Презентація "Мовний тренінг "200 балів - це легко!"

Про матеріал
Мовний тренінг для учнів 11 класу. У ньому відображено специфіку підготовки до ЗНО з української мови. Дібрані власні вправи, приклади з малюнками, онлайн-тести, відео.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ МЕЛІТОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІМЕЛІТОПОЛЬСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ № 4 МЕЛІТОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІМовний тренінг«200 балів – це легко!»Виконала: Єрмоленко Світлана Іванівна,учитель закладу загальної середньої освіти української мови та літератури Мелітопольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Мелітопольської міської ради Запорізької області

Номер слайду 2

Доповніть речення одним із слів-паронімів, що подано в дужках (зверніть увагу на різницю в значенні цих слів)·Кава – приємний (ароматизований, ароматний, ароматичний) напій.·До самої смерті я буду згадувати тепло (батькового, батьківського) дому.·Усі партії активно готуються до (виборної, виборчої) (кампанії, компанії).·Корисні (копалини, копальні).·Трапилася (нагода, пригода) побувати в Києві.

Номер слайду 3

·Правильна відповідь··Кава – приємний ароматний напій.·До самої смерті я буду згадувати тепло батьківського дому.·Усі партії активно готуються до виборчої кампанії, компанії.·Корисні копалини.·Трапилася нагода побувати в Києві

Номер слайду 4

Відредагуймо речення!Моя думка співпадає з позицією комісії. Слідуючим буде питання про міри, які були прийняті урядом стосовно закупок хлопка. Так як ця стаття тормозить впровадження нової техніки, прошу вас її відмінити. Мова йдеться про саме важливе у цьому питанні. Владі не слід вмішуватися в діла судових органів. Ми рахуємо, що прийняті міри являються недосконалими.

Номер слайду 5

Правильна відповідь. Моя думка збігається з позицією комісії. Наступним буде питання про заходи, які були вжиті урядом стосовно закупівлі бавовни. Через те, що ця стаття гальмує впровадження нової техніки, прошу вас її скасувати. Мова йде про найважливіше у цьому питанні. Владі не слід втручатися в справи судових органів. Ми вважаємо, що вжиті заходи є недосконалими.

Номер слайду 6

Відредагуймо словосполучення. Об’єм книги, приводить до інфляції, вікно не відкривається, відноситися з повагою до товариша, я вибачаюсь, оточуючий світ, мені прийшло на розум, пам’ятник природи, на протязі віків, доброго дня, читати на українській мові, поступати в університет, товар у розстрочку, без десяти п’ять, дві години дня, прийти по справі, зупинка по вимозі, по моїм відомостям, на наступний день.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 11 клас, Майстер-класи
Інкл
До підручника
Українська мова (академічний, профільний рівень) 11 клас (Шелехова Г.Т., Бондаренко Н.В., Новосьолова В.І.)
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
873
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку