Презентація "Математика в кулінарії"

Про матеріал

Математика використовується не тільки в науці,а й у кулінарії під час приготування їжі. Насправді, всі етапи приготування їжі, навіть покупка продуктів та вирахування бюджету потребують деяких математичних знань. При приготуванні страв необхідно розраховувати кількість продуктів відповідно до пропорції і для симетричного оформлення страви.

Презентацію використовувати як додаток до уроку з підприємницьким тлом.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАТЕМАТИКА В КУЛІНАРІЇНасправді, всі етапи приготування їжі, навіть покупка продуктів та вирахування бюджету потребують деяких математичних знань. Математика використовується не тільки в науці,а й у кулінарії під час приготування їжіПри приготуванні страв необхідно розраховувати кількість продуктів відповідно до пропорції і для симетричного оформлення страви.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Пропорційний склад інгредієнтів піци: Італійська: тісто, соус, салямі, помідор, гриби, сир (23:5:10:5:4:12)Гавайська: тісто, соус, курине філе, ананас, сир (23:5:9:4:12)Б'янка: тісто, соус,салямі,бекон, шинка, сир, перець болгарський (23:5:3:3:3:12:3)Поло: тісто, соус, курине філе, гриби(шампіньйони), моцарела, маслини (23:5:9:4:12:3)

Номер слайду 4

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Магазин «Любава»Магазин «Центр»товарціна,грнтоварціна,грнсухі дріжджі,10г4.6сухі дріжджі,20г6 Цукор,1 кг14 Цукор,0.5 кг (фасовка)8 Сіль,1.5кг(фасовка)5 Сіль,1кг4 Борошно, 1 кг (фасовка)9 Борошно, 1 кг (фасовка)10рослинна олія,1л33рослинна олія,1.5л43тісто на піцу,1кг31тісто на піцу,1кг(фасовка)26кетчуп,380г10кетчуп на піцу,250г12салямі, 1кг77салямі, 0.33кг(фасовка)30помідор,1 кг4помідор,1 кг4гриби,1 кг36гриби,1 кг36сир, 1 кг100сир, 0.4 кг52бекон, 1кг100бекон, 0.3кг(фасовка)38шинка, 1кг80шинка, 0.6кг(фасовка)40перець болгарський,1кг4перець болгарський,1кг5курине філе, 1кг60курине філе, 0.5кг28ананас, 400г(фасовка)34ананас, 250г30моцарела,1кг60моцарела,0.3кг(фасовка)20маслини, 200г(фасовка)20маслини, 400г(фасовка)35

Номер слайду 5

Додаток 6. Самооцінювання роботи в групі. Дата ___________ Прізвище, ім’я учня ____________________________________ Покладіть собі від 0 до 2 балів за кожне запитання: 1. Ви брали активну участь у роботі групи __________ 2. Ви вносили вдалі пропозиції, які врахувала група ___3. Ви правильно виконували математичні розрахунки __ 4. Вам комфортно працювати у групі_________________5. Ви брали участь у представлені результатів _Всього балів _______________

pptx
Додано
27 березня 2018
Переглядів
3927
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку