Презентація "Мистецтво через об’єктив камери" 1 частина 5 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить ілюстрації, текстовий і музичний матеріал та завдання до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво через об’єктив камери (1частина)5 М28

Номер слайду 2

Чи спадало тобі на думку, скільки часу ми проводимо біля телевізора або комп’ютера? Мабуть, ми вже не уявляємо свого існування без них. Через екрани гаджетів ми «поринаємо» в різні куточки світу, дізнаємося про події, уболіваємо за спортсменів або насолоджуємося мистецтвом, віртуально відвідуючи музей, театр чи концерт улюблених виконавців. Усе це - завдяки телебаченню (інтернет-телебаченню), яке відтворює світ через екрани.

Номер слайду 3

Переглянь. Онлайн-трансляція концерту до Дня Незалежності України 24 серпня 2021 року. Завдання і запитання. Чи відчуваєш ти під час перегляду відео власну присутність на концерті? Поясни. Які можливості є у телебачення? Про які телепрограми повідомляють тобі ці зображення? Що тобі найбільше подобається на телебаченні? Поясни свої вподобання.

Номер слайду 4

Переглянь. Руханка «Ми - молодь України». Завдання і запитання. Поімпровізуй та виконай рухи до пісні.

Номер слайду 5

Словник. Телебачення - виробництво аудіовізуальних програм та передач і трансляція їх у реальному часі чи в записі; засіб масової інформації. Можливості телебачення дають змогу спостерігати за дійством здалеку, зблизька. Це відбувається завдяки зйомці різних планів. Загальний (дальній) план (1) - зйомка здалеку (панорамні пейзажі чи натовп людей тощо). Середній план (2) - зйомка невеликих за розмірами зображень. Крупний план (3) - зйомка деталей.

Номер слайду 6

Завдання і запитання1. Знайди серед картинок зображення: а) ведучого/ведучої; б) Спортивного коментатора; в) діджея/діджейки; г) репортаж з місця подій; д) телеглядачів 2. Створи засобами пантоміми етюди-імпровізації: «Ведучий/ведуча теленовин», «Спортивний коментар», «Діджей/діджейка», «Репортаж з місця подій», «Телеглядач/телеглядачка в захваті».

Номер слайду 7

Заспівай КРОК Д О ЗІРОК Музика Б. Мейн Вірші Л. Ніколенко. Приспів: А в небі сонце світить!Які веселі діти!Сміливіше крок за кроком. Крокуєм до зірок! (2)2. Нехай летить наша пісня по світу,Нехай не буде у світі війни!Піснями діти врятують планету,Талановиті всі діти землі!Приспів.3. Співайте разом з нами. Цю пісню тата й мами!Хай пісня ця лунає,До сонця доліта!Приспів.4. Співайте разом з нами. Цю пісню тата й мами!Хай пісня ця лунає,До сонця доліта!

Номер слайду 8

Завдання і запитання. Досліди, скільки часу впродовж дня ти приділяєш перегляду телепрограм. У вільний час за бажання спробуй фільмувати через камеру телефона різні плани зйомки. Переглянь музичний кінофільм «Дронині мандрони».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зазьоріна Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 березня 2023
Переглядів
2015
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку