2 червня о 18:00Вебінар: Як розвивати дослідницьку компетентність учнів: створюємо прилади для шкільної лабораторії власними силами

Презентація "Мій щоденник здоров'я"

Про матеріал

Здоров'я людини – найвища особиста і суспільна цінність. Бурхливий науково-технічний прогрес, поява нових складних видів трудової діяльності змінюють звичайний ритм і характер життя. Зменшується фізичне навантаження і збільшується нервово-емоційне напруження. Погіршуються екологічні умови, в яких знаходиться сучасна людина.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\\Solnce\D\ДОКУМЕНТАЦИЯ\ПРЕЗЕНТАЦІЇ\шаблоны\фони\пейзажи\2c4df7f01282.jpg               

         « Головним скарбом є здоров’я і щоб його зберегти треба багато знати»                                                      

 

         


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

рамка в блокноте

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

notebook Vector 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_solnce- .jpg 

 

- основний засіб профілактики простудних захворювань, який підвищує фізичну працездатність людини, знижує рівень захворюваності, зміцнює здоров'я. Це система заходів, спрямованих на підвищення стійкості організму до несприятливих впливів зовнішнього середовища. Завдяки загартуванню людина може без шкоди для здоров'я переносити холод, спеку, різні зміни атмосферного тиску та вологості повітря.

  • 30076.jpgЗагартування повітряними ваннами;
  • Загартування снігом;
  • Контрастний душ ;
  • Сонячні ванни ;
  • tiger-1339229584.jpgХодіння по землі босоніж.

Zakalyvanye.jpgmetody-zakalivaniya-organizma_1.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

zakal2b.jpg

 

 

 

Загартування повітряними ваннами слід поєднувати з виконанням рухів 

  •                     ранковою гімнастикою,
  •                     іграми,
  •                     ходьбою на лижах тощо

       Перебуваючи на свіжому повітрі загартування  слід починати за температури   повітря +20 °С... +22 °С, поступово знижуючи її, щоб організм призвичаївся.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200803071619411.jpg                         

 

 

                    Загартування це-

  • вологі обтирання,
  •   полоскання горла;
  •   миття ніг холодною водою;
  •   обливання;
  •   душ;
  •   плавання.

 Починати загартування водою слід з вологого обтирання.

Температура води має бути не нижчою за +25 °С... +26 °С, через кожні два дні її знижують приблизно на 1 °С і доводять до +22 °С.

Після 30-40 днів щоденного вологого обтирання переходять до обливання. Починають з температури води +30 °С і поступово її знижують до +20 °С. Обтирання й обливання найкраще робити після ранкової зарядки.

           Це бадьорить, активізує всі сили організму!

 

 

 

 

 

 

Zakalyvanye.jpg 

 

 

Контрастний душ - один з ефективних засобів загартування, у процесі використання якого потоки теплої або гарячої води змінюють потоки прохолодної або холодної води.

 Так відбувається пристосування нервово-судинного апарату шкіри й підшкірної клітковини до змін температури.

 Цю процедуру використовують після проведення сеансів повітряних ванн, обтирань.

 Прийняття ванн найкраще починати за температури води +20°С... +22 °С, а повітря - +24... +25 °С. Спершу перебувають у воді протягом 3-5хв, поступово збільшуючи тривалість процедури до 15 хв.

 

 

 

 

31.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

                  

 

 

30076.jpg          Розтирання снігом серед ефективних прийомів загартування посідає               

                                              особливе місце. Його починають дуже о                          

                                          Обережно після  відвідування сауни. Час             

                    перебування в сауні необхідно чергувати 

                         із прохолодним душем або плаванням у басейні.

 

 

 

yak-zasmagati-z-biloyu-shkiroyu.jpg 

 

 

 

 

 

 

              

 

Сонячні ванни корисно приймати вранці з 8 до 11 години і з 16 години до кінця денної сонячної активності.

 Починати слід із 5 хв перебування на сонці й збільшувати тривалість процедури поступово до 40 хв. Щоб уникнути опіків, необхідно час від часу змінювати положення тіла. Сонячні ванни приймають поблизу відкритих водойм або в затінку, одягнувши на голову білу шапочку з тканини, яка не парить.

 Ходіння по землі босоніж, особливо після дощу, по росі, є дуже ефективним засобом загартування.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Стать

Білки (г/день)

Жири (г/день)

Вуглеводи (г/день)

 

Тваринні /Усього

Рослинні /Усього

 

Юнаки

60/100

20/100

400

Дівчата

54/90

18/90

360

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\\Solnce\D\ДОКУМЕНТАЦИЯ\ПРЕЗЕНТАЦІЇ\шаблоны\фони\руханки\109.jpg                  

 

  •      

 


 

 

                                 

цц.jpg                                             - основа життя,оскільки вони входять до складу всіх клітин і виконують різноманітні функції. Тому безперервне надходження білків є

                                                  необхідним для будови, росту

                                           і відновлення клітин  м’язів і шкіри.

                              Це основний будівельний матеріал клітин  організму.

 

                                          Білкове голодування призводить до затримки,

                                               а потім і повного припинення росту.

 

 

Надлишок білків – до перевантаження діяльності печінки і нирок.

Міститься у м’ясі,рибі,молочних продуктах,яйцях,горіхах,насінні.

 

 

 

 

 

article-33_1.jpg                                                      

303.jpg                                      – головні джерела  енергії для організму людини.

                                                       Тваринні жири за своїм складом

                                                   є більше повноцінні,ніж рослинні.

                                                Забезпечують організм енергією.

                                          Надлишок  споживання сприяє виникнення

                                                   серцево-судинних захворювань,

                          а недостача  до  затримки росту і розвитку організму

                                        Містяться у вершковому маслі, молоці,

                                             сирі, олії, салі.

proi .jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- є головним постачальником енергії у наш організм - від 50 до 70%.

 Дефіцит вуглеводів в організмі провокує порушення обміну речовин, порушення функцій печінки.

mp_art_930_5_1.jpgoriginal-1350290248.JPGе6ппеп.jpg Найбільша кількість вуглеводів виявлено в різних сортах хліба, в крупах, макаронних виробах, в кондитерських виробах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (699x494, 66Kb) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ramka-53.gif

 

 

 

Абрикосовий сік  покращує стан шкіри,корисний при порушенні зору.

          Апельсиновий-містить віт.С,віт.В1,В5 і В12. Корисний при стресах , неврозах.       Незамінний при отруєннях та простудах.

                  Виноградний- при анемії,туберкульозі.

          Гранатовий-рахується «кровотворним» соком. Незамінний при малокрів’ї,гіпертонії, атеросклерозі,хворобах жовчовивідних шляхів, допомагає при застудах та бронхітах. Плоди граната багаті вітамінами,мінералами,клітковиною. Всього п’ять зерен граната можуть замінити яб

луко і апельсин. Регулярне споживання гранатового соку покращує стан шкіри і волосся,впливає на роботу нирок і легень,селезінки і щитовидної залози. 

           Грейпфрутовий- засіб для нормалізації обміну речовин і кров’яного тиску.

           Персиковий- містить солі  калію, що живлять серцевий  м’яз.

            Томатний- корисні властивості томатного соку обумовлені багатим вітамінно-мінеральним складом. Сік помідорів містить вітамін А, В, С, Е, РР, мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, хлор, фосфор, залізо, йод, марганець, фтор, бор, мідь. Нормалізує обмін речовин, виводить шлаки, токсини, радіонукліди, є прекрасним профілактичним засобом серцево-судинних захворювань, має антиканцерогенну дію.

           Яблучний сік багатий залізом,калієм і бором.впливає на захворювання головного мозку та онкологічні, зміцнює кісткову систему.

 

 

easter_56.jpg                           

      Сухофрукти - натуральний вітамінно-мінеральний комплекс, запропонований нам самою природою. Вони несуть користь людям, що страждають нирковими недугами, ожирінням і навіть цукровий діабет.

      Чорнослив - смак у чорносливу оригінальний і насичений, містить вітаміни А, В1, В2, РР, С мідь, магній, калій, залізо, йод, цинк. Чорнослив сприяє очищенню, виводить зайвий холестерин, допомагає у профілактиці цукрового діабету, жовчнокам'яної хвороби і дарує молодість.

FFF.jpg         Ізюм. У родзинках міститься величезна кількість легкозасвоюваного цукру, органічні кислоти, вітаміни, мінеральні солі. Ці маленькі ягідки здатні зміцнити практично всі системи: дихальну, серцево-судинну, нервову.

      Курага  ситна, смачна і солодка, як свіжий абрикос.хизується багатим вмістом магнію, необхідним при гіпертонії і недокрів'ї. А завдяки чималій вмісту калію, він незамінний для тих, хто піклується про серцево-судинну систему .

          Груші і яблука. Сушені яблука містять пектин, вітаміни (РР, А, В2, В1, С) і глюкозу. Так само як і яблука, сушені груші нормалізують процеси обміну речовин, покращуючи травлення і виводячи при цьому солі важких металів.

 

 

 

 

 

 

 

 

                               

ццц.jpg Якби твій організм вмів говорити, він би сказав, що дуже любить банани. Давай з’ясуємо за які заслуги!

1. В 100гр. банана-376мг.калію, який виводить з організму зайву рідину .

2. Цей фрукт стимулює вироблення серотоніну ( гормону радості). З’ївши один банан ти покращиш настрій  і  в декілька разів знизиш розвиток серцево-судинних захворювань.

3. 100гр. банана містить 2,3гр. клітковини, яка знижує рівень холестерину в крові і зміцнює серцевий м’яз.

4. Після напруженого дня тобі допоможе коктейль із банана. Візьми 1 банан, поріж і поклади його в блендер. Потім додай йогурту,меду і апельсинового соку. Розслабляючий коктейль готовий!

5. Банан є чудовим джерелом енергії, саме тому перед змаганнями, спортсмени споживають саме цей фрукт. 

 

 

 

 

 

 

 

пп.jpg 

               

Коли кількість поступлення води у наш організм зменшується, наступає зневоднюОрганізм дорослої людини на 65% складається з води. І чим старша людина, тим менше цієї рідини втримується в організмі. У людей похилого віку цей показник становить приблизно 57%, а в немовлят – 75-80%. Різні органи й тканини нашого тіла містять різну кількість води. Найбільше рідини міститься в м'язовій тканині,за нею слідує кісткова тканина, і лише четверте місце в цьому списку займає кров.         

  У воді міститься більшість необхідних організму речовин: кальцій, магній, натрій і ін. 

Коли кількість поступлення води у наш організм зменшується, наступає зневоднювання – збільшується в'язкість крові, а це у свою чергу негативно впливає на постачання тканин киснем і живильними речовинами. Людина починає втрачати у вазі, знижується працездатність, з'являється почуття спраги.

Людському організму на добу потрібно приблизно 2-2,5 л води. Якщо бути зовсім точними, то потреба у воді рівняється 30-40 г рідини на 1 кг маси тілавання – збільшується в'язкість крові, а це у свою чергу негативно впливає на постачання тканин киснем і живильними речовинами. Людина починає втрачати у вазі, знижується працездатність, з'являється почуття спраги.

Людському організму на добу потрібно приблизно 2-2,5 л води. Якщо бути зовсім точними,

то потреба у воді рівняється 30-40 г рідини на 1 кг маси тіла

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
27 серпня 2018
Переглядів
2826
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку