Презентація "«Моя професія» Патологоанатом"

Про матеріал
Презентація на тему «Моя професія» Патологоанатом.Про професію, Історія професії, Переваги та недоліки професії патологоанатом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Моя професія» Патологоанатом. Виконала студентка групи О-291 Яна Бухтеярова

Номер слайду 2

Про професію Патологоанатом - це лікар, у професійні обов'язки якого входить розтин померлих людей у стаціонарах лікарень, а також проведення досліджень тканин організму людину, з метою виявлення раку за життя. Патологоанатоми не лікують. Вони встановлюють або підтверджують причину смерті. А також працюють із «матеріалами» живих людей. Основне місце роботи лікарів-патологоанатомів - морги. Для того щоб стати патологоанатомом,  необхідно здобути вищу медичну освіту за спеціальністю «Патологічна анатомія».

Номер слайду 3

Історія професіїПрофесія патологоанатом своїми витоками сягає II століття н. е. У той період К. Гален проводив розтин трупів тварин з метою скласти детальний опис змін у тканинах та органах після смерті. Згодом розтин почали практикувати на тілах померлих людей. У період Середньовіччя лікарям заборонили займатися подібною діяльністю. У XVI столітті на території Західної Європи знову повернулися до питання щодо доречності проведення розтину покійників. Це стало стимулом до розвитку патологоанатомічних знань щодо багатьох захворювань. У XVIII столітті лікаря Д. Морганьї вдалося зібрати воєдино багаторічні спостереження колег. Його ім'я навіки увійшло історію, як засновника патологічної анатомії.

Номер слайду 4

Першим європейським лікарем, який застосовував аутопсію, був представник олександрійської школи Герофіл (III століття до н.е.). Він та його учень Еразістрат проводили розтин живих людей, злочинців, яких засуджували до страти. У 1507 р. у Флоренції видано перший відомий сучасної історіографії патологоанатомічний трактат Антоніо Бенев'єні "De abditis nanniellis as miranlis morborum et sarationum causis", заснований на матеріалі 20 аутопсій. Автор описав у ній загалом 170 різних патологічних змін органів.

Номер слайду 5

ОБОВ'ЯЗКИ ПАТОЛОГОАНАТОМАОгляд і проведення аутопсії (розтин трупів);Гістологічні дослідження тканин, отриманих в ході операції або біопсіїВстановлення або підтвердження діагнозу при проведенні досліджень;Заповнення протоколів розтину та іншої медичної документації.

Номер слайду 6

Переваги та недоліки професії патологоанатомпереваги. Відсутня необхідність спілкування з пацієнтами, що значно економить час та не надає негативного впливу на психіку спеціаліста;Працюють на самоті і переважно спілкуються лише з санітарами;Під час роботи з мертвими тілами немає ризику нашкодити людині;Працюють з швидкістю і самі планують свій день - їм не потрібно займатися екстреними патологіями.недоліки. Специфіка професії потребує певного настрою, стійкої психіки та міцних нервів;Необхідно дотримуватись правил обережності з метою профілактики зараження рядом хвороб від трупа;Ймовірність кар'єрного зростання практично відсутня;Скоєння помилок під час роботи з матеріалом живої людини може стати причиною неправильного лікування та відсутності позитивних результатів.

Номер слайду 7

Необхідні якості, якими повинен мати патологоанатом: Розвинена дрібна моторика. Аналітичне мислення. Холоднокровність Відповідальність Врівноваженість. Скрупульозність. Стресостійкість Відмінний зір Терплячість. Акуратність

Номер слайду 8

Подібні професіїСудмедексперт - це лікар, який вивчає травми, побої, каліцтва, отримані кримінальним шляхом, дає висновки про тяжкість пошкоджень та спосіб їх нанесення, бере участь у проведенні ДНК тестів, а також досліджує трупи, які викликають сумніви у правоохоронних органів щодо причин смерті. Хірург - спеціаліст, який займається хворобами, що вимагають хірургічного втручання. У роботі цього лікаря застосовуються методи лікування, що здебільшого порушують цілісність шкірного покриву.

Номер слайду 9

Антрополог - Антропологи вивчають походження людського виду (антропогенез), розвиток, різноманітність, біологічну своєрідність людини залежно від віку, статі, національності, раси. Судова антропологія - прикладна дисципліна, що використовує фізичну антропологію та людську остеологію в правовій системі, найчастіше у кримінальних справах, для пізнання останків жертв, що знаходяться на пізніх стадіях розкладання

Номер слайду 10

Якщо вірити соціологам, то найбільший страх для людей - страх публічного виступу. Номером другим йде смерть. Виходить, що коли ти потрапив на похорон, краще лежати в труні, ніж штовхати промову біля нього! - Джері Сайнфілд

pptx
Додано
28 травня 2022
Переглядів
3069
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку