Урок "Великі художники XX століття: "Пікассо"

Про матеріал
Пабло Пікассо - художник, живопис якого шокував весь світ. Життя та творчість великого генія мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пікассо – художник, який перевершив весь світ Розповідь про неперевершену людину у мистецтві та культурі

Номер слайду 2

Па́бло Ру́їс Піка́ссо (повне ім'я — Па́бло Діє́го Хосе́ Франсі́ско де Па́ула Хуа́н Непомусе́но Марі́я де лос Реме́діос Сіпріа́но де ла Санті́сіма Триніда́д Клі́то Ру́їс-і-Піка́ссо) народився 25 жовтня 1881, Малага, Іспанія. .

Номер слайду 3

Дитинство. Пабло народився в Іспанії, у сім`ї художника. З дитинства він вирішив, що стане художником. Навіть його перше слово було «Олівець».

Номер слайду 4

Перші картини

Номер слайду 5

Автограф

Номер слайду 6

«Рожевий» період«Рожевий» період у творчості художника – це період, у якому рожева фарба домінувала в палітрі митця.

Номер слайду 7

Перехідний або «африканський» період. Період від кінця і до 1909 року у мистецтвознавстві він також отримав різні назви, наприклад: «чорний», «темний», «африканський», адже вважається, що художник творив у цей час не в останню чергу під упливом африканського мистецтва, хоча сам художник силу цього впливу завжди відкидав.

Номер слайду 8

Кубізм. Пабло був одним із засновників такого напряму, як «Кубізм». Традиційно виокремлюють декілька етапів (іноді з підетапами) кубізму Пікассо, які втім не мають чітких розподілів у датах:перший етап, т. зв. «сезанівський кубізм» — застосування в структурі малюнку простих геометричних форм (переважно трикутників), з яких формуються предмети, які виразно знаходять подібність із реально існуючими; у кольоровій гамі переважають також «сезанівські» тони, щоправда більш «розмиті» — зелений та його відтінки (від салатового до брунатного), коричневий (болотяний), ліловий;другий етап, т. зв. «аналітичний кубізм» — предмети або особи поділяються на геометричні форми (зазвичай велике число маленьких, переважно тих же трикутників); межі і обриси предметів/осіб розмиті і нечіткі.третій етап, т. зв. «синтетичний кубізм» — носить декоративний і контрастний характер, близький до символізму; переважно зображувані предмети (музичні інструменти, посуд, різні прилади та пристосування, напр. люльки для паління тощо) мають дещо спільне з реальними предметами, але водночас фактично є алегорією до якихось понять, настроїв, ситуацій тощо.

Номер слайду 9

Останні роки життя: Мужен. Для останнього періоду творчості художника (1960–1965 рр.) характерні жіночі портрети та автопортрети. Жаклін залишалась останньою, до кінця вірною Пікассо жінкою. Вона турбувалась про художника, стежила за його самопочуттям, коли він хворів (наприкінці життя Пабло майже цілком осліп і перестав чути). На схилі життя Пікассо так казав про смерть:«Я весь час розмірковую про смерть, це єдина жінка, яка була вірною мені протягом усього життя». Пабло Пікассо, геніальний митець XX століття і мультимільйонер, помер 8 квітня 1973 року в Мужені на 91-му році життя від інфаркту міокарда, який ускладнився набряком легень. Його поховали біля власного замку Вовенарґ.

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
Молнар Ганна
До підручника
Мистецтво 9 клас (Гайдамака О.В.)
Додано
11 жовтня 2020
Переглядів
804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку