Презентація "Модель уроку розвитку зв'язного мовлення"

Про матеріал
З досвіду роботи створено презентацію. Розкрито поступові кроки уроку з розвитку звязного мовлення в 3 класі, додано теми уроків на весь рік.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Модель уроку розвитку зв'язного мовлення3 клас. Підготувала Клебча О. А. Краматорська ЗОШ № 10

Номер слайду 2

Теми уроків1. Поняття “ Інструкція ”. Написання правил “ Поведінка в осінньому лісі ”2 - 3. Робота з деформованим текстом. Упорядкування частин тексту з опорою на ілюстративний матеріал.4. Складання художнього тексту за початком, сюжетними малюнками і планом.5. Складання інструкції “ Як зробити рамку для фотографії ”.6. Написання листа.7. Написання запрошення або привітання.8. Навчальний переказ.

Номер слайду 3

ІІ семестр9. Написання переказу за колективно складеним планом.10. Складання тексту за поданим початком, кінцівкою та ілюстраціями.11. Письмовий переказ.12. Складання тексту – опису “ Соняшник ”.13. Написання переказу за колективно складеним планом.14. Написання переказу за прочитаним твором без зачину та кінцівки.15. Складання висловлювання на основі вражень від прочитаного твору. Усний твір.16. Складання привітання до Дня матері.17. Складання розповіді на тему “ Мої літні канікули “.

Номер слайду 4

Етапи урокуІ. Мотивація.ІІ. Оголошення, представлення теми та очікуваних навчальних результатів.ІІІ. Надання необхідної інформації.ІV. Інтерактивна вправа ( центральна частина)V. Рефлексія ( підбиття підсумків)

Номер слайду 5

Методика роботи над переказом. Визначення мети. Читання тексту вчителем. Бесіда (за питаннями до тексту). Читання тексту учнями. Підбір назви. Поділ тексту на абзаци. Складання плану. Орфографічна підготовка. Лексична підготовка. Усний переказ. Повторне читання тексту вчителем. Написання переказу. Самоперевірка.

Номер слайду 6

Алгоритм написання переказу. Уважно послухай оповідання, яке прочитає тобі учитель. Будь готовий дати відповіді не запитання за змістом тексту. Придумай варіанти назви. Склади план. Розкажи за планом. Послухай товаришів. Напиши переказ. Зроби перевірку.

Номер слайду 7

Мовна розминка. Відредагуй речення. Прибери зайві слова. Олеся – вона любить гуляти у парку. Рома – у нього є колекція марок. Моя подруга – вона дуже любить морозиво. Оксана – вона грає на скрипці.

Номер слайду 8

Правильно побудуй речення. Письменник пише на нове оповідання. Учень запізнився в перший урок. Спортсмен вийшов у фінішну пряму.

Номер слайду 9

Заміни повторювані слова синонімами Давно повилітали пташки з гнізд. Пташки полиняли і знов вкрилися новим пір'ям. Збиваються у зграї пташки, що будуть відлітати у далекі теплі краї. Усі пташки готуються до холодної сніжної зими.

Номер слайду 10

Перебудуй або поділи одне речення на кілька так, щоб не порушувався логічний зв’язок На вулиці пригріває сонечко, а по п'ятницях ми гуляємо в парку.Ігор катається на велосипеді, а Олег – на бульварі.

Номер слайду 11

Заміни неправильне слово Мені подобається гуляти в лісі навесні та налітку. Гриби не можна зривати, їх треба зрізувати ножем. Не зривайте польові квіти – берігайте природу!

Номер слайду 12

Подушечка з голками під деревом лежала, побачила грибочек- листочком зашуршала

Номер слайду 13

Їжак Борі і Дмитрикові подарували їжака. Діти дуже любили його. Настала осінь. Їжак раптом зник. Хлоп'ята бігали, шукали їжака, але все даремно. Садівник повів дітей у садок і показав їм горбик землі між кущами. Він розповів хлопчикам, що їжак вирив собі ямку, натягав до неї трави і заліз у нірку. Тепер він спить, а прокинеться навесні. Якщо їжака розбудити, він захворіє. Діти послухали садівника і терпляче чекали весни.

Номер слайду 14

Підбери слова для перевірки. Встав пропущені букви. З…млі –Вир…в – В…сною – Т…рпляче –Ч…кали – В…сни –

Номер слайду 15

Розкрий дужки(по)дарували –(у)садок –(до)неї –(у)нірку – (роз)будити – Випиши з тексту власні назви. Випиши з тексту слова з апострофом.

Номер слайду 16

Творче завдання. Подумай і допиши іншу кінцівку цієї історії. Що потім трапилося з їжачком?

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
29 березня 2019
Переглядів
1964
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку