Презентація "Майстер - клас виготовлення мармурового паперу з піни для гоління"

Про матеріал
Дана презентація дозволяє наочно побачити процес виготовлення мармурового паперу з використанням піни для гоління. Діти із задоволенням виконують незвичайні види робіт із нестандартними матеріалами, тому цей вид діяльності також не залишає дітей байдужими, особливо, якщо потім використати мармуровий папір як обгортковий або основу для листівок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер – клас «Мармуровий папір»

Номер слайду 2

Техніка Мармурового паперу — це різновид живопису, коли зображення створюється на воді, а потім переноситься на папір чи будь-які інші поверхні (до прикладу, так наносять візерунок на деталі складної форми). Історично цю техніку використовували як основу для написання каліграфії, оздоблення обкладинок та форзаців книжок, тощо.

Номер слайду 3

Дітлахи отримають задоволення від самого процесу створення «мармурового паперу», адже це так цікаво - змішувати татів крем для гоління з різнокольоровими фарбами, створюючи красиві візерунки. А батьки будуть приємно здивовані тим, який гарний папір для дитячих виробів вийде в результаті.

Номер слайду 4

Правило №1. Правильна осанка. Правило № 2. Не можна бігати з олівцями ,пензликами та махати ними. Правило №3. Правильно розташовуй інструменти перед собою. Правило №4. Не можна пити із стаканчика та куштувати фарби. Правило №5. Не будь замазурою! Спеціальний одяг збереже твій одяг чистим!

Номер слайду 5

Обладнання: Білий папір. Крем (піна) для гоління.3. Акварельні фарби або харчові барвники4. Плоска поверхня для змішування піни для гоління і фарб. 5. Ємність для води, пензлик. 6. Скребок або стара візитка. 7. Пластикова тарілка (Якщо тобі потрібен папір круглої форми)8. Килимок для роботи.

Номер слайду 6

Послідовність роботи: 1. Розмісти тарілку або лист паперу на килимку.

Номер слайду 7

2. Рівномірним товстим шаром нанесіть піну для гоління на поверхню.

Номер слайду 8

3. За допомогою пензлика або піпетки накапати фарбу різних кольорів на поверхню піни в довільному порядку.

Номер слайду 9

4. Дерев‘яною паличкою зробіть візерунки.

Номер слайду 10

5. Накрий піну чистим листом паперу.

Номер слайду 11

Роз‘єднай папір та прибери залишки піни. Вологий папір Сухий папір

Номер слайду 12

Папір треба гарно просушити!Щоб він залишився рівним, поклади його під прес.

Номер слайду 13

Дивина! Під шаром піни для гоління ви побачите приголомшливі мармурові візерунки. Фарба встигла швидко проникнути в папір, вам треба тільки дати їй висохнути протягом декількох годин. "Мармуровий папір" можна викорис-товувати для виготовлення виробів і листівок своїми руками. З нього вийде оригінальний обгортковий папір.

Номер слайду 14

Презентацію підготувалавчитель – методист вищої категорії Веремейчук Ганна Миколаївна Початкова школа «Лісові дзвіночки»2022 рік

pptx
Додано
19 червня 2022
Переглядів
480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку