Презентація математичного квесту «Як досягти успіху в житті»

Про матеріал
Математичний квест для учнів 7 класу для позакласної роботи з математики.Розвиває критичне, логічне мислення в учнів, уміння швидко розв’язувати запропоновані нестандартні завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математичний квест: «Як досягти успіху в житті» Учасники:учні 7-А класу. Вчитель: Тарасенко Г. М.

Номер слайду 2

  "Математичний квест" - це гра-подорож по станціях, на яких команді пропонуються різні математичні завдання на кмітливість, деякі носять практичний характер, показують красу, практичність і доступність математики.  Мета гри: розвиток критичного, логічного мислення в учнів, умінь швидко розв’язувати запропоновані ним нестандартні завдання. Учасники: учні 7-А класу. Кількість учасників в команді довільне. Тип заходу: гра-подорож по різним станціям, на яких необхідно виконати певне завдання і отримати результат. Маршрут учасникам повідомляють консультанти на кожній станції, ними виступають вчителі-предметники. Помічники: на кожній станції знаходяться консультанти - вчителі.

Номер слайду 3

Всі учасники заходу збираються в залі, де проводиться інструктаж, знайомство з командами (назва, девіз, емблема, капітан), роздаються маршрутні листи кожній команді з назвами станцій.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№Назва станції Зміст сходинок. Підпис відповідного вчителя1 Перша сходинка успіху   2 Друга сходинка успіху   3 Третя сходинка успіху   4 Четверта сходинка успіху   5 Пята сходинка успіху   6 Шоста сходинка успіху   7 Сьома сходинка успіху   Маршрутний лист: Команда ________________ Капітан _________________

Номер слайду 4

Перша сходинка успіху. Логічна. Вчитель математики: Завдання№1. Пасли два хлопці поросят, і один каже другому: «Дай мені одне порося, то в нас буде порівну». А другий каже: «Дай ти мені одного, то в мене буде як раз вдвічі більше, як у тебе». По скільки в них було поросят?Підсказка до наступного етапу: Далі додайте ці числа, і знайдіть літеру в алфавіті, яка стоїть під цим номером. Наступне завдання отримайте в учителя , імʼя якого починається на цю літеру.

Номер слайду 5

Друга сходинка успіху. Анаграми. Завдання №2. Анаграми (переставте букви в словах, і отримаєте математичні терміни). ЛЕНЕІД, БІДР, НЬМІПРО, СОЛИЧ, МЯРАП.  Підказка до наступного етапу: До Миколаївни, до Премудрої ви йдіть,Швидко до неї біжіть та не блудіть. Шлях вам підкаже відгадка. На таку простеньку загадку. Загадка Хто говорить вам весь час: Правила ти пам’ятай, Про безпеку свою дбай!  Вивчіть правила пожежні, Будьте завжди обережні!

Номер слайду 6

Третя сходинка успіху. Склади правильну рівність. Завдання №3. Перед вами вираз 987654321=100. Зробіть його вірним, використовуючи знаки «+» або «-» у його лівій частині (чотири знаки). Підказка до наступного етапу: Отримайте наступне завдання в того, про кого йдеться у віршику: Вона директору допомагає, На всі дзвінки відповідає, Документи вправно оформляє, Вас із легенькою задачкою чекає.

Номер слайду 7

Підказка до наступного етапу: Добра лікар Айболить. В кабінетику сидить. Ти завдання розв’яжи,Їй швиденько покажи. Четверта сходинка успіху. Розв’язати кросворд. Завдання 4.1. Одиниція вимірювання площі.2. Прямокутник, у якого всі сторони рівні. 3.Інколи при діленні залишається… 4. Має три кути і три сторони.5. Прямокутний паралелепіпед, у якого усі ребра рівні.6. Його утворюють промені.7. Воно є в людини і в прямокутного паралелепіпеда. 8. Ділить кут навпіл.9. Буквений вираз, що передає відношення між величинами 10. Його сусіди: від’ємник та різниця. 11. Ми отримаємо її, якщо додамо два числа.12. Одиниця виміру кутів.

Номер слайду 8

Пята сходинка успіху. Розгадайте ребуси. Завдання 5. Підказка до наступного етапу: Цей вчитель усім нам у школі відомий,Її кабінет на ІІ поверсі дуже знайомий,Біологію вона викладає,Виховує учнів, творити навчає. До неї ви йдіть – і свій розум несіть. У неї конверт на передостаннє змагання,Уважно вивчайте логічне завдання.

Номер слайду 9

Шоста сходинка успіху. Завдання 6. Визначити номер місця для паркування, яке зайняла машина. Це завдання пропонується першокласникам в китайській початковій школі. Вони відповіли за 20 секунд. А ви?Підказка до наступного етапу: Чергує вона під час уроків,Зустріне всіх і проведе. Спокійні й чемні ви з нею будьте,Собі завдання там здобудьте.

Номер слайду 10

Сьома сходинка успіху. Знайди число. Завдання 7 Підказка до наступного етапу: Хто розв’язувати вправи на уроці вас навчає?Хто над зошитами часу так багато витрачає?Ви скоріш біжіть до неї і відгадку покажіть!Ви свій розум і кмітливість своїй вчительці несіть!

Номер слайду 11

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№Назва станції Зміст сходинок. Підпис відповідного вчителя1 Перша сходинка успіху Постав перед собою реальну мету 2 Друга сходинка успіху Склади власну схему досягнення успіху 3 Третя сходинка успіху Розвивай силу волі 4 Четверта сходинка успіху Не зупиняйся на досягнутому 5 Пята сходинка успіху Учися працьовитості та наполегливості 6 Шоста сходинка успіху Думай про позитивне 7 Сьома сходинка успіху Умій захоплюватися справою  Маршрутний лист заповнений:

Номер слайду 12

Підсумок. Вчитель математики перевіряє останнє завдання та визначає переможця. Цій команді вручається фінальний приз. На згадку про участь у квесті всі учасники гри отримають пам’ятку «Як досягти успіху в житті»«Як досягти успіху в житті» 1. Постав перед собою реальну мету. 2. Склади власну схему досягнення успіху. 3. Розвивай силу волі. 4. Не зупиняйся на досягнутому. 5. Учися працьовитості та наполегливості. 6. Думай про позитивне. 7. Умій захоплюватися справою

pptx
Додано
29 січня 2021
Переглядів
1320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку