Презентація Microsoft PowerPoint "Що таке сором'язливість?"

Про матеріал
Ця презентація допоможе краще зрозуміти один із психологічних станів людини - сором'язливість. Інформація для учнів підліткового та старшого шкільного віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державний навчальний заклад «Художнє професійно-технічне училище ім. Й. П. Станька»Підготувала:практичний психолог. ДНЗ «ХПТУ ім. Й. П. Станька» Мирослава Покрищук2022 р. Що таке сором'язливість?

Номер слайду 2

Сором’язливість (ніяковість, боязкість) – психологічний стан людини, який заважає їй повноцінно функціонувати у суспільстві. Характерними рисами є: нерішучість, боязкість, напруженість, скутість і ніяковість у суспільстві через невпевненість у собі або відсутність соціальних навичок.

Номер слайду 3

Бути сором’язливим — значить бути «важким для зближення, через боязкість, обережність і недовіру». Психологічний портрет сором’язливої людини:важко почати першою розмовляти з незнайомцемнезвичайна поведінкачервоніє обличчячастішає серцебиттяз’являється тремтіння в голосіпітніють долоні і тремтять кінцівки складно познайомитисьне може відстояти свою точку зорустрах дивитися прямо у вічіневпевненість у собі

Номер слайду 4

Сором’язливість – не завжди погано. Цей стан не є поганою якістю людини. Вона захищає психіку від ймовірного стресу. Боязка людина сприймається оточенням позитивно. Через деякий час страхи йдуть, процес взаємодії налагоджується. Сором’язливість притаманна багатьом. Інша позитивна сторона сором’язливості — вдосконалення своїх здібностей. Виявляється у прагненні сподобатися оточуючим, щоб отримати від них схвалення.

Номер слайду 5

Цікаво! Сором’язливість може виникати через дефіцит серотоніну (гормону радості і щастя)Нестача гормону щастя посилює відчуття занепокоєння.серотонін

Номер слайду 6

Сором’язливість може зашкодити людині, позбавити багатьох можливостей у житті. До наслідків відносяться:посилення страху перед протилежною статтю;немає можливості завести нові знайомства;відсутність кар’єрного зростання;приховування творчих здібностей перед публікою;спотворення адекватних реакцій на події;поява депресії.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
10 грудня 2022
Переглядів
419
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку