Презентація "Медіаосвіта: міжнародний проект для молодих журналістів “Справа. Вголос” Як це було."

Про матеріал

Презентація досвіду роботи з різними підлітковими колективами в міжнародному проекті для молодих журналістів "Справа. Вголос". Підсумки роботи, нагородження дитячих редакцій, історії створення дитячих електронних газет

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Медіаосвіта:міжнародний проект для молодих журналістів “Справа. Вголос”Як все було…

Номер слайду 2

Зірочка очима сучасної дитини

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Лист, який змінив моє життя. Доброго дня, Шукаємо та запрошуємо тренерів-аніматорів зі Східної, Північно-Східної та Центрально-Східної України для участі у молодіжному мультимедійному проекті «Справа. Вголос». Вітаються досвід роботи у громадському секторі та журналістиці, ініціативність, організаторські здібності в роботі із молоддю та налаштування на результат. Тематика актуального проекту зосереджується на подоланні маніпуляцій у медіа. Проект реалізовується Фундацією Нові Медіа (Варшава) в рамках міжнародного проекту My. Media за підтримки Данського Агентства з Міжнародного Розвитку та NIRAS Україна.

Номер слайду 5

Вчимося вчити. Команда тренерів проекту “Справа”, місто Львів, 2014 рік В Українському Католицькому Університеті у Львові відбулися майстер-класи проекту «Справа» для 15-ти українських тренерів-аніматорів. Проект в Україні у 2015 році відбувся у 10 містах: Вінниця, Дніпропетровськ, Кременчук, Луцьк, Львів, Полтава, Суми, Херсон, Чернігів та Київщина. На тренінгах учасники були підготовані для праці з проектом у навчальних закладах, а саме – були ознайомлені із функціонуванням традиційних та сучасних ЗМІ, історією громадянського суспільства, а також практично спробували створити власні медіа-ресурси..

Номер слайду 6

Вчимося створювати мультими (мультимедійні газети) під керівництвом польських тренерів, 2015 рік

Номер слайду 7

"Маю вибір, маю вплив, маю медіа"   Фундація “Нові Медіа” опрацювала інтернет-ресурс Молодіжної Акції Мультимедійної – mammedia.com.ua , який виконує функції віртуальної системи для випуску електронних газет. Весь процес створення власної мультими (е-газети), від концепції до реалізації, складає всього 5 кроків. На кожному етапі автори мають повну свободу вибору форми і змісту. В цій системі можна започатковувати і вести віртуальну редакцію, яка займається виготовленням е-газети. В межах віртуальності можна налагодити обмін досвідом, щоб спільно вдосконалювати журналістські навички редакції.

Номер слайду 8

Ярмарка обміну досвідом тренерів програми медіаграмотності громадян (м. Київ, 2016 рік )Моя улюблена тема розкритаПосол Канади в Україні на презентаціях тренерів

Номер слайду 9

 Медіашкола  Freedom Ukraine:), м. Київ, 2015 рік, вихованці ДЮК “Ровесник” та “Веселка”

Номер слайду 10

Студенти Магістерської програми з журналістики УКУ вчать підлітків робити класні інтерв'ю. І не лише в теорії, але й на практиці (Київ, музей О. Гончара)

Номер слайду 11

Група полтавських журналістів готова брати інтерв’ю у киян

Номер слайду 12

Майбутнє - за вільною журналістикою

Номер слайду 13

РОБОТА ПОЧАЛАСЬ!Тренінги та здобуття нових знань

Номер слайду 14

Поступово проект набирав обертів у нашому місті. До вихованців ДЮКів долучились: учні школи №20 , студенти Полтавського політехнічного коледжу,

Номер слайду 15

гімназії №14 , професійно-технічного навчального закладу №23 та інших навчальних закладів, де навчаються наші вихованці.

Номер слайду 16

Співпраця в рамках проекту з бібліотеками №2, №12, №10.

Номер слайду 17

В клубах “Ровесник”, “Меридіан”,

Номер слайду 18

В ДЮК “Олімпієць”, “Юний друг”

Номер слайду 19

В ДЮК “Юний патріот” та “Факел”

Номер слайду 20

Перші в житті інтерв’ю, перша спроба пера…

Номер слайду 21

Працювали творчо і натхненно

Номер слайду 22

Справжньому журналісту завжди є над чим попрацювати!

Номер слайду 23

Робочі моменти

Номер слайду 24

Головне в роботі редакції – креатив, зосередженість

Номер слайду 25

... та командна робота

Номер слайду 26

Так створювались 16 редакцій, 32 газети. До участі в проекті було залучено більше 200 полтавських дітей

Номер слайду 27

pptx
Додано
30 серпня 2018
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку