Презентація "Мобільний телефон – друг чи ворог"

Про матеріал
Мобільний телефон – це засіб зв'язку, який в наш час є практично у всіх: дітей, підлітків, дорослих, літніх людей. Компанії, що створюють мобільні телефони, освоюють нові функції, нові можливості стільникового апарата, представляючи нові телефони з унікальними можливостями. Але мало хто знає, що нові функції далеко не завжди приносять користь, а можливо навіть завдають шкоди організму людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконала: Тараленко Я. М. МОБІЛЬНИЙ ТЕЛЕФОН – ДРУГ ЧИ ВОРОГ?

Номер слайду 2

Чим корисний для нас мобільний телефон?

Номер слайду 3

Зручність зв'язку Ми можемо в будь-яку мить зателефонувати або відправити СМС іншій людині.

Номер слайду 4

2. Контроль з боку батьків Батькам не потрібно хвилюватись за своїх дітей. Вони можуть зателефонувати та спитати де знаходяться або що роблять їхні діти.

Номер слайду 5

3. Доступ до Інтернету Телефон надає можливість користуватись пошуковими системами в Інтернеті; спілкування в соціальних мережах.

Номер слайду 6

4. Багатофункціональність мобільного телефону Телефон поєднує в собі безліч функцій: фотокамера, калькулятор, музичний плеєр, годинник, календар, диктофон, ліхтарик, радіо та ін.

Номер слайду 7

https://www.youtube.com/watch?v=v3p_Kn. Ya. GLk. Відеоматеріал

Номер слайду 8

Яку шкоду здоров'ю може завдати мобільний телефон?

Номер слайду 9

Що являє собою мобільний телефон з точки зору фізики? Це – джерело техногенного, слабкого за інтенсивністю електромагнітного поля, дуже широкого в спектрі частот. Людина не відчуває впливу цих полів через відсутність необхідних природних рецепторів. Та це тільки до того часу, поки стан здоров’я людини не погіршується через довготривалий контакт з мобільним телефоном…

Номер слайду 10

Чому людський організм реагує на ці техногенні поля? На будь-які фізичні та техногенні поля, які мають різну частоту та інтенсивність, реагує лише одна природна система – вода. Оскільки людський організм в основному складається із зв’язаної води, то він також реагує на дію цих полів. Особливо негативно цей вплив позначається на тих органах людського організму, які на 90% складаються із зв’язаної води – це головний мозок та клітини м’яких органів тіла.

Номер слайду 11

У чому ж проявляється цей вплив? За результатами досліджень, надмірне користування "мобілками" порушує водний баланс в людському організмі, що і стає причиною різних захворювань – від нервово-психічних розладів до раку головного мозку.

Номер слайду 12

Мобільні телефони мають негативний вплив на органи слуху та органи зору. Часте використання мобільного зв’язку може призвести до погіршення слуху, а то й до повної його втрати. Справа у тому, що здатність чути контролюють малесенькі волоски у вусі. Надто сильний звук призводить до того, що ці волоски слабшають і врешті відмирають. Кришталик ока від внутрішнього перегрівання руйнується і мутніє. Це проявляється різзю в очах і шумом у голові.

Номер слайду 13

Мобільні телефони мають негативний вплив на серцево-судинну систему. Зі сторони серцево-судинної системи спостерігається пришвидшення чи сповільнення роботи серця, підвищення чи різке зниження артеріального тиску, порушення серцевого ритму.

Номер слайду 14

Як впливає мобільний телефон на сон та імунну систему? Якщо ви довго розмовляєте по телефону, то є імовірність того, що ваш сон буде гірший, неспокійний, нетривалий. Вчені дійшли висновку, що електромагнітне випромінювання ушкоджує ДНК. У багатьох випадках клітини-мутанти передавали свої набуті властивості наступному поколінню клітин. А як відомо, такі мутації є причиною розвитку ракових клітин.

Номер слайду 15

Блискавка Під час грози мобільник стає смертельно небезпечним (особливо, коли увімкнутий). Мобільний телефон є провідником, що проводить струм блискавки до тіла людини. За приклад медики наводять історію 15-річної дівчинки, що розмовляла по телефону в парку під час грози і під час блискавки розряд пройшов через вухо, до якого був прикладений телефон, викликавши ураження мозку. Тому, опинившись під час грози в лісі, парку чи просто неба, відключіть свій мобільник.

Номер слайду 16

Акумулятор Мобільні телефони, хоч і дуже рідко, можуть вибухати. Як стверджують фахівці, вибухнути може, звичайно, не сам телефон, а його акумулятор - в тому випадку, якщо він слухавці не «рідний», не фірмовий, а придбаний дешево десь на ринку. Такий акумулятор справді може повестися зовсім непередбачувано і завдати власникові каліцтва.

Номер слайду 17

Крім фізіологічного впливу виявляється, мобільний телефон впливає і на психіку людини. Він викликає психологічну залежність.

Номер слайду 18

Спробуйте чесно і неупереджено відповісти на питання: що ви відчуваєте, якщо ваш телефон недоступний? Занепокоєння через неможливість спілкуватися з друзями та близькими. Нервозність за неможливість отримати повідомлення або страх пропустити важливий дзвінок. Відчуття відірваності від звичного кола спілкування. Дискомфорт від того, що пропускаєте оновлення в соціальних мережах і не можете отримати актуальну інформацію. Роздратованість, що не можете пограти на телефоні в улюблену гру. Досаду через те, що самі не можете написати повідомлення, запостити новину в соцмережі, розмістити фото в інстаграмі або опублікувати повідомлення в твіттері. Почуття розгубленості від того, що не знаєте чим зайняти свій час. Тест

Номер слайду 19

Якщо у вас виникали відчуття, описані хоча б у половині наведеного списку, то у вас явно розвинена номофобія. І, швидше за все, час приймати заходи щодо повернення в реальний світ. Висновок

Номер слайду 20

https://www.youtube.com/watch?v=VASyw. Euq. Fd8 Відеоматеріал

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ковальова Світлана Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Скорук Марина Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
4173
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку