Презентація "Ми українці"

Про матеріал
перший урок на перше вересня 2022 року "Ми українці" . Національно - патріотичне виховання учнів!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Веселих уроків та сонячних днів. Я побажати вам хочу!День знань щоб пройшов без дощів. Та з безліччю друзів хороших!Дорогі діти Мирного та спокійного неба!!!!!

Номер слайду 3

Сьогодні українські школи знову відчиняють двері для дітей після літніх канікул

Номер слайду 4

Подяка тим хто стоїть перед нами на лінії вогню,тим хто кожен день рятує український народ. Завдяки цим людям у нас є найдорожче – життя та свобода!!!

Номер слайду 5

Честь і слава незламним!

Номер слайду 6

Чи відчуваєте ви себе справжніми українцями? Що для цього потрібно робити? 1. 2. Як ви розумієте поняття Батьківщина? Який зміст вкладено у це слово?4. Хто такий українець? Звідки походить н6азва Україна?3. Чому на вашу думку багато українців не шкодують ані здоров’я, ані коштів, а деякі свого життя?

Номер слайду 7

У кожній букві зашифровані певні символи нашої Батьківщини. Розшифрувавши їх, ми зрозуміємо, який зміст приховано в цьому слові.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Багатство природи нашого краю не давало спокою сусіднім державам. Хто ж захищав Україну від ворогів у далекі часи?

Номер слайду 10

Козаки́ (давньорус. козакъ, пол. kozak, рос. казак) — вільні озброєні люди, представники військового стану, воїни-найманці. Основним заняттям козаків була війна, захист українських земель від татар, участь у військових кампаніях сусідніх володарів та захист кордонів сусідніх держав.

Номер слайду 11

Погляньте на наступну букву. На що вона схожа?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Чи знаєте ви як ховали в давнину загиблих у бою воїнів? (У високих курганах (могилах). Про це завжди буде нам нагадувати ця буква, теж схожа на курган). Кургани (могили) видно здалеку, вони зберігають пам’ять про загиблих захисників рідної землі багато століть.

Номер слайду 14

Українці переважно є православними християнами. У християн є традиція, коли хочуть пам'янути когось із блиських людей, то запалюють у церкві свічку. Такою свічкою, що не дасть нам ніколи забути про кращих синів і дочок України, буде буква

Номер слайду 15

Сучасні воїни живуть і боряться в сурових умовах, але гарний настрій, бадьорість допомагає їм зберігати велику силу. Великою підмогою на службі , на війні є бадьора військова пісня. Багато пісень складено вже після початку цієї війни з Україною. І нагадуванням про це є наступна буква, яка хоч і має одну струну, але схожа на бандуру, кобзу і нагадує про любов українців до пісні.

Номер слайду 16

Остання буква А нагадує нам старовинну українську хату, тобто наш з вами дім ,у якому живе сім'я кожного з нас. Сім'я - це наша родина, рід. Це найдорожче, що ми маємо

Номер слайду 17

Давайте ми згадаємо про символи нашої мальовничої БАТЬКІВЩИНИ

Номер слайду 18

Україна У НАШИХ СЕРЦЯХ

Номер слайду 19

ВІРШ ПРО УКРАЇНУ

Номер слайду 20

Любіть Україну. Любіть Україну, як сонце, любіть,як вітер, і трави, і води,В годину щасливу і радості мить. Любіть у годину негоди!... Любіть Україну ві сні й наяву, вишневу свою Україну,Красу її вічно живу і нову, і мову її солов'їну. Володимир Сосюра

Номер слайду 21

pptx
Додав(-ла)
Заполух Тетяна
Додано
18 вересня 2022
Переглядів
379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку