презентація " Марші української землі"

Про матеріал

презентація уроку музичного мистецтва №29 в 3 класі підручник Лобова О. Ознайомити учнів з українськими маршами: платон Майборода " Марш", Євген Адамцевич " Запорожський марш" - слухання, Стрілецька пісня " Гей, там на горі Січ іде", музична грамота :дво- і тричастинна форма як вираження двох різних станів , настроїв, характерів, їх структура. ояснити учням визначення "марш"; його характеристику як різновиду музики; вчити на слух розрізняти марші.

Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марші української земліУрок №28 музичного мистецтва в 3 класі (Лобова О.)Підготувала презентацію Савченко Тетяна Терентіївна

Номер слайду 2

Поміркуй, чому козаки шанували маршову музику.Є і нам про що згадати... Пісне, душу возвелич. Ой, була в нас ненька-мати. Запорозька славна Січ. Гей, ви, козаченьки —вітер в чистім полі,научіть нащадківтак любити волю. Гей, ви, козаченьки —спомин з м’яти-рути,научіть минулу славуповернути... Вадим Крищенко

Номер слайду 3

Євген Адамцевич. Україна — край козацької слави. Протягом кількохстоліть козаки мужньо захищали свободу рідної землі. А допомагала їм у цьому… музика. Поперед козацькоговійська йшли музики та підбадьорювали бійців мужнімимаршами. А похідна маршова пісня додавала сили, єднала, карбувала крок…Козацькі марші відтворив український композитор,кобзар Євген Адамцевич. Його «Запорозький марш»звучить як музичний символ козацької слави.

Номер слайду 4

Поміркуй ?Поміркуй, які засоби виразності відіграють важливу роль у створенні маршового характеру твору:

Номер слайду 5

Українська народна пісня « За світ встали козаченьки»Одна з улюблених козацьких пісень — «За світ всталикозаченьки». За легендою, її написала полтавська піснярка Маруся Чурай. Спочатку це була лірична розповідь продівчину, що проводжає козака у похід. Згодом пісня полюбилася козакам, поступово набула сили, запалу й перетворилася наенергійний козацький марш.

Номер слайду 6

Платон Майборода. Свій варіант маршу створив на мелодію пісні «Засвіт встали козаченьки» український композитор Платон Майборода.

Номер слайду 7

М. Тимченко. За світ встали козаченьки (фрагмент) Народна пісня та марш П. Майбороди. Чим схожі і чим різняться ці твори?Порівняй зміст і характер музики з однойменнимпетриківським розписом української художниціМарфи Тимченко.

Номер слайду 8

“ ГЕЙ, ТАМ НА ГОРІ СІЧ ІДЕ “Стрілецька пісня1. Послухай і розучи пісню. Про що вона розповідає?Чи можна назвати цей твір піснею-маршем?2. Проспівай мелодію пісні з тактуванням на 4 доліза схемою.

Номер слайду 9

Продумайте план виконання пісні, використовуючи чергування сольного та хорового співу.

Номер слайду 10

Виконайте пісню-марш з ритмічним супроводом.

Номер слайду 11

Узагальнення.- Сьогодні на уроці я познайомився…- Мені сподобалось…- Мене зацікавило….- Я намалюю…- Я вивчу…

zip
Додано
4 квітня 2018
Переглядів
3457
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку