Презентація. Майстер-клас "Пасхальний кролик"

Про матеріал
Завдання вихованцям гуртка "Казкова скульптура" під час перебування на карантині. На тему: Пасхальні сувеніри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліплення майстер-клас. Пасхальний кролик. Підготувала керівник гуртка«Казкова скульптура»Корюківський ЦДЮТКокоша А. А.

Номер слайду 2

Ліплення «Пасхальний кролик»Наближається світле Христове Воскресіння. У кожній країні - свої великодні рецепти. У Німеччині та інших католицьких країнах уособленням Пасхи є кролик. Вважається, що саме цей звір приносить слухняним дітлахам подарунки. Наші умільці примудряються робити пасхальних кроликів з чого завгодно. Сьогоднішній майстер-клас ми пропонуємо присвятити ліпленню пасхального кролика. Зовсім мало часу залишилося до Великодня. Тому за роботу, друзі!style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

Ліпити будемо з холодного фарфору, хоча ви можете взяти і полімерну глину, воздушний пластилін. Почерпнувши ідею з цього майстер-класу, ви можете виліпити таких кроликів і з мастики, і навіть з солоного тіста. У будь-якому випадку, умовно назвемо матеріал для ліплення пластична маса.

Номер слайду 4

Перегляд варіанту ліплення

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Підставка для яєць

Номер слайду 8

Отже, за роботу!Приготуйте іструменти і матеріали для ліплення.

Номер слайду 9

З тіста виліпимо циліндр неправильної форми, звужений догори. Вставимо зубочистку для кращої фіксації голови. Виготовимо голову.

Номер слайду 10

Зліпимо два циліндра пропорційно тулуба. Для формування задньої лапи виконаємо вигин. Аналогічні дії виконаємо для другої лапи.

Номер слайду 11

Формуємо передні лапи. Відзначаємо знак ліктя і зап'ястя. Те ж виконуємо для іншої лапи. З'єднуємо з тулубом. На зубочистку насаджуєте голову.

Номер слайду 12

Ножем позначимо вертикальні пунктири на животі, передніх і задніх лапах. Відрізаємо три жорстких нитки для вусів кролика і зміцнюємо їх на щоках. З червоною маси робимо ніс і поміщаємо його між вусів.

Номер слайду 13

Вирізаємо вухо, як показано на малюнку. З червоної маси робимо форму менше. З'єднуємо і ножем робимо пунктири. За аналогією виготовляємо друге вухо і закріплюємо на потилиці. З червоної маси виготовляємо бант.

Номер слайду 14

Фарбою і тонким пензлем зафарбовуємо пунктирні лінії. Наклеюємо наклейки-очі. Ззаду вставляємо в іграшку спіральну рамку, в яку ми потім зможемо вставити фотографію або вітальну картку, за необхідністю сушимо 48 годин.

Номер слайду 15

Підставка для яєць

Номер слайду 16

Як зробити підставку для яєць з полімерної глини? Розімніть в руках шматочок білої полімерної глини і скачайте його в кульку. Кулька повина бути рівною, інакше виріб вийде неакуратним!

Номер слайду 17

Пальцем продавіть в кульці поглиблення, залишивши один із країв недоторканим. Як ви вже здогадалися, саме з цього краю у зайчика зростуть вушка.

Номер слайду 18

Подовжите вушка кролика, обережно витягнувши полімерну глину вверх. Загладьте пальцями глину, щоб її поверхня стала гладкою.

Номер слайду 19

Ну а тепер можна вдосконалити поглиблення, в яке ви будете класти безпосередньо яйце. Для цього візьміть заготівлю яйця (з пластмаси або дерева) і видавіть їм місце для яйця в полімерній глині.

Номер слайду 20

Спеціальним стеком тепер можна прорізати елементи мордочки звірка: очі, ніс, вуса. Якщо у вас немає такого інструменту, можна спробувати виконати канавки зубочисткою.

Номер слайду 21

Щоб вушка зайця виглядали більш цікаво, потрібно доповнити їх кольором. Ви можете вирізати серединки вух тонко розкатаної полімерної глини будь-якого кольору – наприклад, з блакитного.

Номер слайду 22

Виріжте з тонко розкатаної рожевої глини трикутник і прикрасьте їм носик зайця.

Номер слайду 23

Також різними відтінками полімерної глини можна прикрасити і поглиблення для яйця. З маленьких шматочків глини різних кольорів скачайте кульки, а потім втисніть їх в підставку для яєць по колу.

Номер слайду 24

Запечіть підставку для великодніх яєць в духовці і, якщо у вас є такий різак, який вказаний на фото, зробіть ним невеликі борозни на тільце зайчика. Робити це потрібно на вже запеченому виробі. Підставка для яєць з полімерної глини виходить дуже милою і симпатичною! А ви зробите таку?

Номер слайду 25

Ліпимо кролика з пластиліну на Великдень. Матеріали: Пластилін. Доска і ножичок (пластиковий, для роботи з пластиліном)

Номер слайду 26

Потрібно взяти сірий пластилін і зробити тулуб і голівку, а також, зробити довгасті крапельки, і спеціальним ножем (для роботи з пластиліном) зробити надрізи.

Номер слайду 27

2. Формуємо деталі тулуба як на фото. Вушка й лапки виходять плоскими крапельками. Краще зробити всі деталі, а потім вже збирати.

Номер слайду 28

3. Починаємо з’єднувати тулуб, зробимо з шматочка білого пластиліну грудку. Збираємо на кружечки лапки, і з’єднуємо з тілом.

Номер слайду 29

4. Всі деталі для голови готові, вічка дрібні круглі, робимо з чорного пластиліну.

Номер слайду 30

5. Ліпимо голову до тулуба, носик робимо круглої форми з рожевого пластиліну, і вушка, дві тонкі довгасті крапельки, також, з рожевого пластиліну. Джерело: youtu.be/9lm23dy. UEs. U

Номер слайду 31

Бажаю всім творчих успіхів!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Калинчук Світлана Ігорівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
1190
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку