Презентація "Модерн: декоративна вишуканість образів"

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва в 9 класі, за підручником Гайдамака. Допоможе у проведенні уроку мистецтва з теми: Модерн: декоративна вишуканість образу".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчетель Чудельської ЗОШ І-ІІІ ст. Тишкова Н. М.

Номер слайду 2

Моде́рн або а́р-нуво́ (від фр. L'Art Nouveau — нове мистецтво) — стиль у мистецтві кінця XIX — початку XX століття, переважно в архітектурі, образотворчому й декоративно-ужитковому мистецтві.

Номер слайду 3

Стиль здобув різні назви у різних країнах. В Бельгії й Франції  — «нове мистецтво» (фр. L'Art Nouveau); В Німеччині — «молодий стиль» (нім. Jugendstil); В Італії — «квітковий стиль» (італ. stile floreale) або «стиль Ліберті»; В Великій Британії — «сучасний стиль» (англ. modern style); В США — «стиль Тіфані» (англ. Tiffany style), в Австрії, Україні — »сецесія»; В скандинавських країнах — »національний романтизм».

Номер слайду 4

Загальна характеристика стилю Характерні риси стилю модерн в архітектурі: плавність, пластичність, декоративність. Основними його елементами є використання синусоїдних  ліній, стилізованих квітів, язиків полум'я, хвилястих ліній, запозичених у природи. Модерн постав як мистецтво молодих людей на противагу домінуючому на той час історицизмові.

Номер слайду 5

протомодерн ранній модерн пізній модерн раціональний модерн Періодизація та підстилі

Номер слайду 6

Архітектура модерну  Стиль в архітектурі, переважно, в європейських країнах та країнах західної цивілізації, що панував на зламі 19-20 ст. напередодні 1-ї світової війни. Спроби відродити стиль модерн  притаманні архітектурній практиці початку 21 ст. як негативна реакція на оголеність геометричних форм і відсутність декору  в функціоналізмі.

Номер слайду 7

Плавність, декоративність, багатство кольору, динамічність форм. Основними його елементами є використання синусоїдальних ліній, стилізованих квітів, язиків полум'я, хвилястих ліній, запозичених у природи. Принципи асиметрії і вільного планування.

Номер слайду 8

Музей Орта Інтер’єр особняка Тасселя. Вікто́р Орта́  Бельгійський архітектор, один із засновників стилю модерн в архітектурі. Чотири брюссельських споруди — всі житлові будинки авторства Орта включені в список об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Бельгії.

Номер слайду 9

Фасад будинку Вісенс Палац Ель-Капріччо Анто́ні Гауді́ Іспанський архітектор, новатор форми та один з найяскравіших представників стилю модерн 

Номер слайду 10

Парк Гуе́ль  Великий парк з численними будівлями, який знаходиться в Барселоні. Займає площу 17,18 га (0,1718 кмІ), є одним з найбільших парків Південної Європи.

Номер слайду 11

Будинок Міла Самий відомий шедевр архітектури відомого майстра Гуаді.

Номер слайду 12

Синагога в Будапешті  Перша вілла Вагнера О́тто Ва́гнер Австрійський архітектор, майстер стилю модерн.

Номер слайду 13

Станції метро в Парижі. Екто́р Ґіма́р Французький архітектор, дизайнер, декоратор і майстер ужиткового мистецтва, провідний представник мистецтва модерн.

Номер слайду 14

Гімар ввів металеву конструкцію як один з елементів архітектурного рішення

Номер слайду 15

Будинок Полтавського земства, проект Василя Кричевського. Український архітектуриний модерн Один з українських оригінальних  архітектурних стилів. Виник на початку XX століття. Існував і розвивався протягом майже 40 років (з 1903 по 1941 роки).

Номер слайду 16

На території України за часів модерну творили такі постаті: Олексій Бекетов; Аладислав Городецький; Адольф Мінкус; Григорій Артинов; Адам Генріх; Василь Кричевський; Іван Левинський. 

Номер слайду 17

Владислав Городецький. Український архітектор. Автор споруди Буди́нок із химе́рами цегляна споруда з прикрасами міфологічних  та мисливських сюжетів, є головною архітектурною спорудою раннього неоготичного стилю Києва, Свою назву отримала завдяки скульптурним прикрасам, тематика яких — тваринний наземний та підводний світи, атрибути полювання, міфічні істоти.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
2.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Володимирівна Світлана
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Мистецтво 9 клас (Гайдамака О.В.)
Додано
11 жовтня 2020
Переглядів
5245
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку