Презентація "Материк Австралія"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе систематизувати та закріпити знання учнів з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Австралія. Підготувала Яна Кеба

Номер слайду 2

Австралія — найменший за розмірами материк планети. Назва материка в перекладі з латинської мови означає «південний». Звідси його назва — «Південна земля».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Розташування Австралія — материк, який розташований у Східній та Південній півкулях. Площа – 7 692 000 км²

Номер слайду 5

Австралію омивають води Тихого й Індійського океанів. З іншими материками вона не пов’язана сушею. Тому Австралію, враховуючи її невеликі розміри, іноді називають материком-островом.

Номер слайду 6

Австралія межує з Євразією через Арафурське та Тиморське моря.

Номер слайду 7

Річки і озера АвстраліїВеликий Артезіанський басейн – це підземний резервуар прісної води, що розташований на материковій частині Австралії і є другим за величиною у світі.

Номер слайду 8

Клімат. Австралія — найспекотніша частина суші Південної півкулі. Близько 2/3 території материка має пустельний і напівпустельний клімат. Тільки третина її отримує достатню або надлишкову кількість опадів. Середні температури січня в Австралії +20…+30 °С, липня — від +12 до +20 °С.наслідок сухості клімату в Австралії мало водойм.

Номер слайду 9

Корінне населення Австралії –аборигени.

Номер слайду 10

Австралійці розводять овець, свиней, бджіл, коней і верблюдів. Вирощують жито, овес, ячмінь і кукурудзу.

Номер слайду 11

На цьому материку розміщена лише одна країна – Австралійський Союзо. Танзанія. АВСТРАЛІЯМатерик Австралія + острів Танзанія = АВСТРАЛІЙСЬКИЙ СОЮЗ

Номер слайду 12

Рельєф Австралія — переважно рівнинна. На більшій частині країни панують піщані та кам’яні пустелі, тому її називають «країною пустель».

Номер слайду 13

Гори — Великий Вододільний хребет — простягаються вздовж узбережжя Тихого океану. Найвища вершина материка — гора Косцюшко. Її висота 2228 м над рівнем моря.

Номер слайду 14

Рослинний світ

Номер слайду 15

На півночі Австралії розташовані тропічні ліси, у верхньому ярусі яких ростуть евкаліпти — дерева заввишки до 100 м. Під ними ростуть фікуси, деревовидні папороті, трав’яне дерево .

Номер слайду 16

Тваринний світ Тваринний світ Австралії не менш різноманітний і унікальний. У великій кількості мешкають качконіс, єхидна, кенгуру, валлабі, кенгуровий щур, опосум, коала, вомбати, австралійські бандікути, сумчаста миша.

Номер слайду 17

На острові Тасманія мешкає рідкісний хижак — сумчастий диявол.

Номер слайду 18

У Австралії водиться близько 100 видів отруйних змій. Тайпан. Коралова змія. Крайт. Летюча змія

Номер слайду 19

Австралію іноді називають «материк-навпаки». І справді, багато чого на цьому материку є прямо протилежним до того, що вважають нормальним для українців. Коли в Україні зима — в Австралії літо. Для українців зрозуміло — чим далі рухаєшся на північ, тим холодніше; для австралійців — спекотніше. Навіть на географічних картах Австралії південь — у верхній частині. Не всі дерева Австралії дають тінь. Цікавинка

pptx
Додано
13 січня 2021
Переглядів
10926
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку