Презентація "Ментальне здоров'я"

Про матеріал
Ментальне здоров'я - це процес, і його потрібно регулярно доглядати та підтримувати, так само, як і фізичне здоров'я. Афірмація - це позитивні, самопідсилювальні твердження, які люди використовують, щоб покращити свій розумовий та емоційний стан, мотивувати себе. Важливо повторювати їх регулярно, особливо в моменти стресу або невпевненості. Поступово вони допомагають перепрограмувати мислення на більш позитивне та підтримуюче. Вправа «Самопідтримка», «Звільнення від тривожності»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ментальне здоров’я

Номер слайду 2

метеликщасливийекспресивнийжиттєлюбивиймрійливийобери свій улюблений колір

Номер слайду 3

Ознаки розладів. Труднощі з виконанням щоденних завдань. Зміни в режимі сну та харчування. Думки про самоушкодження або заподіяння шкоди іншим. Постійне відчуття безнадійності або смуткументального здоров’я

Номер слайду 4

потурбуйся про своє ментальне здоров’я03040102 Якісний сон. Регулярні фізичні вправи. Збалансоване харчуваннярелаксація05 Боротьба з негативними думками

Номер слайду 5

ментальне здоров'я - це процес, і його потрібно регулярно доглядати та підтримувати, так само, як і фізичне здоров'я.

Номер слайду 6

Афірмація"Я ціную і люблю себе таким, який я є.""Я вірю у свої здібності та можливості.""Я привертаю позитивні ситуації та людей у своє життя.""Кожен день я росту та розвиваюся.""Моя унікальність є моєю силою, і я ціную кожен аспект своєї особистості."важливо повторювати їх регулярно, особливо в моменти стресу або невпевненості. Поступово вони допомагають перепрограмувати мислення на більш позитивне та підтримуюче.

Номер слайду 7

Вправа “Самопідтримка”Зручно розмістись у спокійному місці. Можеш заплющити очі. Поклади одну руку на лоб, а іншу руку на груди в ділянку серця. Сфокусуй увагу на точки дотику долонь з тілом. Ти відчуєш тепло або потік енергії. Сконцентруйся на цьому відчутті протягом 3-5 хвилин або довше. Перемісти руку з чола на живіт і 3-5 хвилин відчувай тепло або енергію в точці дотику. Повільно переводь увагу від однієї руки до іншої і назад.

Номер слайду 8

"Звільнення від тривожності"ситуація – "ніхто не дзвонить до мене", негативна думка – "я нікому не потрібен". Придумай просту альтернативну думку №1 - смішну або навіть абсурдну. Наприклад: "Вони всі зірвали голос у церковному хорі". Придумай просту альтернативну думку №2 - реалістичну, корисну. Наприклад: "Усі зайняті своїми справами і думають, що я теж дуже зайнятий. Наберу я сам когось". Щоразу, створюючи альтернативні думки, замість тривожних і нав'язливих, ти привчиш свій мозок автоматично позбавлятися негативу.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
18 червня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку