Презентація – меседж «Військово-історичний музей – як центр національного та військово – патріотичного виховання школярів.

Про матеріал
Ласкаво просимо відвідати військово-історичний музей Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10 ( ліцей № 10).
Перегляд файлу

 

 

Презентація – меседж

«Військово-історичний музей – як центр національного та військово – патріотичного виховання школярів.

      Прилуцький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10

( ліцей № 10) Прилуцької міської ради Чернігівської області є опорним з національно – патріотичного виховання у місті Прилуки та Чернігівській області. В якому постійно проводиться велика різноманітна робота по вихованню у підростаючого покоління  любові до України, шанобливого ставлення до її звичаїв, традицій, національних цінностей свого народу,  поваги до людей, які захищали та захищають незалежність України в різні часи ціною власного життя. (слайд 1)

       Центром національно – патріотичної роботи в школі є військово - історичний музей, який був створений у 1972 році, а оновлений у 2017 році.

(слайд 2-3.) Це єдиний музей по тематиці АТО в нашому місті та Чернігівській області. Основний акцент серед експозицій робиться на історію військових українських прапорів. ( слайд 4)

      На сьогоднішній день у нас їх 52, і надалі ми плануємо збільшувати цю кількість. Дуже цінні прапори, які передані «з передової», прапори родів військ на Україні, та прапори добровольчих батальйонів, які існували та існують в нашій державі.

    Українські військові прапори, за своїм зовнішнім виглядом, - різнобарвні. На них нанесені різноманітні символи та малюнки, що несуть у собі певне значення.

      Основні розділи музею:( слайд 5)

 Воїни. Історія українського війська;

 Українські військові прапори;

Військово-патріотичне виховання учнів;

 Експонати музею ;

Старовинні побутові речі українського народу.

        Тривалість екскурсій для учнів: (слайд 6)

Для дошкільнят – 30 хв;

Для учнів  – 45 хв;

Для студентів – 60 хв

Перелік тематичних екскурсій: ( слайд 7)

  • Оглядова екскурсія « З  історії українського війська»;
  • Класифікація військових українських прапорів;
  • Військові експозиції;
  • Оглядова екскурсія «Духовні скарби українського народу»;
  • Зустрічі з ветеранами Другої світової війни;
  • Участь прилучан у антитерористичній операції на сході України
  •  Прилучани – учасники АТО ( ООС)  на сході України.

     У музеї наявні військові експозиції « З історії українського війська»

( слайд 8) представлені артефакти, пов’язані з подіями Другої світової війни (1939-1945 рр.),  гільзи від набоїв та снарядів, зразки зброї, амуніції, зразки військового одягу, особисті речі бійців, та військова зброя пов’язана з подіями війни на сході України. (слайд 9-10)

    Великий акцент роботи музею спрямований саме на волонтерську діяльність та пошуково-дослідницьку роботу. ( слайд 11)

 

    Учні школи неодноразово надавали допомогу воїнам АТО (приносили

продукти харчування, робили обереги, малювали малюнки та писали листи, плели маскувальні сітки).

   (слайд12) Наша школа тісно співпрацює з такими громадськими організаціями як:  «Патріот  Прилуки» (слайд 13) , «Право на захист»

( слайд 14), «Учасники АТО «Щит» ( слайд 15)  «Громадська рада міста».

( слайд 16)  Наш директор школи, депутат Прилуцької міської ради Правосуд О. М., являється головою громадської організації « Варта Прилуки».

( слайд 17)

    Ми постійно проводимо  зустрічі з ветеранами Другої світової війни, (слайд 18-19) з учасниками антитерористичних операцій на сході України, (слайд 20-21) екскурсії для учнів ЗНЗ міста (слайд 22), призовників військового комісаріату (слайд 23-24), ділимося своїм досвідом з іншими освітніми закладами міста ( слайд 25-26), вихованців Прилуцького навчально-реабілітаційного центру дітей-інвалідів ( слайд 27).

     Військово-історичний музей неодноразово відвідували місцеві депутати, члени виконавчого комітету,(слайд28) члени науково-методичної ради міста

( слайд 29) голови громадських організацій студенти, та мешканці нашого міста. Колектив нашої школи популяризує надбання музею під час проведення загальноміських заходів, зокрема були оформлені тематичні виставки експонатів музею під час урочистостей до Дня Державного Прапора,  Дня захисника України. ( слайд 30-31 – 32-33)

      Тож ласкаво просимо відвідати військово-історичний музей Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10 ( ліцей № 10).

 

doc
Додано
2 березня 2020
Переглядів
553
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку