Хуберманн. Прийомна матір Лізель. Роза зустрічає дівчинку не надто привітно, але Лізель незабаром звикає до тутешньої манери спілкування і зближується з названою матір’ю. Макс Ванденбург. Єврей-втікач, який укривається від нацистського режиму в підвалі Хуберманів. Руді Штайнер. Сусід Лізель, Руді, має кістляві ноги, блакитні очі, волосся лимонного кольору та схильність до того, щоб потрапити в неприємні ситуації. Ільза Герман. Дружина мера міста Молхінг, в якому працює Роза Губерман. Паула Мемінгер. Рідна матір Лізель згадується в оповіданні лише кілька разів.

Номер слайду 6

Сюжетний ланцюжок: Дорогою до Молькінга помирає молодший братик Лізель – дівчинка  прибуває до Молькінга – життя в сім’ї Хуберманів – знайомство з Руді Штайнером – проблеми з читанням – Ганс Хуберман навчає Лізель читати – дівчинка починає красти книги – знайомство з Максом – хвороба Макса – книга  Макса – діти розкладають шматки хліба на шляху, де проходитиме колона євреїв – Макс змушений тікати – Ганса мобілізують до армії – поранення Ганса – Ганс повертається – бомбардування Молькінга, загибель Небесної вулиці – зустріч Лізель зі Смертю.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гамяніна Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
3708
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку