Презентація " «Мислити глобально, діяти локально»

Про матеріал
Тема проєкту , як і його ідея виникли в березні 2022 року, коли випускники продовжували навчатись під час війни. Єкологічні проблеми в один момент набули відтінків гарі, смаку страху та кольору горя. Ми стали свідками війни. Так з'явилась ідея проєкту з єкології " Свідки сучасності". Учні занотували події в власних подій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уміння користуватися принципом: «Мислити глобально, діяти локально» автор Учениця 11-Б класу СШ №48 Новицька Лідія. Вчитель: Давиденко Наталія

Номер слайду 2

«Мислити глобально, діяти локально»Цей вислів означає, що людині потрібно вміти передбачати, осмислювати наслідки та моделювати ситуацію у всіх її сценаріях, а лиш потім виконувати певну правильну і точну дію. Дії не завжди мусять бути глобальними і рятувати все людство за один день. Навпаки, багаторазове повторення нескладної, але корисної дії може принести більше користі.

Номер слайду 3

Мислити глобально – діяти локально! Турбота до навколишнього середовища починається зі ставлення до простих речей, які нас оточують. (догляд за парками, прибережними зонами, скверами, вуличками, якими ви гуляєте).

Номер слайду 4

Вплив війни на довкілля. Будь-яка війна несе величезні екологічні загрози для населення, але бойові дії в Україні можуть призвести до особливо катастрофічних наслідків для навколишнього середовища. 

Номер слайду 5

Злочини проти довкілля теж є частиною воєнних злочинів. Згідно з Женевською конвенцією, "заборонено застосовувати методи або засоби ведення воєнних дій, які мають на меті завдати або, як можна очікувати, завдадуть широкої, довгочасної і серйозної шкоди природному середовищу".

Номер слайду 6

З перших днів були зафіксовані обстріли та бомбардування промислових та енергетичних об'єктів, підпали лісів, підриви нафтобаз, забруднення Чорного та Азовського морів (в першу чергу через затоплення суден). 

Номер слайду 7

Так, 24 лютого відбувся вибух ворожого снаряду на території Трипільської ТЕС, яка розташована на Дніпровському узбережжі в 45 км південніше Києва та є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. 

Номер слайду 8

На Чорнобильській АЕС пошкодили високовольтну лінію, яка має постачати електрику. 14 березня підірвали частину боєприпасів на майданчику захопленої ЗАЕС. 

Номер слайду 9

Радіація могла бути перенесена вітром на інші регіони України, Білорусі, росії та Європи. Окрім ядерної небезпеки, обстріли та окупація підвищують ризик викидів токсичних відходів з промислових підприємств України. 

Номер слайду 10

Зараз ситуація в Україні є дуже складною. Через війну, українцям складно робити звичні речі, не говорячи про піклування за довкіллям. І це нормально у такий важкий час.

Номер слайду 11

Принцип « Мислити глобально, діяти локально» може допомогти. Після війни нам треба буде відбудовувати Україну. Якщо робити прості кроки зараз, то в майбутньому буде легше. Так, наприклад, відбудову країни можна почати з власного подвір'я.

Номер слайду 12

На вулицях багато сміття, яке з кожним днем накопичується. У двірників можуть з'явитися складнощі з його прибиранням. Тому щоб допомогти країні можна просто прибрати свое подвір'я. Це справді допоможе Україні залишитись такою ж гарною, як раніше. Якщо ви знаходитесь не в Україні, то ви також можете допомогти. Будьте свідомі до розповсюдження інформації. Cлід дотримуватися деяких правил.

Номер слайду 13

Правила поширення информації під час війни. Не поширюйте самостійно, не копіюйте і не робіть репост, якщо помічаєте, що інформацію стосується:– ракет, які летять чи кудись потрапили;- Назви вулиць, зупинки транспорту, магазини, заводи;– переміщення українських військових, військові об'єкти;– роботу ППО;- Місця обстрілу або попадання снаряда;– адреси, візуальну прив'язку або координати боїв;- Номери автомобілів, бронетехніки;- Потерпілих або загиблих (крім офіційних даних).

Номер слайду 14

Висновок: Bійна це завжди хаос і смерть. Війна шкодить не тільки людству, а й навколишньому середовищу -руйнуе грунт, шкодить звірям, птахам, рибам. Людина живе в постійному страху через голод та нестачу води. У военний час порушуються права і свободи людини найголовніше -право на життя. Будь-які дії протистояти розрусі зараз– це маленький крок до перемоги.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Екологія, 11 клас, Презентації
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
1887
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку