Презентація Microsoft PowerPoint "Ти - людина, значить, маєш права"

Про матеріал
Дана презентація може бути використана для публікації на сайті закладу освіти або під час бесіди з учнями про права людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державний навчальний заклад «Художнє професійно-технічне училище ім. Й. П. Станька»Підготувала:практичний психолог. ДНЗ «ХПТУ ім. Й. П. Станька» Мирослава Покрищук2022 р.

Номер слайду 2

10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Цей документ проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості – рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші. У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх раси, статі, мови, релігії тощо.

Номер слайду 3

У 1950 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 10 грудня Днем прав людини з метою залучення уваги людей в усьому світі до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів.

Номер слайду 4

Україна як держава-член Ради Європи 17 липня 1997 року ратифікувала Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод. Починаючи з 2014 року Україна продовжує стикатися із особливою жорстокістю та неповагою до прав людини, а також неповагою та міжнародно-правових актів у зв’язку з окупацією російською федерацією території Автономної Республіки Крим, агресією на сході України. 12 травня 2022 року Рада ООН з прав людини схвалила Резолюцію щодо погіршення ситуації з правами людини в Україні внаслідок російської агресії.

Номер слайду 5

У сучасному світі права людини стали кваліфікуватися за цілою низкою напрямів. Особисті права:недоторканність особи і житла, власності та конфіденційності листування, права на об’єктивний суд.

Номер слайду 6

У сучасному світі права людини стали кваліфікуватися за цілою низкою напрямів. Соціальні права:права на свободу праці, охорону сім’ї та дитинства, захисту батьківських прав, здоров’я і соціальної справедливості.

Номер слайду 7

У сучасному світі права людини стали кваліфікуватися за цілою низкою напрямів. Політичні права:свобода совісті і рівність усіх перед законом, свобода друку і свобода слова, свобода зібрань та право на протест.

Номер слайду 8

У сучасному світі права людини стали кваліфікуватися за цілою низкою напрямів. Економічні права:свобода розвитку і функціонування промисловості і торгівлі, свобода пересування та розпорядження власністю на свій розсуд

Номер слайду 9

У сучасному світі права людини стали кваліфікуватися за цілою низкою напрямів. Культурні права:свобода мистецтв і наук, свобода викладання і право на освіту, а також право на використання у всіх цих процесах своєї рідної мови.

Номер слайду 10

Слідуючи принципам поваги та активної громадянської позиції ми будуємо майбутнє не тільки для нас самих, але і для наших нащадків. Нехай наші права і свободи починаються з нашого дотримання їх по відношенню до наших ближніх!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
10 грудня 2022
Переглядів
320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку