Прeзeнтація " Множeння звичайних дробів"

Про матеріал

Прeзeнтація з тeми "Множeння звичайних дробів" для провeдeння уроку з матeматики у 6—класі . У даній розробці вправи на знаходжeння найбільшого спільного дільника та наймeншого спільного кратного. Практичні задачі для знаходжeння площі та пeримeтра квадрата і прямокутника. На прикладах учні вивчають правило множeння звичайних дробів і звичайних з дeсятковими дробами. Своі навчeності застосовують у розвязуванні рівнянь при знаходжeнні ділeного .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Множення звичайних дробів6 клас

Номер слайду 2

Повторимо: як знайти НСД та НСК чисел; перевести десятковий дріб у звичайний; скоротити звичайний дріб; знайти площу та периметр квадрата та прямокутника; правило знаходження невідомого діленого;навчимося: множити звичайні дроби; розв'язувати вправи, які передбачають множення звичайних дробів. Сьогодні на уроці ми:

Номер слайду 3

Усні вправи. Усні вправи. Знайдіть НСК і НСД чисел: а) 7 і 8; б) 8 і 16; в) 16 і 18; г) 6; 9 і 10.2. Скоротіть дріб: 3. Знайдіть периметр і площу прямокутника зі сторонами: а) 7 і 3 см; б) 0,7 і 0,3 дм; в) 7 дм і 0,3 м.

Номер слайду 4

Задача 1 Довжина прямокутника дорівнюєа ширина - Знайти площу прямокутника.

Номер слайду 5

Міркування: Щоб знайти площу прямокутника, потрібно … помножити на … Для того щоб знайти площу даного прямокутника, побудуємо його у квадраті зі стороною 1 дм, площа якого дорівнюватиме 1 дм2 .

Номер слайду 6

Одну сторону квадрата ми поділимо на 5 рівних частин, а іншу – на 3 рівні частини. Таким чином наш квадрат поділено на 15 рівних частин.

Номер слайду 7

З малюнка видно, що площа прямокутника становить … площі квадрата, тобто дорівнює … дм2. Отже,

Номер слайду 8

Правило множення звичайних дробів. Щоб помножити дріб на дріб, треба:1)знайти добуток чисельників цих дробів і добуток їх знаменників;2)перший добуток записати чисельником, а другий — знаменником;3) якщо можливо, скоротити одержаний дріб.

Номер слайду 9

Приклади Але не слід поспішати із множенням у чисельнику і знаменнику дробу, спочатку перевірте чи можна виконати скорочення!1512

Номер слайду 10

№1. Обчисліть: Виконаємо усно:

Номер слайду 11

Виконаємо усно:№2. Знайдіть площу прямокутника зі сторонами:

Номер слайду 12

Виконуємо письмово:№1. Виконайте множення:

Номер слайду 13

Виконуємо письмово:№2. Знайдіть добуток:

Номер слайду 14

Виконуємо письмово:№3. Розв'яжіть рівняння

Номер слайду 15

Бліцтест. Варіант 1 Виконайте множення: Варіант 2 Виконайте множення:

Номер слайду 16

Як би ти оцінив свої здобутки на уроці:☺ — «Я все зрозумів, тест показав, що я все роблю правильно». • — «Мені була зрозуміла більша частина матеріалу, але я ще інодідопускаю помилки». ☹ — «Я майже нічого не зрозумів, нове правило для мене дуже складне».

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
2263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку