Презентація "Міжнародний день грамотності"

Про матеріал
Проста презентація для демонстрації на уроці або виховному заході, присвяченому Міжнародному дню грамотності, що відзначається 8 вересня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнародний. ДЕНь грамотності8 вересня

Номер слайду 2

Що таке грамотність?Гра́мотність (значною мірою рівноправний термін письменність) — традиційно визначається як вміння читати й писати або вміння використовувати мову, щоб читати, писати чи розмовляти.

Номер слайду 3

Статистика письменності у світіНезважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.

Номер слайду 4

Мета Міжнародного дня грамотностіЩоб привернути увагу громадськості до цієї проблеми та сприяти її подоланню, за ініціативою ЮНЕСКО було засновано Міжнародний день грамотності, який відзначається щороку 8 вересня.  

Номер слайду 5

Рівень грамотності у світіЗгідно з рейтингом грамотності ООН, всього чотири країни світу заявили про таке досягнення — це  Андорра, Гренландія, Північна Корея та Узбекистан. Один з найнижчих показників грамотності має Нігер, де лише 19% дорослого населення вміють читати й писати. Також мала кількість грамотних людей у Чаді та Гвінеї-Бісау — відповідно 22% і 30%. 

Номер слайду 6

Цікавий факт!Серед найвпливовіших в історії осіб, які при цьому були неписьменними, виокремлюють Карла Великого — засновника династії Каролінгів та правителя, який вперше після падіння Риму об’єднав у своїх володіннях більшу частину Центральної та Західної Європи. Також неписьменним був Чінгісхан — легендарний полководець і володар другої за величиною світової імперії.

Номер слайду 7

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
6 вересня 2023
Переглядів
2458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку