Презентація "Математика та Україна"

Про матеріал
: Формувати вміння застосовувати дії з натуральними числами та їх властивості до розв'язування задач патріотичного характеру .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 Математика та Україна. Підготовлена: вчителем математики Євтушенко С. В.

Номер слайду 2

2 Вишита колоссям і калиною, вигойдана співом солов’я, Зветься величаво – Україна. Земле зачарована моя. Формування компетентностей: Предметна компетентність: формувати вміння застосовувати дії з натуральними числами та їх властивості до розв'язування задач;Ключові компетентності: Математична компетентність — оперувати числовою інформацією;Спілкування державною мовою — чітко, лаконічно та зрозуміло формулювати думку;Уміння вчитися впродовж життя - прагнути до вдосконалення результатів своєї діяльності;Тип уроку: застосування знань і вмінь.

Номер слайду 3

3 Назва «Україна» вперше згадується в Київському літописі (за Іпатіївським списком) під 1187 роком на означення Переяславської, Київської і Чернігівської земель. Скільки років минуло від першої літописної появи назви «Україна»? №43 Математика,5кл, автори: Мерзляк, Полонський, Якір 2022 рік. .

Номер слайду 4

4 Прапор — це певного кольору чи кольорів і форми полотнище з емблемами та іншими прикрасами, яке є символом країни, території, організації, партії, навіть однієї особи. Залежно від ритуалу прапор кріпиться до древка, піднімається на щоглі, просто вивішується чи розстеляється. Українські національні кольори — синій і жовтий. З давніх-давен українська земля була хліборобським краєм. Блакитне небо над золотою нивою — ось який прекрасний зміст нині вкладає у національні кольори кожен українець-патріот. Отже, наш прапор — синьо-жовтий. А чи можна сказати, що він жовто-синій? Ні, оскільки за правилами геральдики (наука, що вивчає герби) кольори «читаються» згори донизу. До прапора виявляють пошану, схиляючи голову чи вклоняючись, а часом і стають на одне коліно. Військові віддають прапорові честь. Пропорції 2:3. Задача: Чому має дорівнювати довжина прапора, якщо його ширина дорівнює 110 см?Державний Прапор України

Номер слайду 5

5 Висота великої дзвіниці Києво-Печерської лаври становить майже 97 м, що на 12 м більше за висоту дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря (м. Київ). Висота дзвіниці Троїцького собору (м. Чернігів) дорівнює 58 м, що на 18 м менше від висоти дзвіниці Софійського собору (м. Київ). Яка дзвіниця, Михайлівського Золотоверхого монастиря чи Софійського собору, вища й на скільки? Велика дзвіниця Києво-Печерської лаври Михайлівський Золотоверхий монастир.( №178, 5 клас ,  Мерзляк, Полонський, Якір 2022 рік. Нова програма. Велика дзвіниця Києво-Печерської лаври(м. Київ)Михайлівський Золотоверхий монастир (м. Київ)Троїцький собор (м. Чернігів)Софійський собор (м. Київ)

Номер слайду 6

18.05.20136 Щоб потрапити у підземелля середньовічного замку, не потрібно їхати у країни Західної Європи. Досить поїхати у місто Жмеринку Вінницької області. Підземний хід проходить під п`ятьма залізничними платформами і довжина його сягає більше ста метрів. Вражає його арочна структура і товстелезні стіни ,що створюють враження підземного ходу під середньовічним замком. Щоб дізнатися в якому році він був побудований, потрібно розв`язати рівняння і знайти суму коренів :а)108(х+6)=3б)(х-876):100=10

Номер слайду 7

Загальна довжина найбільшої річки Донецької області становить 1053 км, а довжина її в межах України на 381 км менша, а довжина на територією Донецької області на 576 км менша, ніж довжина територією України. У скільки разів довжина річки на території України більша , ніж довжина в межах Донецької області.

Номер слайду 8

18.05.20138 Відповідь: 1053-381= 672(км) - в межах України672-576= 96(км) – в межах Донецької області672:96= 7 разів

Номер слайду 9

Знайшовши значення буквеного виразу 10024:2-5а,якщо а=1000,ми знайдемо довжину човна-довбанки ,якому понад 600років.(ВОЛИНЬ )

Номер слайду 10

 Батурин - столиця гетьманства Лівобережної України. Історія міста починається з зведення Батуринської фортеці на початку 17 століття. В долині річки Сейм Батуринська Цитадель була останнім опорним пунктом і найбільш укріпленою частиною фортеці. З 1669 року Цитадель Батуринської фортеці була представництвом великих вождів української нації - Дем'яна Многогрішного, Івана Самойловича, Івана Мазепи та Кирила Розумовського. На її території зараз знаходяться ????? об'єктів історичного значення. Обчислити зручним способом значення виразів та знайти їх частку і ви дізнаєтесь скільки . Знайти добуток натуральних чисел 4, 39 та 250. 125 ∙ 17 - 125 ∙ 9=

Номер слайду 11

На території Чернігівської області велося багато битв. Ще з часів Київської Русі чернігівські воїни вважалися найкращими, а місто Чернігів фактично був столицею стародавньої держави. СЬОГОДНІ УКРАЇНСЬКІ ВОЇНИ ТА ЗАХИСНИЦІ ПОСЛІДОВНИКИ СЛАВНИХ КОЗАКІВ

Номер слайду 12

Підсумок уроку (2хв) (Слайд 11)Метод «Чотири «Що?»»- Що нового дізнався на уроці?- Що сподобалося найбільше?- Що було найскладнішим при виконанні завдань?- Що треба ще вивчити вдома? Домашнє завдання (Диф.індив .завд.на картках)Успіхів вам, діти, веселих витівок і чудесних відкриттів.

pptx
Додано
29 листопада 2022
Переглядів
627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку