Презентація "Мистецтво перевтілень і дизайн. Частина 4" 5 клас

Про матеріал
Презентація призначена для онлайн уроків. Містить музичний матеріал, завдання та запитання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво перевтілень і дизайн. Частина 45 М26

Номер слайду 2

Особливий вид музичного театру - балет. У його спектаклях танцівники під музику «розповідають» сюжет досконалими й витонченими рухами, жестами, мімікою, танцем. Щоб бути танцівником балету, потрібно довго й наполегливо вчитися, осягаючи секрети майстерності. Завдання і запитання. Що відбувається на картині? Обери одну з персонажок твору,опиши її (разом з другом/подругою придумайте діалог). Едгар Дега. Балетна школа

Номер слайду 3

А ми пориньмо в атмосферу балетної вистави. І на сцені - уже знайомі нам герої казки про Попелюшку, «розказаної» мовою балету. Переглянь Сергій Прокоф’єв. Балет «Попелюшка». І акт. Танець з мітлою; Па-де-шаль. II акт. Вальс. Північ. Завдання і запитання. Якими постають у балеті Попелюшка, Мачуха та її доньки? Опиши рухи, міміку, жести виконавиць. Порівняй образи героїнь казки в балеті та опері. Схарактеризуй музику сцени Попелюшки і Принца. Які емоції вона виражала?

Номер слайду 4

Словник. Балет - театральна вистава, у якій сюжет розкривається засобами танцю, міміки та музики. Хореографічна грамота. Балетний спектакль складається з дій, актів. Вони об’єднують танцювальні номери (сольні, парні та колективні танці персонажів спектаклю), які розкривають його сюжет. Адажіо - лірична центральна частина балету, яку виконують головні персонажі. Варіації - сольні танці героїв балету. Па-де-де - дует головних героїв балету. Кордебалет - велика група танцівників.

Номер слайду 5

Завдання і запитання. Придумай різні мелодії до цього вірша - ніжну і наспівну; легку й танцювальну. Носок дерев’яний і шовковий бант. А знаєш, як звуть черевик цей? Пуант.

Номер слайду 6

Заспівай. Пісня «Літак» (музика і вірші Діани Пташинської), додаток, с. 138.2. Душу спогад-промінчик зігрієУ блакиті бездонного неба. Мій багаж - лиш надія і мрії,І мені більш нічого не треба. Приспів.3. Щось веселе наспівує вітер,Мій літак в небесах, наче птиця,Я лечу до прекрасного літа,І байдуже, що це тільки сниться. Приспів.

Номер слайду 7

Виконай. Робота в групах. Уяви себе актором/актрисою театру пантоміми. Створіть на вибір театральну мініатюру: «Попелюшка і сестри», «Попелюшка і Принц», «Попелюшка і Фея». Це можна робити під музику або ритмічний супровід. Будь переконливим/переконливою, щоб однокласники та однокласниці впізнали, кого ти зображуєш.

Номер слайду 8

Завдання і запитання. Чому, на твою думку, балет називають способом перетворювати звичайні рухи у витончене мистецтво?На дозвіллі переглянь балетний спектакль «Попелюшка» Сергія Прокофьева та кінотвори про Попелюшку (на вибір). Порівняй, як цю казку «оповідають» різні види мистецтва.

pptx
Додано
1 лютого 2023
Переглядів
1514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку