Презентація "Математика з котами".

Про матеріал
Щоденне виконання нескінченних домашніх завдань здатне викликати відчуття жаху не тільки в самих учнів, але і в їх родичів.Урізноманітнюйте уроки різними цікавими завданнями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Киці

Номер слайду 2

Цікаві факти. Кіт знаходиться у тісному співіснуванні з людиною понад 9500 років та є найпоширенішою хатньою твариною. Поширені коти у всіх районах земної кулі . Україна входить в 10 країн з найбільшою численністю населення котів , ставши домом для 7 350 000 домашніх котів.

Номер слайду 3

В арабській мові кішка має 19 найменувань , поступаючись у цьому лише левові. Кількість волосків на кожному квадратному міліметрі в кішки може сягати 200. Поряд з людьми кішка живе від 14 до 20 років . Найстаріша кішка прожила 38 років. Вони можуть спати 13-16 годин в день, старі кішки сплять ще довше.

Номер слайду 4

Кішка може мати 3-6 кошенят. Оптимальним віком для народження кошенят вважають від 1,5 до 7 років. Тривалість вагітності кішок становить в середньому 61-65 днів.

Номер слайду 5

Кішка – найпопулярніша хатня тварина у Європі і Північній Америці. ЇХ кількість перевищує 500 мільйонів. В 1998 налічувалось 43 мільйони кішок в Західній Європі , 33 мільйони в Східній Європі , 7 мільйонів в Японії і 3 мільйони в Австралії . Станом на 2007 р. в Америці налічувалось 82 мільйона домашніх кішок , в той час як собак – 72 мільйона.

Номер слайду 6

В Азії кішок використовують в їжу . За підрахунками, тільки в південній області Китаю Гуандуна , в день з'їдається 10 000 кішок. В цілому в Азії щороку з'їдається 4 мільйони кішок.

Номер слайду 7

Кішка священна тварина богині Бастет, шанувалася всюди, але особливо у Бубастісі. Про куксу кішок згадує Геродот. Шанування їх пов’язувалося із тим, що вони винищують гризунів — ворогів врожаю. У епоху Старого царства кішки асоціювалися з богами-змієборцями; відомий міф (погано зберігся) про кішку — дочку Сонця і його Оке (тому на грудях у статуеток священних кішок часто зображували Око Ра). Кішок, що померли, бальзамували і ховали в особливому святилищі при храмі богині Бастет у Бубастісі . Муміфіковані кішки. Британський музей, Лондон Сидяча кішка. Бронзова статуетка

Номер слайду 8

У більшості країн уважається, що чорні кішки приносять нещастя. Найпоширеніше марновірство - коли чорний кіт перебіжить вам дорогу це принесе неодмінне нещастя. Якщо тільки не поплювати через ліве плече 3 рази, або взагалі не піти іншим маршрутом. Хоча власники чорних котів стверджують зворотне, що їх улюбленці приносять їм тільки удачу, переходячи перед ними коридори й дороги з ранку до ночі. А чи знаєте ви, що...

Номер слайду 9

Коти-рятівники. Невеличке шахтарське містечко Хоутонг (Houtong), розташоване в Тайвані, було на межі вимирання, але декільком десяткам котів вдалося запобігти цьому процесу. Раніше Хоутонг вважався одним з найважливіших місць Тайваню з видобутку вугілля. Але до кінця 1970-го року ситуація змінилася - на зміну викопному паливу прийшли нафта та електроенергія. Таким чином, кількість жителів невеликого шахтарського містечка скоротилася з 6000 людей до декількох сотень. Старожили намагалися боротися за виживання Хоутонга, проте їхні спроби виявилися марними - молодь не захотіла залишатися в місті. odditycentral.com Хоутонг - місто котів Але в 2008-му році у занедбаного населеного пункту з'явився новий шанс

Номер слайду 10

Місцевий житель разом зі своїм друзями влаштував бездомним тваринам фотосесію. Потім тайванець розмістив отримані знімки в інтернеті й отримав велику кількість позитивних відгуків від любителів котів. Настільки бурхлива реакція спонукала фотографа показати результати фотосесії користувачам соціальних мереж і любителям поспілкуватися на форумах. Задумка жителя Хоутонга вдалася - люди стали не тільки захоплюватися зображеннями котів, а й приїжджати в місто, щоб своїми очима побачити обитель сотні кішок. Тепер шахтарське містечко не впізнати - раніше незалюднені вулиці наповнюють тисячі туристів, які прагнуть погладити тварин і зробити з ними кілька пам'ятних фото. Для місцевих жителів така увага мандрівників стала справжнім порятунком: вони відкрили масу всіляких магазинів, що пропонують різноманітні товари, виконані у вигляді кота.

Номер слайду 11

Смішинки про котів. На ринку у продавця цікавляться: - За яку ціну можна купити цю кішку? - Вісімдесят доларів. - Чому? Вчора, здається, вона коштувала всього тридцять. - Просто, ввечері вона з'їла папугу!Новини зі світу ядерної фізики: Шлунок у кошеняти не більше наперстка, отже, ті два літри молока, які він здатний випити за годину, знаходяться в його шлунку під тиском 50000 атмосфер, що в десять разів більше тиску в епіцентрі ядерного вибуху. Кіт Матроскін сидить на ганку і читає газету: "Над селом був збитий Боїнг-747 ". - Ну, Шарик! Ну, мисливець! 

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Задачі з цікавинкою…Сьогодні вранці я бачив у парку людей, собак і кішок. Собак було більше, ніж людей. У собак і людей було 100 голів і ніг. А собак і людей було втричі більше, ніж кішок. Скільки я бачив кішок?

Номер слайду 14

Скажіть, скільки в кімнаті кішок, якщо в кожному з чотирьох кутів кімнати сидить по одній кішці, проти кожної кішки сидить по три кішки і на хвості у кожної кішки сидить по кішці?

Номер слайду 15

Допоможи котику. Знайди 10 відмінностей

Номер слайду 16

Головоломка для кота

Номер слайду 17

Веселі лічилки. Котик вистрибнув на тин, А там – котик ще один. Скільки півників усіх? Полічи-но швидко їх. Двоє кошенят стоять,     Двоє кошенят сидять.     Полічіть якнайточніше,    Дайте відповідь скоріше: Кицька кличе всіх малят, Скільки з’явиться котят ? Три веселих киці Грались на травиці. Мурчик теж до них прибіг. Скільки кошенят усіх ?

pptx
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
30 січня 2019
Переглядів
2445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку