Презентація. Модуль "Гімнастика" 6 клас

Про матеріал
Ознайомлення з основними видами гімнастики та розвитком гімнастики в Україні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характеристика гімнастики Підготував учитель фізичної культури Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів СМР Сізон Юлія Станіславівна

Номер слайду 2

Гімнбстика — один із найбільш популярних видів спорту та фізичної культури. До видів гімнастики відносяться: спортивна, акробатична, естетична, художня, аєробна гімнастика.

Номер слайду 3

Гімнастичні вправи були відомі ще 3 тисячі років до нашої ери в Стародавньому Китаї та Індії, де вони застосовувалися з лікувальною метою. Стародавні греки під гімнастикою розуміли всю систему фізичного виховання, до якої входили: легка атлетика, плавання, кулачний бій, боротьба та інші вправи. У кінці 18 століття гімнастика набуває розвитку в Німеччині, Швеції, Франції та Чехословаччині. Наприкінці 19 століття про гімнастику стало відомо й в Україні. Зокрема, в Одесі з’явилися перші товариства шанувальників нового виду спорту. Завдяки гарному впливу гімнастики на людину (розвиває м’язи, робить тіло гнучким та струнким) число бажаючих освоїти цей вид спорту невпинно зростало. І за кілька років стає регулярним проведення особисто-командної першості України з гімнастики. Спочатку у змаганнях брали участь тільки чоловіки, а згодом до них долучилися і жінки. З 1945 року змагання з гімнастики в Україні проводяться щорічно. ХХ сторіччя по праву називають сторіччям гімнастики.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Акробатичні вправи - різновиди стійок (стійка на руках, стійка на голові, стійка на руках і на голові), перекиди, повороти, перехід в упор присівши, «міст», стійка на лопатках. Спортивні вправи - вправи на брусах, вправи на перекладині, опорні стрибки, вправи з рівноваги, лазіння по канату. Художня гімнастика - вправи з предметами (обруч, скакалка, булава, стрічка, м’яч), які виконуються під музику.

Номер слайду 6

Опорні стрибки – один з найскладніших видів гімнастичних вправ. Сміливість, координація, сила – це супутники в оволодіння цими вправами.

Номер слайду 7

За допомогою цих вправ розвивають почуття рівноваги, координацію рухів, орієнтування у просторі.

Номер слайду 8

Вправи на брусах формують правильну поставу, розвивають м’язи верхнього плечового поясу та силові здібності.

Номер слайду 9

1.Займайся на гімнастичних приладах тільки у присутності вчителя. 2.Ніколи не стій близько біля приладу під час виконання вправи іншим учнем. 3.До складніших вправ переходь тільки після засвоєння попередніх. 4.Розпочинай виконання складних вправ тільки після розминки. 5.Акробатичні вправи і вправи на гімнастичних приладах розпочинай тільки після команди. 6.Пильнуй, щоб випадково нікого не вдарити гімнастичною палицею або скакалкою. 7.Зіскок із гімнастичного коня, козла, колоди, гімнастичної стінки роби обов’язково на обидві ноги. 8.Приземлення має бути м’яким, на носки обох ніг, із поступовим присіданням. 9.Перед виконанням вправ на перекладині протри гриф сухою ганчіркою 10.Перед заняттям перевір надійність закріплення поперечини, опор гімнастичного коня чи козла, закріплення стопорних гвинтів брусів. 11.У місцях зіскоків зі снарядів укласти гімнастичні мати так, щоб їх поверхня була рівною. 12.Не виконувати вправи на снарядах з вологими долонями. 13.Під час поточного виконання дотримуйся достатнього інтервалу, щоб запобігти зіткнень.

Номер слайду 10

заходити у спортивний зал без спортивного взуття; жувати на уроках гумку; займатися вправами у прикрасах, годинниках; переходити від приладу до приладу без дозволу вчителя; стояти на шляху розбігу та біля місця приземлення під час опорних стрибків; розгойдуватись на перекладині, якщо вправу з підтягування виконують одразу кілька учнів; виконувати вправи на гімнастичних приладах без страхування; кепкувати з товаришів, коли вони виконують вправи.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марковська Таня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
3198
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку