Презентація "Методичні рекомендації (зарубіжна література 2024-2025 н.р)".

Про матеріал
На допомогу вчителю зарубіжної літератури. Про особливості вивчення зарубіжної літератури у 2024/2025 н.р.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА

Номер слайду 2

Зміст Методичні рекомендації щодо викладання зарубіжної літератури в 2024-2025 н.р. Про затвердження рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання.

Номер слайду 3

Основними завданнями методичного супроводу викладання зарубіжної літератури в 2024/2025 навчальному році є: • СИСТЕМАТИЧНЕ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ З ПИТАНЬ ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ЗАСАД РЕФОРМУВАННЯ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА»; • УЗАГАЛЬНЕННЯ ТА ПОШИРЕННЯ ЕФЕКТИВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО ДОСВІДУ ВИКЛАДАННЯ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ НА БАЗОВОМУ РІВНІ ТА В УМОВАХ ПРОФІЛЬНОГО НАВЧАННЯ; • ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМНО-ДІЯЛЬНІСНОГО ПІДХОДУ ДО НАВЧАННЯ НА УРОКАХ ЛІТЕРАТУРИ; • РЕАЛІЗАЦІЯ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ У ВИКЛАДАННІ ПРЕДМЕТА; • МЕТОДИЧНИЙ СУПРОВІД ЗРОСТАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВЧИТЕЛІВ І ЇХНЬОЇ УСПІШНОЇ АТЕСТАЦІЇ; • АКТИВІЗАЦІЯ РОБОТИ ЩОДО СТВОРЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ВІДЕОТЕК, ВІДЕОУРОКІВ, ІНТЕРАКТИВНИХ ТАБЛИЦЬ І ПЛАКАТІВ.

Номер слайду 4

«Учитель року – 2025» в номінації «Зарубіжна література», який буде проходити у 2024/2025 навчальному році. Враховуючи результати проведених конкурсів, слід звернути увагу на: • високий рівень володіння програмовим матеріалом, літературознавчим компонентом, загальну фахову ерудицію учасника; • нестандартні підходи до подання матеріалів та його науковий рівень підготовки; • використання сучасних стратегій візуалізації; • систему роботи педагога; • знання методики й методології предмета; • використання досвіду вчителів України та області.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Модельні програми із зарубіжної літератури містять:

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Головна мета вивчення зарубіжної літератури ПРИЛУЧЕННЯ УЧНІВ ДО ЗДОБУТКІВ КЛАСИЧНОЇ Й СУЧАСНОЇ ЛІТЕРАТУРИ РІЗНИХ КРАЇН І НАРОДІВ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНИХ ЧИТАЧІВ, ЗДАТНИХ ТВОРЧО СПРИЙМАТИ, КРИТИЧНО ОЦІНЮВАТИ Й НАСОЛОДЖУВАТИСЯ ХУДОЖНІМИ ТВОРАМИ БРАТИ УЧАСТЬ У РІЗНОМАНІТНИХ КОМУНІКАТИВНИХ СИТУАЦІЯХ ТА ВЗАЄМОДІЇ (ЗОКРЕМА ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ), НА ПІДСТАВІ ПРОЧИТАНИХ ХУДОЖНІХ ТЕКСТІВ І МЕДІАТЕКСТІВ, ВІДПОВІДНО ДО КОНТЕКСТУ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

2 ВИДИ ОЦІНЮВАННЯ ФОРМУВАЛЬНЕ ПІДСУМКОВЕ

Номер слайду 12

ФОРМУВАЛЬНЕ ОЦІНЮВАННЯ ФОРМУВАЛЬНЕ ОЦІНЮВАННЯ ЗДІЄСНЮЄТЬСЯ БЕЗ БАЛІВ ФОРМУВАЛЬНЕ ОЦІНЮВАННЯ Є ПОСТІЙНЕ (ПОТОЧНЕ) У РЕКОМЕНДАЦІЯХ МОВА НЕ ЙДЕ, ЩО УЧИТЕЛІ МАЮТЬ ВИСТАВЛЯТИ ПОТОЧНІ ОЦІНКИ ЗАВДАННЯ НА УРОЦІ ФОРМУЛЮЮТЬСЯ ТАК, ЩОБ ПОБАЧИТИ, ЧИ ДОСЯГЛИ УЧНІ ГРУПИ РЕЗУЛЬТАТІВ ІЗ ДЕРЖАВНОГО СТАНДАРТУ.

Номер слайду 13

Перелік методів та інструментів для формувального та підсумкового оцінювання УСНЕ ОПИТУВАННЯ (ІНДИВІДУАЛЬНЕ, ГРУПОВЕ) ПИСЬМОВІ ЗАВДАННЯ (ТЕСТ, ДИКТАНТ, ПЕРЕКАЗ, ТВІР) САМООЦІНЮВАННЯ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ (ПРОЄКТ, СХЕМА, ТАБЛИЦЯ) ВЗАЄМООЦІНЮВАННЯ АНАЛІЗ ПОРТФОЛІО ЗАВДАННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІТ КОМПЛЕКСНЕ ОЦІНЮВАННЯ

Номер слайду 14

ПІДСУМКОВЕ ОЦІНЮВАННЯ МЕТОЮ ПІДСУМКОВОГО ОЦІНЮВАННЯ Є СПІВВІДНЕСЕННЯ ФАКТИЧНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ, ЯКІ ДОСЯГЛИ ЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ З ОБОВ`ЯЗКОВИМИ/ОЧІКУВАНИМИ РЕЗУЛЬТАТАМИ НАВЧАННЯ, ВИЗНАЧЕНИМИ ДЕРЖАВНИМ СТАНДАРТОМ

Номер слайду 15

НАЙГОЛОВНІШЕ! ПІДСУМКОВЕ ОЦІНЮВАННЯ ЗА СЕМЕСТР – ЗА ГРУПАМИ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ ( ОДНА КОМПЛЕКСНА АБО 4 РІЗНІ РОБОТИ)

Номер слайду 16

ТЕМАТИЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Серед оновлених корисних матеріалів рекомендуємо такі: Зарубіжна література. 6 клас. Онлайн-школа (аудіокниги): https://www.youtube.com/playlist?list=PLWo0CEZSHZnwreZQ3A__ZQWZt6tyC5Wp. 2. Зарубіжна література. 7 клас: https://xtiles.app/65b618f09a4af034db1072fd (Ніколенко О.М. та ін.). 3. Онлайн-платформа «Плейтен» до підручника «Зарубіжна література. 7 клас»: https://platen-academia.com.ua/ (електронна хрестоматія, аудіохрестоматія, відеохрестоматія, експрес-уроки, мультимедійні презентації, у світі мистецтв).

Номер слайду 19

Бажаємо всім педагогам творчих злетів та натхнення! Миру та якнайшвидшої перемоги!

ppt
Додано
12 вересня
Переглядів
141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку